Skip to content

De Ziua Internațională a Sănătății Mintale, Gáspár György în colaborare cu Pagina de Psihologie și E.ON lansează cursul online gratuit Sănătatea Minții: Lecții pe care nu le învățăm la școală. Sănătatea mintală se referă la starea generală de bine emoțional, psihologic și relațional a unei persoane. Aceasta implică nu doar absența tulburării, dar și capacitatea de a gestiona emoțiile, de a face față stresului, de a relaționa pozitiv cu ceilalți, de a lua decizii și de a funcționa în mod eficient în activitățile zilnice.

Iată câteva aspecte-cheie ale sănătății mintale

  • Bunăstarea emoțională înseamnă a fi în contact cu toate emoțiile noastre, a fi capabili să experimentăm o gamă largă de trăiri și a face față cu succes provocărilor. Din acest motiv, cursul realizat de Gáspár György acordă o atenție aparte emoțiilor precum iubirea, frica, tristețea, furia, vulnerabilitatea și importanței educației emoționale.
  • Capacitatea de adaptare presupune flexibilizarea la schimbările și provocările vieții, indiferent dacă sunt pozitive sau negative. Prin urmare, cursul prezintă lecții speciale despre mindfulness, compasiune și flexibilitate psihologică.
  • Relațiile sănătoase reprezintă un element important al sănătății mintale. A avea legături sociale puternice poate contribui la bunăstarea subiectivă și la creșterea calității vieții. În acest sens, cursul cuprinde lecții despre nevoile umane de bază, puterea conexiunii interpersonale, vindecarea traumelor cu ajutorul relațiilor și despre utilitatea psihoterapiei.
  • Relația cu sine și grija față de noi înșine sunt aspecte-cheie ale sănătății mintale. Iar cursul pune accent pe lecții precum: „păcăleala“ stimei de sine, resursele corpului, munca cu copilul interior, importanța somnului și a mișcării, importanța relaxării și relația cu banii.

Este important să înțelegem că sănătatea mintală poate fi influențată de o varietate de elemente, inclusiv genetice, de mediul social, de experiențele de viață, precum și de alți factori. De asemenea, este o dimensiune esențială a stării generale de sănătate și bunăstare a unei persoane și merită la fel de multă atenție ca și sănătatea fizică. Dacă ai probleme sau îngrijorări cu privire la sănătatea ta mintală, este important să ceri ajutor și sprijin de la profesioniști în domeniul sănătății mintale.

Despre ziua de 10 octombrie

Ziua Internațională a Sănătății Mintale are loc în fiecare an pe 10 octombrie, fiind marcată la nivel global, cu scopul de a atrage atenția asupra problemelor legate de sănătatea mintală și de a promova conștientizarea și îngrijirea sănătății mintale la nivel mondial. Această zi este dedicată susținerii și educării oamenilor cu privire la diverse aspecte ale sănătății mintale, precum prevenția, tratamentul și promovarea bunăstării emoționale. Tema și accentul evenimentelor asociate pot varia de la an la an, dar în general, se încearcă abordarea unor probleme specifice cu care se confruntă comunitățile din întreaga lume în ceea ce privește sănătatea mintală.

℗PUBLICITATE



Scopul principal al Zilei Internaționale a Sănătății Mintale este de a înlătura stigmatizarea și discriminarea asociate problemelor de sănătate mintală și de a încuraja o atitudine pozitivă față de îngrijirea sănătății mintale. De asemenea, se dorește oferirea de sprijin și resurse pentru cei care se confruntă cu probleme de sănătate mintală și promovarea unei mai bune înțelegeri a modului în care sănătatea mintală afectează viața oamenilor din întreaga lume.

Dacă cunoști persoane care au nevoie de informații corecte cu privire la sănătatea minții, 10 octombrie poate fi ziua în care le trimiți linkul cursului realizat de Gáspár György în colaborare cu Pagina de Psihologie și E.ON. Sau dacă te numeri printre oamenii care caută să-și îmbunătățească calitatea vieții, a venit momentul să-ți activezi contul pentru a accesa gratuit cele 21 de lecții pe care nu le învățăm la școală.


Citește și:

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0