Skip to content

Care este acel aspect, cel mai important, pe care femeile îl caută la un bărbat? Pătrățelele de pe abdomen? Șase cifre în contul bancar? Un bărbat înalt, frumos călare pe un cal alb? Nu, nu, și nu. Cel mai important lucru pe care femeile îl caută este: încrederea! Așa e, încrederea.

Acum, înainte să te baţi uşor pe umăr şi să închizi această pagină, pentru că ştii că ea ştie că eşti demn de încredere, mai gândeşte-te puţin. Încrederea nu este doar despre a fi partener într-o relație sau, despre a avea o relație pe termen lung, sau că nu ai fost niciodată infidel. Deşi aceste aspecte sunt fundamentale și importante pentru a fi demn de încredere, totuşi ele nu sunt suficiente. Felul în care încrederea prinde contur în relaţia de cuplu, încă de la primele întâlniri, este cam aşa: eşti cine spui că eşti şi faci ceea ce spui că ai de gând să faci. Asta denotă siguranţă, responsabilitate și arată exact ceea ce eşti.

De ce este încrederea atât de importantă? De ce este tocmai această calitate cea care îi face inima unei femei să bată mai puternic? Să ne gândim puţin. De-a lungul istoriei, siguranța și bunăstarea unei femei, precum și cea a copiilor ei, au depins de încrederea părinților ei. Și acest lucru nu reprezintă doar o chestiune învechită, de odinioară. Studiile spun ca rolul taților pare a fi cel mai critic în ceea ce priveşte sănătatea și succesul copiilor într-o gamă largă de aspecte. Atunci când tații nu sunt implicați în relaţia cu copiii lor, există o probabilitate de cinci ori mai mare în care copiii vor trăi în sărăcie, o probabilitate de trei ori mai mare ca ei să eșueze la școală, și o probabilitate de două ori mai mare că aceştia vor avea probleme emoționale și comportamentale, se vor implica în consumul de droguri, acţiuni ilicite, sau vor avea risc de suicid. Bărbaţii chiar fac o diferenţă! Iar bărbaţii contează enorm pentru femei și copiii lor, deci există un motiv pentru care femeile caută bărbați, care sunt demni de încredere.

℗PUBLICITATEAi putea spune: „Stai o clipă, abia ce am intrat într-o relație nouă“ sau „Eu sunt doar în căutarea unor relaţii pasagere.“ Acum, cunoscând care sunt nevoile ei profunde, evolutive, te va ajuta să știi cum să îi câștigi inima pentru o noapte sau pentru o viață întreagă. Să ții minte că ea însăși se întreabă, chiar dacă ea nu o face în mod conștient: „Mă simt în siguranţă cu el? Va fi el acolo pentru mine? Mă pot baza pe el? Este demn de încredere?“ Există un motiv pentru care femeile consideră că pompierii sunt atrăgători. Ei reprezintă un simbol al tuturor acestor calități. Pompierii sunt niște eroi. Şi tu poți fi.

Toate acele acțiuni simbolice de grijă și protecţie pe care bunica te învăța să le faci când erai mic sunt, de fapt, atât de importante. Să deschizi uşa de la intrare pentru o femeie, să îi tragi scaunul să se aşeze, toate acestea semnalizează că îţi pasă de ea și că eşti dispus să o protejezi. Prin a fi punctual și prin a-ți ţine promisiunea, de fapt îi spui: „Hei, poţi avea încredere în mine.“ Oamenii admiră sau resping aceste aspecte ca fiind cavalereşti, dar adevărul este, că semnalul pe care îl transmiţi este că ești demn de încredere. Fiind demn de încredere nu se referă doar la protejarea corpului unei femei sau a copiilor ei. Se referă şi la protejarea inimii ei, de asemenea.

Oana Calnegru este psiholog și psihoterapeut de familie şi trainer de programe de dezvoltare personală adresate copiilor şi părinţilor. A absolvit programul de formare în psihoterapia relațională din cadrul AMPP.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0