Skip to content

Face parte din generația tinerilor actori care se remarcă nu doar pe marile ecrane autohtone, ci și pe cele internaționale. Este actor de teatru și film, dar cu siguranță l-ați remarcat și în diverse clipuri muzicale. Pentru el, ziua pare să aibă mai mult de 24 de ore, reușind să „jongleze“ cu toate pălăriile profesionale într-un mod inedit.

Din 25 martie, îl vom putea urmări în filmul Hoții de subiecte, pelicula de adolescenți a anului, după cum se anunță. Despre provocări, micromomente de fericire, împliniri și dezamăgiri, dar și despre condiția artistului în prezent, am discutat în cadrul interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine cu Ștefan Iancu.

Ce face Ștefan Iancu atunci când este agasat de emoțiile neplăcute? Cum le gestionează?

ABONARE NEWSLETTER


Articole care te vor inspira, te vor emoționa și, totodată, te vor susține în menținerea sănătății tale relaționale și a stării de bine — livrate săptămânal în inboxul tău.


Încerc să-mi distrag atenția și îmi găsesc refugiul în tot felul de activități. Dar, de cele mai multe ori, stau cu pisicile. Ele mă înțeleg, nu mă judecă și, deși nu pot să vorbească, simt că-mi spun să mă calmez și s-o iau ușor.

Cum este rolul tău din cel mai recent film „Hoții de subiecte“?

Un rol pe care nu mă așteptam să-l joc, având în vedere că am cu vreo 10 ani peste vârsta personajului. Dar, lăsând gluma la o parte, Alex – personajul meu – e un băiat nu foarte departe de cum eram eu în liceu, ceea ce ne face să fim pe aceeași lungime de undă.

De ce am merge în cinematograf să îl vedem?

Pentru că deși e un film cu și despre adolescenți, nu cred că se adresează exclusiv lor. Deși generațiile se schimbă și sunt multe lucruri pe care nu le mai înțelegem la tinerii de azi, sunt acolo niște aspecte universale, pe care oricine le-a trăit la un moment dat în liceu sau prin apropierea lui și cred că pentru asta merită să vii la film.

© Ștefan Iancu

Care este amintirea cea mai plăcută de la filmări?

Toate.

Ce-ai aflat despre tine, în acest nou rol?

Că sunt multe lucruri care-mi sunt foarte străine ce țin de adolescenții de azi și că deja fac parte din altă generație.

Cum faci să rămâi „îndrăgostit“ de propria meserie?

Căutând și încercând să aleg proiecte cu oameni mișto și pe care chiar îmi doresc să le fac și care îmi aduc satisfacția că tot ce fac chiar merită.

Micul ecran, sau marele ecran? Unde te simți, cel mai confortabil?

℗PUBLICITATE



Unde-mi place să mă văd? Poate pe marele ecran, deși nici acolo, că pe micul ecran n-apuc niciodată să văd ce fac.

Majoritatea rolurilor interpretate sunt cu un puternic impact emoțional, fie că vorbim de comedie sau dramă. Cât de mult te consumă pregătirea, dar și turnarea peliculelor?

Încerc pe cât posibil ca atunci când am un proiect să mă dedic 100% și să nu mai fac tot felul de chestii pe lângă, chiar dacă uneori nu prea se poate. Dar în general mă concentrez acolo la ce am de făcut și apoi încerc să uit, să trec peste, să o iau de la capăt, nu să rămân angrenat în energia de acolo.

Ai apelat, vreodată, la consiliere psihologică?

Nu, niciodată.

Ți s-a întâmplat să îți dorești să nu fi fost cunoscut?

Nici acum nu sunt așa de cunoscut încât să mă deranjeze. E încă la un nivel flatant când mă mai oprește lumea pe stradă, n-a devenit ceva agasant.

© Ștefan Iancu

Ai trecut, vreodată, prin experiența burnout-ului?

Poate. Dar nu mi-am dat seama. De regulă încerc să mă dozez atât cât trebuie și nu mă neglijez când vine vorba de starea mea mentală și fizică. Până la urmă, la finalul zilei, eu cu mine rămân, nu cu vreun film sau vreun spectacol.

Care este cartea ce stă la tine pe noptieră și așteaptă să fie devorată?

Un gentleman la Moscova de Amor Towles. Erau la rând altele și n-am avut încă timp de ea.

Se spune că de-a lungul vieții ajungem să ne rănim în relații, deși scopul nostru principal (pentru o viață sănătoasă) este să fim în armonie cu ceilalți. Cum reușești să creezi o balanță, atunci când oboseala și stresul sunt la cote maxime?

Să las la ușă tot ce-nseamnă meserie și să nu aduc problemele profesionale în casă. Uneori nu-mi iese, dar cred că cel mai sănătos e să le separi, altfel o iei razna.

Cum te raportezi la copilul tău interior?

Am grijă de el în fiecare zi și nu-l las singur. Cu fiecare anime la care mă uit, cu fiecare bandă desenată pe care mi-o cumpăr îl țin acolo viu și satisfăcut. Fără el aș fi un tânăr-bătrân morocănos.

Bianca Sîrbu - contributor senior, jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0
Livrare gratuită în România la achiziții de peste 149,00 lei
0%