Skip to content

Stephen E. Lucas este profesor de comunicare și profesor Evjue-Bascom de științe umaniste la University of Wisconsin – Madison. Este licențiat al University of California, Santa Barbara, iar diploma de master și titlul de doctor le-a obținut la Penn State University.

Este recunoscut atât pentru activitatea sa de cercetător, cât și ca profesor. Prima sa carte, Portents of Rebellion: Rhetoric and Revolution in Philadelphia, 1765‑1766, a fost distinsă cu Golden Anniversary Award, oferit de National Communication Association, și a fost nominalizată la premiul Pulitzer. Printre cele mai importante articole ale sale se numără The Schism in Rhetorical Scholarship, The Renaissance of American Public Address: Text and Context in Rhetorical Criticism, The Stylistic Artistry of the Declaration of Independence și The Rhetorical Ancestry of the Declaration of Independence, pentru care a primit Golden Anniversary Monograph Award din partea National Communication Association. Cea mai recentă lucrare a sa este Words of a Century: The Top 100 American Speeches, 1900‑1999.

A primit o serie de distincții pentru activitatea sa în domeniul educațional, printre care Chancellor’s Award for Excellence in Teaching acordat de University of Wisconsin și Donald Ecroyd Award din partea National Communication Association, pentru performanțe remarcabile în învățământul superior. Apare în programul realizat de Education Video Group despre istoria discursurilor publice americane și în documentarul despre Declarația de Independență difuzat de canalul de televiziune History.

℗PUBLICITATEProfesorul Lucas coordonează cursul introductiv de retorică de la University of Wisconsin – Madison încă din 1973. De-a lungul anilor, a făcut numeroase inovații în domeniul pedagogiei și a supervizat instruirea a sute de asistenți licențiați. Este membru al juriului în cele mai importante concursuri naționale de discurs public în limba engleză desfășurate în China, predă la numeroase universități din China, coordonează ateliere pentru instructorii chinezi din domeniu și a contribuit semnificativ la introducerea cursurilor de retorică în curriculumul de limba engleză a universităților din China.

Stephen Lucas și soția lui, Patty, locuiesc în Madison, Wisconsin, și au doi fii, Jeff și Ryan. Printre pasiunile sale se numără călătoriile, sportul, arta și fotografia.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0