Skip to content

Este considerat cel mai tânăr milionar din Silicon Valley, este antreprenor, cântăreț, dar și jurat în cadrul emisiunii „Imperiul Leilor“ (difuzat la ProTV, în fiecare zi de miercuri, de la 21:30). Cu o poveste impresionantă de viață, cu un parcurs educațional dar și profesional demne de scenariu de film american, protagonistul interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine vine în fața noastră și ne dezvăluie detalii despre planurile sale profesionale, pasiunile și provocările pe care este deschis să le înfrunte. Doamnelor și domnilor, ne face o deosebită plăcere să-l aducem în atenția dumneavoastră pe Sebastian Dobrincu.

Cum se îmbină muzica cu antreprenoriatul?

Amândouă au la bază procesul de creație – asta cred că m-a atras în mod subconștient la ambele. 

Care sunt valorile care te reprezintă?

Respectul față de toți cei din jurul meu, efort calculat și constant și să întorc cât de mult pot din binele care mi se oferă.

Eticheta de „milionar“ te-a ajutat sau, mai degrabă, te-a încurcat în viață?

Era un coșmar la început. Lumea tratează foarte superficial astfel de etichete și oferă o conotație negativă titlului, indiferent de povestea de viață a personajului. Am învățat între timp că este doar o consecință a valorii pe care am creat-o prin munca mea și ceva de care ar trebui să fiu mândru.

https://www.instagram.com/p/CZR6qkztahZ/

Când ai câștigat primii bani și ce ai făcut cu ei?

Primii bani i-am câștigat în jur de 11 ani din programare. I-am economisit până i-am reinvestit în primul meu smartphone. Voiam să învăț cum să creez aplicații de mobil și aveam nevoie de unul pentru a progresa. 

Care este sfatul cel mai de preț pe care l-ai primit de la părinții tăi?

Să încerc cât mai multe lucruri în viață. Așa mi-am descoperit și pasiunea pentru tehnologie.

Cum te-ai raportat în relația cu dumnealor, având în vedere independența ta financiară timpurie?

Îmi place să cred că am rămas ancorat în realitate, însă e posibil ca fiind un copil de 15-16 ani care câștiga mii de euro pe lună, să fi avut excese specifice vârstei. Nu cred că le-a fost ușor să crească un rebel ca mine. Încerc să îi fac mândri prin tot ceea ce fac și să fiu un model pentru fratele meu mai mic. 

Ai făcut performanță și în mediul școlar (participând la multe olimpiade) însă, în același timp, ai fost exmatriculat cu câteva luni înainte de bacalaureat. Te-a ajutat sistemul educațional românesc să fii la nivelul de astăzi, în materie de programare?

℗PUBLICITATE



Nu. În ceea ce ține de activitatea mea în tehnologie, școala nu a avut niciun fel de aport întrucât materia școlară era paralelă cu realitatea industriei în care lucram deja. Mi-a inspirat însă multe valori importante, printre care organizarea, care mi-au prins foarte bine ulterior. 

Cum ai luat decizia de a pleca în SUA? Cu ce combustie internă ți-ai luat inima în dinți, într-o lume a tuturor posibilităților?

Îmi era frică de eșec. Într-un moment de disperare am ales să îmi iau inima în dinți și să risc tot decât să accept posibilitatea că voi irosi tot efortul meu, al părinților, profesorilor etc., plafonându-mă. 

https://www.instagram.com/p/B-xB2lHAMO-/

Care este device-ul de care ești cel mai atașat?

Dacă sărim peste telefon, care a devenit cel mai mare prieten / dușman al nostru, mi-am luat de curând un dictafon digital cu care îmi place să înregistrez idei de linii melodice, versuri sau gânduri pe orice subiect. 

Cu ce gânduri vei intra în Imperiul Leilor?

În principal cu speranța că emisiunea va educa, inspira și distra publicul larg. 

Ce părere ai despre psihoterapia de cuplu?

Cred că ar trebui să o încerc și eu, haha! 

Care este primul lucru care-ți vine în minte, atunci când te privești în oglindă?

Depinde de zi. Fie mă înfurii, fie plec cu capul sus. [râde]

Ce sfat le-ai da tinerilor ce se confruntă cu tulburări emoționale din cauza distanțării sociale?

Embrace it. Asta a funcționat pentru mine. Am petrecut foarte mult timp singur în adolescența mea și în special când am plecat în America. Am învățat să prețuiesc timpul petrecut singur și să mă simt bine în propria mea companie. A fost însă drum lung până am ajuns să fiu atât de împăcat cu mine. 

https://www.instagram.com/p/CXbiuEMt1sL/

Cum ai descrie, în versiunea ta, succesul?

Să mă trezesc în fiecare zi, dornic să mă dau jos din pat și să pun capul pe perna noaptea, mândru de direcția în care mă îndrept. 

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0