Skip to content

Caroline Welch este specializată în mindfulness și starea de prezență conștientă, lucrând preponderent pentru a promova sănătatea emoțională și starea de bine a femeilor din întreaga lume. În cartea ei Darul Prezenței conștiente, autoarea face o serie de sugestii menite să le ajute pe femeile din întreaga lume să ajungă mai aproape de sinele lor autentic și să-ți exploreze potențialul personal.

În paginile ghidului său destinat femeilor, dr. Welch face mai multe sugestii pe diferite arii și domenii ale vieții unei femei: începe de la starea de prezență conștientă, atinge importanța scopului în viață și ne reamintește cât de mult contează prioritizarea.

℗PUBLICITATE



Idei esențiale pentru starea psihologică de bine

  • Dacă ești la fel ca majoritatea dintre noi, este foarte probabil ca mintea ta să fie agitată și să rătăcească̆ adesea. Cheia este să‐ți reîndrepți atenția către momentul prezent, ori de câte ori poți pe parcursul zilei.
  • Una sau două respirații odată, unul sau două momente oricând și oriunde poți, te ajută să revii în prezent. Niciun moment nu este mai important decât altul.
  • Nu îi putem schimba pe alții și nici nu putem schimba evenimentele ce se desfășoară în întreaga lume, însă ne putem schimba relația cu ambele. Și în asta constă puterea transformatoare a Prezenței.
  • Emoțiile vin și pleacă dacă nu încercăm să le îndepărtăm sau să ne agățăm de acestea.
  • Stresul este o parte inerentă a vieții noastre aglomerate. Redefinirea felului în care percepem stresul schimbă profund modul în care acesta ne afectează, într‐o ma‐ nieră pozitivă sau negativă.
  • Gândurile noastre pot fi sau nu adevărate.
  • A trăi cu mai multă Prezență înseamnă mai multe alegeri.
  • Prezența conștientă nu este un panaceu, dar poate pune bazele unor schimbări mici, puternice și de durată în viața noastră.

Idei esențiale pentru urmarea scopului în viață

  • Să găsești și să ai un scop în viață începe prin prezență conștientă. Scopul ne oferă direcție și sens în viață. Scopul rezultă din ceea ce este important pentru noi și are un impact dincolo de noi înșine.
  • Scopul nu este un lux, menit doar pentru cei privilegiați. Este gratuit, disponibil 24/7 și reprezintă o necesitate pentru starea de bine a fiecăruia.
  • Viețile noastre sunt complexe și avem cu toții zile dificile, descurajante, însă scopul ne poate ajuta în cele mai grele momente.
  • Scopul poate fi separat de pasiune. E posibil ca mulți dintre noi să nu reușim să identificăm o pasiune, dar putem să trăim vieți pline de semnificație.
  • Nu există decizii perfecte, doar decizii responsabile.

Idei despre importanța prioritizării

  • Prioritizarea începe prin prezență conștientă. Numai cu ajutorul unei minți deschise și limpezi putem ierarhiza importanța lucrurilor și să prioritizăm.
  • Deși majoritatea dintre noi considerăm că suntem pricepuți la activități multiple, creierul nostru nu poate procesa în mod simultan mai multe sarcini, ci trece rapid de la o sarcină la alta. Când ne reîntoarcem atenția la o activitate anterioară, poate dura câteva minute pentru a ajunge din nou la concentrare deplină. Timpul de tranziție între evenimente nu este un timp pierdut, ci necesar pentru regenerare.
  • Suntem asaltați de mediile digitale, dar prioritizarea ne ajută să gestionăm consumul de informații. Nu uita, nu trebuie să reacționăm la orice.

Pentru mai multe idei utile, comandă un exemplar din cartea Darul Prezenței conștiente: ghid de mindfulness pentru femei. Cartea este disponibilă cu reducere în librăria ta online de la Pagina de Psihologie.

ABONARE NEWSLETTER


Articole care te vor inspira, te vor emoționa și, totodată, te vor susține în menținerea sănătății tale relaționale și a stării de bine — livrate săptămânal în inboxul tău.



Citește și:

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0