„Show Me Emotion“: filme pentru cultivarea inteligenței emoționale – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

În perioada 8 – 28 noiembrie, Asociația Bloc Zero invită profesorii de liceu din toată țara pe platforma Kinoteca să vizioneze gratuit, alături de elevii lor, o selecție de 12 filme din cinci țări, care analizează, din diferite unghiuri emoțiile adolescenților. 

Ce filme pot fi văzute la luna.doc#8 pe kinoteca.bloczero.ro?

În funcție de subiectul filmelor, acestea se pretează orelor de dirigenție, psihologie, sociologie, limba engleză, limba franceză, educație plastică, consiliere și orientare, educație civică și educație pentru drepturile omului. 

Cinci dintre ele sunt animațiile din seria „Neticheta“ și vorbesc despre regulile nescrise ale rețelelor de socializare abordând subiecte precum prietenia, iubirea, conturile care incită la ură, fraternitatea și faima. Documentarul „Ascultă“ analizează schimbările copleșitoare prin care trec copiii în timpul pubertății și nevoia tinerilor de a comunica, mai ales atunci când nu se simt înțeleși de părinți sau prieteni. Animația „O tragedie cu final fericit“ explorează senzația de a fi diferit, dar și drumul spre a-ți găsi liniștea și a te accepta așa cum ești, în timp ce scurtmetrajul „Mâncărimea“ se concentrează pe sentimentele de anxietate și vulnerabilitate, dar și asupra felului în care și prietenia poate deveni un colac de salvare pentru singurătate. Documentarul „La masă nu se plânge“ pune degetul pe lucrurile nespuse dintr-o familie și aduce în lumină ideea de traumă transgenerațională, iar „Oaia neagră abordează subiectul bullying-ului pe baza discriminării rasiale. Animația „Imperfect“ pune accentul pe acceptarea de sine și  „Rocknrollers arată puterea muzicii în terapia pentru depresie. 

Filmele  incluse în programul  Show Me Emotion sunt disponibile gratuit pentru profesori

În perioada 8 – 28 noiembrie, filmele vor fi disponibile gratuit, pe platforma kinoteca.bloczero.ro/lunadoc, în baza unui cont de profesor. Filmele propuse spre vizionare vor putea fi proiectate atât fizic, în spațiul școlii, cât și în cadrul cursurilor online, în funcție de varianta aleasă de fiecare profesor, dar și de restricțiile asociate pandemiei aflate în vigoare în diferite zone ale țării. Pentru a ușura organizarea proiecțiilor în regim online, platforma permite profesorilor să distribuie elevilor un link de vizionare securizat, accesibil timp de 24 de h, fără necesitatea creării unui cont suplimentar de către aceștia.

Broșura dedicată profesorilor, cercetarea sociologică și podcast-ul realizat de generația Z

Proiectul include și o broșură pentru profesori despre principalele probleme ale tinerilor și modalitățile prin care aceștia pot fi sprijiniți și ajutați, o cercetare sociologică asupra stărilor emoționale ale adolescenților în timpul pandemiei și un podcast cu trei episoade pe tema relațiilor cu sinele, cele amoroase și cele din cercul de prieteni, realizat de opt tineri din generația Z.

℗PUBLICITATE***

Proiectul Show Me Emotion – Educație emoțională prin film documentar luna.doc #8 este organizat de Asociația Bloc Zero și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Forum Apulum; Happy Minds. Parteneri media: Scena 9; Gen, revistă; Radio România Cultural; Pagina de Psihologie; Iqads; StiriONG; Cinefilia. 

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută