fbpx
skip to Main Content

Sandra Annette Bullock este actrița pe care o descoperim săptămâna aceasta la #AltfelDespreOameniA devenit celebră în anii ’90, însă dincolo de personalitatea marcantă care a ajuns în ziua de astăzi, am descoperit un om cu o experiență de viață bogată și emoționantă, în egală măsură.

Ceea ce cultivi în familie crește

Născută în Arlington (Virginia), Sandra Bullock provine dintr-o familie închegată cu care a călătorit foarte mult. Au locuit în Germania, până când actrița a împlinit vârsta de doisprezece ani, tatăl său, John W. Bullock, fiind angajat al Armatei Statelor Unite, precum și antrenor vocal cu jumătate de normă, iar mama ei, Helga Mathilde Meyer, cântăreață de operă.

Mama sa și-a pus amprenta profesională asupra educației lui Bullock, iar aceasta a studiat dans și muzică în cadrul Școlii Waldorf din Nürnberg.

Ulterior, familia s-a stabilit în zona Washington D.C., unde toți membri s-au adaptat fără probleme, mai ales artista, care avea să se implice în producții de teatru și dans.

Nu numai Sandra Bullock este persoană publică în familia sa, ci și mama (cântăreață de operă) și sora ei, Gesine Prado (Gesine Bullock-Prado), care este, la rândul său, gazdă a show-ului culinar Baked in Vermont, precum și fost producător la Hollywood.

Însă, înainte de a se muta, alături de familie, în Statele Unite la vârsta de doisprezece ani, Sandra Bullock a avut primul său rol în Germania, pe când avea doar cinci ani.

O limbă străină în plus este mereu un atu

Perioada petrecută în Germania în copilărie și-a lăsat o amprentă pregnantă asupra actriței, aceasta reușind să învețe și să vorbească fluent limba germană, preferând chiar să acorde anumite interviuri în această limbă.

Energia multă vine cu provocări și riscuri

Cu un zâmbet eclectic la purtător, o fire dezinvoltă și extrem de inteligentă, Bullock nu prea ar fi putut fi un copil care să stea locului vreo clipă. Și se pare că nici nu a fost: în prezent, actrița este „posesoarea“ unei cicatrici deasupra ochiului stâng, pe care a obținut-o după ce a căzut într-un pârâu, pe când avea doar unsprezece ani.

Abilitățile dezvoltate în adolescență pot fi valorificate în relația de cuplu

A urmat cursurile liceului Washington-Lee și, desigur, a făcut parte din echipa de majorete a acestuia. Însă și mai simpatic este faptul că uniforma de atunci face în continuare parte din recuzita vedetei; ea și-a păstrat uniforma de majoretă și intenționează să o mai poarte într-o posibilă noapte pasională.

Orice profesie implică multă muncă

Meseria de artist necesită multă muncă, implicare, talent și curaj. Nu este genul de meserie care i se potrivește oricui pentru că, dincolo de mirajul creat, actoria presupune să i te dedici în totalitate. Așa s-a întâmplat și în cazul lui Bullock care, deși era foarte aproape de a absolvi East California University, artista a decis să se mute în New York și să pornească de jos (a fost barman-ospătar), ca să-și poată plăti studiile de actorie.

Bullock a urmat cursuri de actorie cu Sanford Meisner și a ajuns, în scurt timp, să facă parte dintr-o producție pe Broadway.

Au urmat apariții în filme și emisiuni televizate cu buget restrâns și a reușit să obțină un rol în filmul Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and The Bionic Woman. Așa se face că în 1993, Bullock avea să obțină un rol secundar în Demolition Man, urmat de lungmetrajul Speed, pelicule care au reprezentat adevărate rampe de lansare pentru ceea ce avea să devină o carieră cinematografică prodigioasă.

Prima nominalizare la Globul de Aur, pentru cea mai bună actriță de film și musical, avea să vină odată cu rolul din pelicula While You Were Sleeping, urmând ca cea de-a doua nominalizare să o primească pentru filmul Miss Congeniality.

Deținătoarea a două premii Oscar, a cinci premii Globul de Aur și a unui premiu BAFTA, dar și a numeroase premii Teen Choice, Critics’ Choice și People’s Choice, Screen Actors Guide, Zmeura de Aur, precum și a unei stele pe Hollywood Walk of Fame, Bullock se numără, în același timp, printre preferatele publicului și ale criticilor, deopotrivă.

Nicio vedetă nu este perfectă

Absența unei vedete din atenția social media ar putea duce cu gândul că aceasta ține la intimitatea planului personal. Nu este și cazul Sandrei Bullock, întrucât, potrivit interviului acordat revistei InStyle, actrița a recunoscut că, în privința acestui aspect, este doar foarte leneșă.

Hainele sunt pentru un plus de confort

De multe ori, când observăm celebrități aflate pe covorul roșu ori chiar în lungmetrajele pe care le urmărim, nu ne gândim dacă acestea se și simt bine în respectivele ținute. Bullock, spre exemplu, a avut în familie exemplul mamei sale, de profesie cântăreață de operă, care era pasionată de modă, însă chiar și așa, actrița s-a aflat la polul opus la acest capitol, fiind tributară stilului casual, reprezentat de blugi și șepci de baseball. Mai mult decât atât, actrița este de părere că „imperfecțiunile ne dovedesc frumusețea.“

Așchia nu sare departe de butuc

Unul dintre secretele cel mai bine păstrate de către Bullock este pasiunea sa pentru tot ce înseamnă designul interior; ea precizează că acest hobby a fost moștenit de la tatăl său care, la rândul său, obișnuia să achiziționeze clădiri vechi pe care le restaura chiar el.

Generozitatea face parte din viața fiecărui om

Altruismul este unul dintre atuurile sale. Nu numai că este mereu deschisă și transparentă în aparițiile pe care le are, dar este și genul de persoană care ajută ascensiunea altor colegi din domeniul pe care îl stăpânește cel mai bine, și anume cel al cinematografiei. Așa se face că, în 2002, compania sa de producție, Fortis Films, lansa un sitcom care avea ca subiect o familie latino și care îl avea ca personaj principal pe George Lopez (pe care chiar Bulllock l-a descoperit și l-a propus în acest serial).

De altfel, compania Fortis Films datează din 1995, numele avându-și rădăcinile în limba greacă (Fortis = forță) și a determinat-o pe actriță să gestioneze mai bine proiectele pe care le-a avut.

℗PUBLICITATESandra Bullock este recunoscută nu numai datorită aportului pe care l-a adus lumii cinematografiei, ci și pentru implicarea sa directă în diversele campanii umanitare, dintre care cele mai cunoscute sunt cea de după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, cea pentru ajutorul acordat victimelor tsunamiului din Oceanul Indian, campania de după cutremurul din Haiti din 2010, și cea din Japonia, din 2011.

Frica și anxietatea sunt trăiri umane universale 

Detestă să fie speriată. Cel mai elocvent rol în acest sens îl reprezintă cel din Bird Box, în care scenele înfiorătoare, presărate cu violență, au fost destul de greu de pus în scenă atât de către Bullock, cât și de către colega sa de platou, Sarah Paulson.

Cine nu face acupunctură, să se mai gândească… 

În timp ce alte staruri ne arată în social media diverse tratamente, intervenții chirurgicale sau rutine zilnice, în perioada filmărilor pentru pelicula Murder by Numbers, Bullock a adus un acupuncturist, care era și naturist, pentru a reduce stresul echipei de filmare. Artista, se pare, recurge la astfel de tratamente de câteva ori pe săptămână, dar și înainte de filmări, acesta fiind, de altfel, și unul dintre secretele sale anti-îmbătrânire.

Alergiile sunt de variate feluri

Cu siguranță auzim foarte rar despre persoane care ar putea fi alergice la cai și mai des de cele alergice la animale de companie, dar Bullock se numără printre cei din prima categorie. Ea și-a descoperit această sensibilitate în timpul filmărilor pentru Two If by Sea, după cum titrează blogul Warner Bros.

Totul până la musical

Deși conform background-ului său și carierelor părinților săi am putea spune că un show musical ar putea fi o experiență fezabilă în cariera sa, potrivit Harper’s Bazaar, Bullock se declară împotriva acestui stilului și precizează că nu va accepta niciodată un astfel de proiect.

Viața are provocările ei

Sandra Bullock este o persoană cu adevărat norocoasă și cu o poveste de viață parcă desprinsă din scenariul unui film. Nu numai că s-a pus în pielea nenumăratelor personaje pe care le-a interpretat, însă și viața sa personală este la fel de palpitantă, actrița supraviețuind unui accident aviatic produs cu câțiva ani în urmă în preajma sărbătorilor de iarnă, în timp ce călătorea cu partenerul său de la acea vreme, muzicianul Bob Schneider.

Iubirea nu are vârstă

Relația sa amoroasă cu îndrăgitul actor Ryan Gosling (care este mai mic cu șaisprezece ani decât Sandra Bullock) a reprezentat un subiect de tachinare din partea colegului său, actorul Hugh Grant. Deși relația Gosling-Bullock a durat mai bine de un an, aceasta a fost pusă sub lupă nu numai de către presă, ci și de către apropiați.

Să fii mamă este un rol cu normă întreagă

După divorțul din 2010 de Jesse G. James, celebra actriță a ales să-l adopte pe primul său copil, Louis, urmând ca în anul 2015 s-o primească cu brațele deschise și pe Laila, fiica sa. 

Într-un interviu acordat lui Hoda Kotb în cadrul show-ului Today, ea vorbește despre puterea cuvântului „mamă“ și despre faptul că în această lume sunt zeci, sute, mii de copii ce își doresc să ofere dragoste și să facă parte dintr-o familie. Susține că misiunea sa este aceea de a fi mamă și că din momentul în care i-a avut pe cei doi copii a simțit că este împlinită, dincolo de toate realizările profesionale pe care le avusese până în acel moment. Menționează că fiul său, Louis, a fost cel care i-a dat ideea de a o adopta și pe Laila și că deși și-ar fi dorit încă de la șaptesprezece ani să cunoască sentimentul maternității, mama sa o sfătuia să nu se grăbească în această direcție. Actrița subliniază că acest rol este cel care te face să muți munții din loc și că pentru plăcerea copiilor ești în stare de absolut orice. 

Faptul că celebritățile ating un astfel de subiect atât de sensibil înseamnă să se deschidă și să-și arate și o altă față, una poate nu la fel de strălucitoare precum cea pe care o expun în industria cinematografică, dar care denotă umanitate, emoție, autenticitate și apropiere, precum și încredere, mai ales pentru familiile care nu pot avea copii, dar care își doresc cu orice preț și apelează la procesul anevoios al adopției.

De altfel, actrița precizează pentru revista People că „Nu trebuie să naști pe cineva pentru a avea o familie. Toți suntem o familie – o familie extinsă.“

Divorțul, o cicatrice nevăzută

Potrivit site-ului english.cctv.com, Bullock preciza pentru revista America’s Glamour că nu a fost niciodată genul de fată care să fi spus „Într-o zi, voi fi o mireasă frumoasă și voi avea o familie“, ci a vrut să lucreze pentru a se putea întreține și pentru a-și face părinții să fie mândri de ea.

Separarea a doi parteneri nu este niciodată ușoară, indiferent dacă aceștia formau un cuplu de puțin timp sau de o perioadă îndelungată. Atașamentul și obișnuința merg mână în mână și reușesc să facă despărțirea încă și mai dureroasă, indiferent de statut, limbă, rasă, culoare a pielii, orientare politică ori sexuală. Statutul de vedetă nu te scutește de astfel de dureri și nici de cicatricile care rămân, uneori pe viață, ca semne ale unor experiențe prin care am trecut, dar care ne-au modelat în oamenii care suntem în prezent. Astfel, nici divorțul Sandrei Bullock de Jesse James nu a fost unul facil, actrița făcând, ulterior, o pauză profesională de aproximativ doi ani, întrucât se simțea „tristă și speriată“. 

Transparența actriței o face pe aceasta să fie un exemplu pentru oamenii de rând pentru că în astfel de momente traumatice este important să știm să cerem ajutor.

Unele lucruri trebuie să se întâmple

Se implică total în tot ceea ce face, mai ales că zona afacerilor din industria cinematografică nu este una specific feminină. Cu toate acestea, chiar dacă filmul Million Dollars Baby nu a fost realizat de firma sa de producție, ci de Clint Eastwood (filmul a avut-o drept personaj central pe Hilary Swank care  a și câștigat premiul Oscar pentru rolul din această peliculă), Bullock a acceptat situația, precizând că „Atunci când se întâmplă astfel de lucruri, înseamnă că așa ar trebui să fie.“

Mai devreme sau mai târziu, cu toții avem o moștenire profesională de oferit 

Deși fiecare artist are secretul său, acel „je ne sais quoi“ care îl face să aibă magnetism față de public, mulți nu sunt deschiși să le împărtășească altora anumite trucuri specifice meseriei de actor. Sandra Bullock nu se numără printre aceștia, ba din contră, oferă sfaturi nu numai celor aflați la început de drum, ci și colegilor de platou, una dintre aceștia fiind și Lilly Collins (cu care a împărțit platoul de filmare pentru lungmetrajul The Blind Side). Așadar, da, se poate să existe și astfel de cazuri, chiar dacă se află în vârful icebergului celebrității.

Fericirea ne aparține

Bullock este genul de persoană care se bucură din tot sufletul de lucrurile mici, dar semnificative. O persoană solară și extrem de plină de ambiții, ne îndeamnă să ne urmăm simțurile, dorințele, aspirațiile, fără să-i lăsăm pe ceilalți să ne „brodeze“ parcursul personal. Artista preciza site-ului english.cctv.com că „Majoritatea dintre noi suntem crescuți cu noțiuni preconcepute ale alegerilor pe care ar trebui să le facem. Pierdem atât de mult timp luând decizii pe baza ideii altcuiva despre cum ar trebui să arate fericirea noastră – ce te face să fii un cetățean bun sau o soție, sau o fiică, sau o actriță bună. Nimeni nu spune: fii fericit, du-te să te faci cizmar sau să trăiești cu caprele.“

Munca multă se plătește

Este populară, îndrăgită și mereu cu zâmbetul pe buze, chiar dacă viața nu a fost mereu de partea sa. Cu toate acestea, pe plan profesional, Bullock a realizat roluri impecabile care au consacrat-o, ea ajungând pe locul 35 printre vedetele de film cu cel mai apreciabil câștig, după cum titrează factinate.com.

Bianca Sîrbu

Bianca Sîrbu - jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Back To Top
×Close search
Caută