Skip to content

A devenit cunoscut după ce l-a jucat pe personajul „Bucky Barnes“ în seria de lungmetraje Captain America – The Winter Soldier. Ulterior, a fost distribuit în alte filme de succes, precum MarțianulLebăda neagrăThe First AvangerI, Tonya și în serialul Gossip Girl, ajungând să joace cu actori renumiți precum Matt Damon, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Nicole Kidman, Mila Kunis sau Natalie Portman. Săptămâna aceasta la #AltfelDespreVedete vă invit să-l cunoaștem altfel pe actorul de origine română, Sebastian Stan. 

Este un „globetrotter“ și crede că superputerea lui este aceea de a fi român

Sebastian Stan a locuit până la vârsta de opt ani în România. Ulterior, actorul s-a mutat, împreună cu mama sa (pianista Georgeta Orlovschi), în Viena, urmând ca la doisprezece ani să pășească pe pământ american și să se stabilească în New York.

Cu toate că timpul petrecut în țara sa natală a fost destul de scurt, acesta se poate lăuda cu perfecțiunea pronunției în română, limbă pe care a și folosit-o în unul dintre lungmetrajele în care a jucat. Stan admite că superputerea sa este aceea de a fi român și nu se sfiește niciodată să recunoască acest lucru, indiferent de contextul în care se află.

Perseverența naște succesul

Sebastian Stan se numără printre acei actori care și-au descoperit pasiunea de mici. Mai exact, el și-a dat seama de ea în timp ce studia la Rockland Country Day School, unde a fost distribuit în nenumărate piese școlare, iar pasiunea i s-a sedimentat în tabăra de vară „Stagedoor Manor“. 

A descoperit „gustul“ meseriei și nu s-a mai îndreptat către alte profesii, motiv pentru care a perseverat și a reușit. Practic, parcursul vieții sale curge precum un scenariu de film, însă transpus în realitatea proprie. Primul rol l-a avut la vârsta de zece ani, în pelicula 71 Fragments of a Chronology of Chance, în regia austriacului Michael Haneke.

Născut pentru a învăța 

La o privire per ansamblu, am putea conchide că deține toate atuurile pentru a cuceri Hollywoodul. Dar succesul nu vine niciodată bătând din palme, iar în spatele lui stau mulți ani de muncă asiduă și educație de cel mai înalt nivel.

A urmat cursurile Facultății de Arte Mason Gross – Universitatea Rutgers (New Jersey), absolvind, totodată, și un BFA în actorie. De asemenea, Stan se poate mândri și cu faptul că a studiat la Shakespeare’s Globe Theatre din Londra.

Iubirea se găsește, cel mai adesea, în proximitate 

Multe povești de dragoste și-au găsit începuturile pe platourile de filmare. Cum era de așteptat, este și cazul actorului Sebastian Stan, care nu s-a sfiit să-și exteriorizeze sentimentele față de alte colege de scenă, precum Leighton Meester (cunoscută pentru rolul său din producția Gossip Girls), Jennifer Morrison (din lungmetrajul Once upon a time) ori Margarita Levieva (din pelicula Spread).

Îndoiala de sine nu ocolește niciun pământean 

Am putea crede că, pentru că are talent cu duiumul și charismă peste măsură, Stan nu are temeri legate de fizicul său. Și totuși, prezența sa în pelicule cu supereroi l-a făcut să se simtă inferior din punct de vedere fizic față de colegii săi de platou. Așa se face că, într-un interviu acordat revistei Men’s Health, actorul Sebastian Stan a recunoscut faptul că se simțea nesigur de fizicul său atunci când filma cu actorii Chris Evans sau Chris Hemsworth.

Astfel, a descoperit că sala de sport este aliatul său în acest demers anevoios, dar sigur. 

℗PUBLICITATE



De la ură la iubire, relația cu social media poate fi complicată

Stan recunoaște că nu a fost interesat de ceea ce se numește social media mult timp, însă, potrivit site-ului diply.com, actorul recunoaște că acum nu mai poate trăi fără mediile de socializare. 

Este drept că, pe lângă posibilitatea de a păstra legătura cu prietenii, colegii, colaboratorii, sau fanii săi, această lume virtuală îi deschide alte uși în tot ce înseamnă afacerile pe care le deține în prezent.

Spațiul personal este responsabilitatea noastră

Într-un interviu acordat pentru Hollywood Reporter, Sebastian Stan vorbește deschis despre cicatricile pe care umanitatea le va avea în urma pandemiei Covid-19. De altfel, el însuși apreciază că oamenii vor fi „mult mai conștienți de spațiul personal“. Totodată, actorul consideră că va mai trece ceva timp până când ne vom reîntâlni cu normalitatea cu care eram obișnuiți, dacă e s-o mai întâlnim vreodată.

Puțin „văzduhism“ nu a stricat niciodată

Un lucru interesant și probabil cunoscut pe plaiurile mioritice este „cititul“ viitorului în cana de cafea. Sebastian Stan povestește, într-un interviu acordat lui Jimmy Kimmel, cum bunica sa pregătea cafeaua, aștepta să fermenteze, punea o farfurie deasupra ibricului, o consuma și turna, apoi, zațul rămas și citea, la final, „viitorul“ ca și cum ar fi descifrat o hartă.

Oamenii „mari“ au visuri mărețe

Fiecare actor are afinitățile sale când vine vorba de regizorii cu care ar dori să colaboreze. Ei bine, în cazul lui Sebastian Stan, chestionat de Buzzfeed, acesta susține că și-ar dori să colaboreze cu Quentin Tarantino, însă, în egală măsură, și cu Martin Scorsese ori David O. Russell. Și Cristian Mungiu se află pe lista regizorilor săi favoriți.

De când nu mai poartă bărbații curea? 

Sebastian Stan este un trendsetter, fără doar și poate. Personajul său, Carter Baizen, din Gossip Girl a schimbat câteva tendințe vestimentare, pornind de la faptul că nu purta curea. Desigur, stiliștii au fost cei ce au avut grijă de aspectul său exterior, însă nu numai personajul a intrat în istorie, ci și stilul său aparte.

Gustul copilăriei nu se uită niciodată

Actorul este nu numai un împătimit al micului dejun, dar se și pricepe să-l pregătească, mai ales când în meniu există ouă și avocado. De asemenea, Stan recunoaște că ar fi în stare să mănânce doar salată boeuf, întrucât îl proiectează direct în sânul familiei, lângă bunici, în Constanța și că acesta este gustul copilăriei sale.

Relația cu emoțiile noastre chiar contează

Sebastian Stan obișnuiește ca înaintea unei audiții să fumeze o țigară, dar să păstreze chiștocul până când află dacă a fost acceptat sau respins. Iar pentru a-și domoli emoțiile, actorul preferă să mediteze și să asculte muzică. 

Umanitatea se citește în fapte, nu doar în vorbe

Se spune că artiștii sunt extrem de sensibili, însă nu mulți recunosc acest lucru. Sebastian Stan, recunoaște că a lăcrimat în timp ce viziona filmul pentru copii Inside Out. De altfel, actorul se implică în nenumărate acțiuni caritabile, vizitează copii cu diverse afecțiuni și consideră că este important să ne îndreptăm atenția și către semenii aflați la nevoie.

Endings, Beginnings – filmul (care frizează viața) fără un scenariu bătut în cuie

Cel mai recent proiect cinematografic al lui Stan este lungmetrajul Endings, Beginnings, în regia lui Drake Doremus, în care improvizația este laitmotivul peliculei. Deși nu se observă acest lucru, filmul nu beneficiază de un scenariu propriu-zis, ci doar de anumite directive către care să se îndrepte actorii. Rolul său este extrem de ofertant (personajul Frank care, prin natura comportamentului său, complică relația dintre Daphne și prietenul său, Jack) și îi pune în valoare calitățile actoricești în cele mai subtile momente.

Bianca Sîrbu - contributor senior, jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0