Skip to content

Pe data de 18 ianuarie, sala Teatrului Elisabeta s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru numărul foarte mare de oameni care au venit să participe la a doua ediție a evenimentului „Seară despre psihoterapie, la teatru“. Gazda serii, jurnalista Andreea Brașovean, a deschis evenimentul subliniind faptul că se împlinesc 12 ani de la înființarea Paginii de Psihologie și introducând cele două cărți care aveau să reprezinte temele principale de discuție.

Rând pe rând, au urcat pe scena Teatrului Elisabeta Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală, Petronela Rotar, psihoterapeut și autor, și Gáspár György, cofondator Pagina de Psihologie. Întreaga conversație a debutat cu introducerea cărții Cum să-ți îmblânzești anxietatea, semnată de britanicul James Withey, iar invitații au fost încurajați să-și dezvăluie relația cu anxietatea și perspectiva pe care o au, atât din punct de vedere personal, cât și profesional.

Cei trei invitați s-au vulnerabilizat cu adevărat și au împărtășit din experiențele lor de viață, în care au avut de făcut față valurilor de anxietate, subliniind, din nou și din nou, că aceasta este parte din viață. Și că ceea ce poate ajuta în gestionarea ei este practica mindfulness. Iar astfel s-a făcut trecerea către a doua carte lansată, Darul Prezenței conștiente, de Caroline Welch.

℗PUBLICITATE



Dintre informațiile cheie prezentate de către cei trei invitați evidențiem câteva:

  • Anxietatea poate fi definită atât ca stare, cât și ca trăsătură umană.
  • Anxietatea are o componentă fiziologică, cognitivă și comportamentală. La nivel somatic apar diferite senzații de agitație, neliniște, tensiune. Mintea călătorește în viitor și produce îngrijorări. Acțiunile tipice sunt de evitare sau de retragere.
  • Anxietatea este, adesea, prezentată ca fiind funcțională sau disfuncțională.
  • Anxietatea poate fi gestionată prin diferite strategii psihologice și prin stabilirea unor relații bazate pe siguranță și încredere.
  • Anxietatea nu dispare în totalitate, deoarece avem nevoie de energia pe care o activează în corp pentru a putea funcționa.
  • Prezența conștientă presupune să avem mintea și atenția în același loc în care se află și trupul nostru.
  • Prezența conștientă ne ajută să nu ne pierdem în călătoriile din viitor sau trecut.
  • Prezența conștientă este un instrument eficient de identificare, etichetare și acceptare a emoțiilor.
  • Prezența conștientă poate deveni un stil de viață.
  • Prezența conștientă poate fi dobândită atât prin tehnicile formale, cât și prin practica informală.

Întreaga conversație a serii purtată pe scenă și dialogul cu sala sunt disponibile în înregistrarea video de mai jos. Întregul eveniment a fost realizat cu sprijinul E.onDelgaz Grid și Mozaic Media.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0