skip to Main Content

Stephen W. Porges, Ph.D. este Distinguished University Scientist la Universitatea Indiana, unde este directorul fondator al Traumatic Stress Research Consortium. Este profesor de psihiatrie la Universitatea din Carolina de Nord și profesor emerit atât la Universitatea Illinois din Chicago, cât și la Universitatea din Maryland.

El a servit ca președinte al Societății pentru Cercetare Psihofiziologică și al Federației Asociațiilor în Științe Comportamentale și Creierului și beneficiar al unui Premiu pentru Dezvoltare a Savanților de la Institutul Național de Cercetare în Sănătate Mintală. A publicat peste 400 de lucrări din mai multe discipline, inclusiv anestezie, inginerie biomedicală, medicină, ergonomie, fiziologia exercițiului, gerontologie, neurologie, neuroștiințe, obstetrică, pediatrie, psihiatrie, psihologie, psihometrie, medicină spațială și abuz de substanțe. În 1994 a propus Teoria polivagală, o teorie care leagă evoluția sistemului nervos autonom al mamiferelor de comportamentul social și subliniază importanța stării fiziologice în exprimarea problemelor comportamentale și a tulburărilor psihice. Teoria conduce la tratamente inovatoare bazate pe perspective asupra mecanismelor care mediază simptomele observate în mai multe tulburări comportamentale, psihiatrice și fizice.

℗PUBLICITATE



Este autorul cărții The Polyvagal Theory: Neurophysiological Foundations of Emotions, Attachment, Communication, and Self-regulation (Norton, 2011), The Pocket Guide to the Polyvagal Theory: The Transformative Power of Feeling Safe, (Norton, 2017), co -editor al Clinical Applications of the Polyvagal Theory: The Emergence of Polyvagal-Informed Therapies (Norton, 2018) și autor al cărții Polyvagal Safety: Attachment, Communication, Self-Regulation (Norton 2021). Dr. Porges este creatorul unei intervenții bazate pe muzică, Safe and Sound Protocol™ (SSP), care este utilizată de terapeuți pentru a îmbunătăți angajamentul social, procesarea limbajului și reglementarea stării, precum și pentru a reduce sensibilitățile auzului.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0