fbpx
skip to Main Content

Este originară din Râmnicu Vâlcea, fiind una dintre cele mai îndrăgite prezentatoare TV, soție și mamă cu normă întreagă. Este extrem de discretă cu viața personală și, cu toate acestea, nu se ferește să vorbească deschis despre provocările pe care le-a avut de surmontat de-a lungul vieții. Face parte din echipa Kanal D de treisprezece ani (prezentând știrile sâmbăta și duminica, de la ora 12), iar astăzi, Simona Pătruleasa este protagonista interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine, de pe Pagina de Psihologie.

Cum îți dorești să rămâi în amintirea fiicei tale, Ingrid, când aceasta va deveni adult?

Ca orice părinte, îmi doresc să fiu un model de urmat pentru ea, un punct de reper și un sprijin atunci când are nevoie de mine.

Kanal D aniversează 14 ani pe piața media. Ce s-a schimbat la tine în acești ani de când prezinți știrile pe Kanal D?

De 13 ani sunt în echipa Kanal D, mă simt minunat, suntem ca o adevărată familie. Nici nu știu când au trecut atâția ani, cert este că, dacă nu i-am simțit, cu siguranță au fost frumoși. Și sper să fie la fel de minunați și de acum înainte. La mulți ani, Kanal D!

De fiecare dată, în cadrul Știrilor Kanal D, mă emoționează teribil și nu pot sta nepăsătoare atunci când prezint cazuri sociale, despre copii bolnavi, bătrâni neajutorați. Mereu am empatizat, pentru că așa sunt eu construită ca om, nu pot rămâne indiferentă la asemenea drame. Însă profesia îmi cere să rămân puternică în fața camerei de luat vederi. Și am învățat, cu timpul, să-mi stăpânesc emoțiile când prezint astfel de știri. Am evoluat mult în preajma echipei mele și mulțumesc atât colegilor, cât și publicului, care, prin exigența sa, ne face să devenim tot mai buni, zi de zi.

Părinții au și emoții pozitive, și emoții negative. În cazul tău, care este emoția cu care ai nevoie să înveți să faci pace? 

Prin experiența mea anterioară de învățătoare, tind, uneori, să am așteptări foarte mari de la Ingrid, să fiu mai severă, poate, decât ar trebui, și încă lupt cu aceste porniri, pentru că sunt conștientă că fiecare copil are ritmul lui, că fiecare om are altă personalitate și lucrurile nu trebuie forțate. Încă mai lucrez la acest aspect…

Care este amintirea ta cea mai dragă de acasă, din Râmnicu Vâlcea?

Toate amintirile de acolo sunt frumoase, mai ales cele legate de sărbători. Chiar dacă nu aveam tot ce au copiii din ziua de azi, eram foarte fericiți! Când părinții mei stăteau la Vâlcea, consideram că acolo e casa mea. De câțiva ani buni, i-am mutat în București și casa mea este acum aici, unde sunt și ei.

Dacă ai avea ocazia să revii în domeniul educației, ai mai alege această cale?

M-am întrebat și eu acest lucru, pentru că îmi aduc aminte cu nostalgie de anii în care eram înconjurată de copii. Timpurile s-au schimbat foarte mult, generațiile actuale de copii sunt foarte agitate, spre deosebire de cele din trecut, dar cred că aș putea face față unei noi provocări. [râde] Avem atâtea lucruri frumoase de oferit copiilor, dar, mai ales, de învățat de la ei!

Care este sacrificiul pe care nu l-ai face niciodată în numele carierei? 

Nu mi-aș sacrifica familia în favoarea carierei. Pentru mine, e foarte important să petrec timp cu Ingrid și să-i fiu aproape în acești ani, cei mai frumoși, care nu se mai întorc niciodată. Nu vreau să fiu mamă doar cu numele.

Ce te deranjează cel mai mult la comportamentele oamenilor din social media? 

Cred că faptul că judecă prea ușor. Eu am o vorbă: „Nu judeca, să nu poți fi judecat!“ Este atât de ușor să spui vorbe grele și să rănești, dar la ce bun? Cred că este mai important să ne vedem de propria viața și să încercăm să fim mai buni, mai înțelegători.

Ce știre ai citit despre tine și te-a deranjat cel mai tare?

℗PUBLICITATEAu fost foarte multe, în trecut. [râde]  Am învățat, în timp, să nu mă mai las afectată, pentru că este imposibil să fii pe placul tuturor. Nu-mi doresc să mulțumesc în mod special pe nimeni, îmi doresc să mă simt bine în pielea mea și să nu deranjez în mod intenționat.

Toate cuplurile se ceartă. Voi pe ce subiect ați avut păreri diferite, în ultima vreme?

Singurele motive de „dispută“ sunt despre temperatura din cameră [râde] și vizavi de Ingrid.

Suntem diferiți, ca oameni, și este normal să avem opinii diferite despre creșterea unui copil, mai ales că Sabin se și implică foarte mult în educația și creșterea ei.

Ce părere ai despre ședințele de psihoterapie? 

Mulți ar avea nevoie de ele și nu este o rușine să mergi la psiholog, dimpotrivă. A cere ajutor este un prim pas spre vindecare, atunci când ceva nu funcționează cum trebuie.

Ce rol are credința, momentele de rugăciune în viața ta? 

Fără credință n-aș fi reușit nimic. Pe vremea când mă rugam să devin mamă, am avut cea mai puternică legătură cu divinitatea.

Cum a fluctuat, în timp, stima ta de sine?

Încă mai lucrez și la acest aspect: să mă apreciez mai mult și să ajung măcar în top 10 priorități personale. [râde]

Cum te-a afectat pandemia de COVID-19?

Pandemia a afectat pe toată lumea, mai mult sau mai puțin. Trăim vremuri ciudate, grele și sper să nu lase urme adânci în noi. N-a fost ușor, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că suntem sănătoși și abia aștept să putem să ne strângem părinții în brațe fără să-i punem în pericol!

Cum gestionezi mesajele venite din partea comunității tale online și care par să depășească anumite limite în sfera vieții personale? 

N-am timp să le citesc în totalitate, dar, dacă se întâmplă ca o persoană să deranjeze prin limbaj, este foarte simplu: o elimin din lista de prieteni și apoi îi dau block. Avem lucruri mai importante și mai frumoase de făcut!

Eu nu sunt foarte activă pe rețelele sociale, pentru că nu vreau să fiu acaparată cu totul de lumea virtuală.

Dacă s-ar realiza un film biografic după viața ta, cine ai vrea să te interpreteze?

Monica Bellucci. 

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
Caută