Ruxandra Maniu – Ce nu vreau să știe lumea despre mine – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

Este absolventă a Universității Hyperion, Facultatea de Teatru, secția Actorie, sub bagheta magică a profesorilor Rodica Mandache și Eusebiu Ștefănescu. Debordează de umor, bună dispoziție și un munte de talent. Deși se află la început de drum, Ruxandra Maniu a reușit să aibă în palmares câteva premii importante în domeniu. Dincolo de scenele teatrelor Odeon ori Act, nici zona cinematografiei nu îi este străină. Pregătește proiecte interesante în viitorul apropiat, iar despre toate acestea și despre multe altele ne-a dezvăluit în interviul de mai jos.

Cum te-ai descrie într-un #?

#DacăNuArFiNuSarPovesti

Care este gustul copilăriei?

Păi, ar fi mai multe pe care le asociez cu perioada copilăriei.

Unul ar fi cel de frigănele cu mâncare de mazăre, ambele făcute de bunica mea, apoi ar mai fi micul dejun format din pâine cu parizer și cacao cu lapte (sinceră să fiu, acum, când am scris asta, am realizat că ultima oară când am mâncat aceste lucruri a fost când eram mică, dar nici nu cred că aș regăsi același gust din copilărie dacă aș încerca asta acum, pentru că bunica mea avea un fel inconfundabil de a găti). Un alt gust care îmi amintește de copilărie este cel de crenvurști. [Râde] Am mâncat, într-o zi, cu vărul meu un kilogram de crenvurști; dimineața, la prânz și seara doar asta am băgat: crenvurști cu pâine 

Care sunt superstițiile de care nu poți să scapi?

Întorsul din drum; dacă am ieșit pe ușa casei, nu mă mai întorc din drum nici dacă uit telefonul [râde], ceea ce este foarte grav, sper că îți dai seama [râde]. Dacă este, cumva, cineva acasă să mi-l aducă până jos, ok, dacă nu, aia e, acolo rămâne. De mică am superstiția asta, maică-mea nu mă lăsa niciodată să mă întorc din drum pentru că mi-ar fi mers totul super prost; băi, și chiar așa și era [râde], cum funcționează subconștientul: dacă mă întorceam, ziua aia era compromisă. Așa, cum merg doar înainte, totul este senzațional, merge strună [râde].

Numește un gest repetitiv care te enervează.

La mine sau la alții? La cei din jurul meu mă enervează cel mai și cel mai tare când cineva, în loc să-și sufle nasul, preferă să și-l tragă, reacționez destul de evident la acest gest. Iar la mine, un gest repetitiv care mă enervează este intratul în cofetărie: aș dori să scap de pusul mâinii pe clanța unei cofetării [râde].

Lecția cea mai grea pe care actoria ți-a predat-o este…

Păi cred că cea mai grea lecție a fost aceea când am realizat că trebuie să ai un stomac de struț, să mănânci pietre și să-ți și placă.

Ești aspră cu tine însăți după spectacole?

Ooo da! Nu cunosc foarte mulți actori care să fie super împăcați cu prestația lor după un spectacol, evident că la fiecare spectacol descoperi lucruri noi, bune sau mai puțin bune; tocmai din acest motiv, niciun spectacol nu seamănă cu altul și teatrul e viu, pentru că actorii nu sunt mulțumiți când pleacă acasă și se tot gândesc ce ar putea să facă, ce nuanțe ar putea să atingă, ce au ratat, cum ar fi putut să spună monologul mai bine etc. Dacă aș merge acasă împăcată și super liniștită după spectacol cred că n-ar fi ce trebuie.

Ce lucru nebunesc ai făcut pentru un iubit?

Habar n-am ce am făcut nebunesc pentru un iubit, știu însă ce am făcut din cauza unui iubit: am spart un geam… sunt o nebună [râde].

Cum reacționezi atunci când ești criticată în mediul online?

℗PUBLICITATEÎnainte, mă enervam, mă frustram, mă supăram, dar acum mă amuz; în fond și la urma urmei, dacă livrezi ceva pe online, te aștepți la fel de fel de reacții, nu? Pe internet au acces foarte mulți oameni și nu-s toți prietenii sau admiratorii tăi… și eu, și tu stăm cu telefonul în mână, citim un articol, vedem un story, nu mereu suntem dați pe spate de orice se livrează în online. Poate nu reacționăm pentru că nu avem chef, n-avem stare, n-avem pornirea asta, dar doar n-o să mă supăr acum pe cineva că reacționează și că zice ce-i trece prin cap când mă vede. Cumva, îmi asum și reacțiile astea atunci când livrez ceva online. Așa că… mă amuz și încerc să înțeleg orice pornire.

Care este acel lucru care nu-ți place la tine?

Îmi cam dau singură la gioale, mă critic tot timpul, nu-mi dau răgaz să mă bucur de ce fac… dar lucrez la asta… mai vorbim peste câteva luni [râde].

Cum a apărut „telenovela“ Dan Rădulescu – Ilona Brezoianu – Ruxandra Maniu și ce planuri aveți cu acest scheci?

Eu am apărut pe parcurs în această telenovelă, am fost boaba de muștar în borcanul cu murături [râde]. Ne distrăm, ne plăcem și ne apreciem foarte tare unii pe ceilalți și ăsta e un prilej de a ne distra și de a sta împreună .

Foarte multe planuri avem, dar nu o să dezvălui nimic, este top secret, stați cu ochii pe noi.

Ai apelat, de-a lungul timpului, la consiliere psihologică?

Da sigur; recunosc că a fost cu on and off, dar plănuiesc ca în 2021 să fac o prioritate din asta.

Care este personajul pe care ai vrea, neapărat, să-l joci la un moment dat?

M-am ferit întotdeauna de această așteptare din frica mea de dezamăgire; nu-mi doresc un personaj anume pentru că aș fi foarte-foarte dezamăgită dacă nu aș fi distribuită în rolul respectiv.

Ce faci atunci când nu ai somn?

Întotdeauna am avut probleme cu somnul, de fapt nu cu somnul, ci cu adormitul: nu pot adormi dacă este lumină, dacă aud zgomote, nici măcar secundarul de la ceas nu-l pot suporta. Am avut o perioadă când luam pastile ca sa adorm, dar acum m-am liniștit cu asta, mi-am dat seama că nu sunt deloc ok. Am trecut la ceva pe bază de plante și doar atunci când este mega-grav, în rest, încerc să număr oi; am ajuns odată la 1130 de oi și tot degeaba [râde]; dar insist, citesc și nu mai pun presiune pe adormit: când adorm, adorm și aia e… câteodată îmi iese, câteodată nu.

Cum te remontezi în această perioadă grea?

Fac curățenie, gătesc, citesc, aprind televizorul, mă panichez și-l sting, iar fac curățenie, stau pe rețelele astea de socializare, schimb impresii, cam asta [râde].

Dacă ai întâlni-o pe Ruxandra Maniu pe stradă, ce i-ai spune?

Ești simpatică, stai mai dreaptă!

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută