Skip to content

Este sezonul vacanțelor și al distracției și, chiar dacă situația călătoriilor și a zborurilor este în continuare una provocatoare, vara aceasta avem, cu siguranță, mai multe opțiuni decât anul trecut. Iar dacă ne-am organizat deja concediul, cu toate documentele și rezervările necesare, nu ne mai rămâne decât să găsim o listă de titluri potrivite pentru vacanță, seriale ușoare, relaxante, numai bune de urmărit în avion, în tren, la plajă sau oriunde te poartă drumul vara aceasta. 

Iată care sunt propunerile noastre.

„The White Lotus“ – disponibil pe HBO GO

Dacă ești în căutarea unui serial care chiar îți va transmite acel sentiment de vacanță și care, în același timp, te va intriga din plin, prima noastră recomandare este „The White Lotus“, cea mai recentă miniserie de pe HBO GO. O satiră socială în regia lui Max White, „The White Lotus“ explorează o săptămână din viața unor angajați care lucrează într-un resort exclusivist din Hawaii, dar și aventurile prin care trec turiștii lor pe parcursul unor zile tumultoase în paradisul exotic.

„The Cook of Castamar“ – disponibil pe Netflix

Ți-e dor de o period drama care să te țină în suspans și să-ți propună o călătorie în timp și spațiu? Atunci „The Cook of Castamar“, noul hit spaniol produs de Netflix, care se află deja în topul din România, este titlul pe care nu ai voie să-l ratezi! Acțiunea are loc în 1720, în Madrid, în timpul domniei Regelui Philip al V-lea. După ce își pierde tatăl, Clara Belmonte (Michelle Jenner) dezvoltă o formă de agorafobie și își găsește refugiul în bucătărie, unde se simte în siguranță și unde face magie cu preparatele din fiecare zi. La scurt timp, aceasta îi stârnește interesul unui văduv înstărit, Ducele de Castamas (Roberto Enriquez), care se confruntă, la rândul său, cu demonii unui trecut dureros. 

„Valeria“ – disponibil pe Netflix

Rămânem în Spania, dar de această dată în Madridul zilelor noastre, pentru un serial care poate fi considerat un „Sex and the City“ spaniol. Povestea se învârte în jurul Valeriei (Diana Gomez), o tânără scriitoare care se confruntă cu un blocaj creativ ce nu îi permite să fie autoarea de succes care visează să fie. În același timp, căsnicia sa cu Adrian (Ibrahim Al Shami) trece printr-o criză frustrantă, pe care Valeria încearcă să o reprime, în timp ce-și caută consolarea în ieșirile cu cele mai bune prietene ale sale. Sezonul 2 din „Valeria“ apare pe 13 august.

„Outer Banks“ – disponibil pe Netflix

O comoară, un grup de adolescenți rebeli, care pornesc în căutarea sa de-a lungul unei insule, dar și nenumărate răsturnări de situație: acestea sunt coordonatele primului sezon din „Outer Banks“, un serial în care fiecare episod este o nouă aventură. În prim-plan se află John B (Chase Stokes), un tânăr al cărui tată a dispărut fără urmă în apele oceanului și care încearcă acum, cu ajutorul prietenilor săi, să găsească o misterioasă epavă scufundată, o misiune începută cu ani în urmă de părintele lui. Al doilea sezon din „Outer Banks“ va apărea pe 30 iulie la Netflix. 

℗PUBLICITATE„Most Beautiful Thing“ – disponibil pe Netflix

Un alt serial care îți va alina dorul de vacanță și te teleporta într-un loc absolut spectaculos este și „Most Beautiful Thing“ (cunoscut și drept „Girls from Ipanema“ sau „Coisa Mais Linda“). Povestea se desfășoară în eclecticul Rio de Janeiro, în anul 1959, într-un loc plin de culoare, exotism și muzică. După o despărțire care o face să-și pună întrebări serioase cu privire la viața sa, Maria Luiza (Maria Casadevall) se mută la Rio, unde își deschide un club de bossa nova, în ciuda tuturor obstacolelor de care se lovește pe parcurs. Aici, într-un loc în care este pur și simplu o străină, Maria redescoperă iubirea, pasiunea pentru muzică, pofta de viață. 

„Generation 56K“ – disponibil pe Netflix

Din Brazilia ajungem în Italia, pentru o comedie romantică lansată recent pe Netflix, un serial de care și tu te vei îndrăgosti iremediabil! La sfârșitul anilor 1990, internetul ajunge pe micuța insulă Procida și le schimbă complet viața copiilor de-aici, care se maturizează în paralel cu evoluția tehnologiei. Matilda și Daniel, doi dintre puștii care s-au cunoscut în epoca modemului de 56k, se revăd după douăzeci de ani, în epoca aplicațiilor mobile, iar povestea lor ia o turnură cu totul și cu totul surprinzătoare.

„The Durrells“ – disponibil pe HBO GO

„The Durrells“ se numără printre titlurile care îți dau instantaneu o stare de bine și care pur și simplu îți răsfață privirea cu locuri și peisaje absolut superbe. De altfel, serialul este o vacanță în sine! Inspirat dintr-o poveste adevărată, mai exact din volumele autobiografice semnate de naturalistul britanic Gerald Durrell, „The Durrells“ este aventura incredibilă a unei familii care se mută din Marea Britanie pe o insulă grecească. După moartea soțului ei, pe fondul unor probleme financiare tot mai grave, Louisa Durrell (Keeley Hawes) decide să plece, alături de cei patru copii ai săi, pe insula Corfu, unde traiul este ceva mai accesibil. Odată ajunși aici, cei cinci din familia Durrell descoperă o viață complet diferită, într-un colț de rai neașteptat.

„Emily in Paris“ – disponibil pe Netflix

Ultimul popas din această lună este în Paris, una dintre cele mai frumoase destinații din întreaga lume! Produs de către Darren Star, creatorul „Sex and the City“, „Emily in Paris“ o are în prim-plan pe Emily Cooper (Lily Collins), o tânără pasionată de marketing și social media, care ajunge, peste noapte, să lucreze într-o agenție de publicitate din Paris. Deși este fascinată de oraș, de experiențele de-aici, de fiecare croissant și plimbare, pe care le documentează cu responsabilitate pe contul ei de Instagram, Emily se lovește de micile obstacolele socio-culturale: limba pe care nu o vorbește și colegii săi… care nu o privesc cu ochi buni. 

Foto credit: Netflix, HBO, outnow.ch

Bianca Sterie - Lifestyle editor de peste șapte ani, dependentă de filme, festivaluri și călătorii, întotdeauna pregătită cu un titlu nou de recomandat. Scrie constant și pentru moviecore.ro.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0