Skip to content

Mihaela Drăgan este președinte și cofondator al Asociației Culturale Teatrul Independent Elisabeta. Din 2015, asigură conducerea activității Teatrului Elisabeta și îndeplinirea programelor și proiectelor culturale asumate de cel mai mare teatru privat din țară. Dacă nu ați fost la Teatrul Elisabeta merită să o faceți: este plin de istorie, de energie bună și de artă de cea mai bună calitate. Despre istoria teatrului, despre istoria locului și despre ce piese putem vedea am stat de vorbă cu Mihaela Drăgan.

De curând, ne-am bucurat de un eveniment deosebit organizat la Teatrul Elisabeta. Este vorba despre o dublă lansare de carte, numită o „Seară despre psihoterapie, la teatru“. Pentru că spațiul este unul  de excepție, în sufletul orașului, am vrea să aflăm mai multe despre istoria teatrului. Când și cum a luat ființă Teatrul Elisabeta?

Teatrul Elisabeta a reușit, în puținii ani de existență, să aducă pe scenă spectacole de succes internațional, unele dintre ele chiar în premieră națională. Repertoriul nostru a plasat Teatrul Elisabeta în topul destinațiilor de divertisment și de petrecere a timpului liber. Este un teatru ieșit din tipare, un loc în care arta nu este o experiență pasivă. Spectatorul este participant, vrea să se implice și să împartă cu cei din jur ceea ce trăiește și simte. Teatrul Elisabeta este locul în care se formează și se consolidează o comunitate – a celor care iubesc teatrul de bună calitate.

Din câteva discuții purtate cu diferite persoane, am aflat că și clădirea teatrului din Bulevardul Elisabeta are o poveste demnă de a fi pusă în cuvinte. De când datează clădirea și în ce scopuri a fost utilizată, până să devină teatru?

Monumentul istoric în care ne desfășurăm activitatea a fost construit în 1912, pe terenul baronului Jules de Waldberg, de către arhitectul Rudolf Quich, care a combinat elemente moderne, art deco și clasice, pentru a crea o bijuterie în centrul Bucureștiului. De-a lungul timpului, palatul a fost sediul unor instituții de rang înalt, precum Clubul Austro-Ungar sau Micul Senat al României, dar și al unui teatru de revistă – Palais de Glace și al restaurantului Duval, unde se țineau spectacolele Teatrului Popular.

Am văzut pe site-ul teatrului, că există o mare diversitate de spectacole. Care sunt cele mai apreciate reprezentații și de cât timp se pun în scenă?

Cele mai căutate titluri din repertoriul nostru sunt Boeing Boeing, care este și cea mai longevivă comedie a noastră, comedia clasică Puricele în ureche, care a avut premiera în 2018, și Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc!. Ultimul titlu deține și un record: biletele s-au epuizat în 24 de ore de la anunțarea premierei!

Cum este publicul spectator care vine la teatru? Există un profil anume al celor care vin la piesele de teatru?

Spectacolele noastre se adresează tuturor iubitorilor de teatru. Ne-am dorit ca repertoriul să fie accesibil oricui își dorește o comedie de calitate, cu actori de excepție. Ne bazăm pe un public cât mai larg, pentru că Teatrul Elisabeta supraviețuiește prin fiecare bilet vândut.

℗PUBLICITATE



Cum se pot achiziționa bilete la spectacolele Teatrului Elisabeta? Care este procedura?

Cele mai bune locuri din sală se vând cu 2-3 săptămâni înaintea fiecărei reprezentații. Oricine poate urmări în timp real locurile disponibile, intrând pe site-ul nostru – teatrulelisabeta.ro. Procesul de achiziție a biletelor este unul extrem de simplu, dar avem și un număr de telefon la care clienții pot suna pentru informații suplimentare legate de bilete și spectacole: 0727.703.703.

Pe lângă sala de spectacole, clădirea are și un restaurant. Este posibil să ne bucurăm de un răsfăț culinar la restaurant și apoi să ne relaxăm cu o piesă de teatru? Sunt spectatori care își fac un astfel de itinerar gastro-cultural?

Da, există două opțiuni în acest sens: spectatorii se pot bucura, concomitent, de experiența culinară și de cea artistică, dacă aleg să vadă spectacolele din Restaurant. Au posibilitatea de a comanda à la carte înainte de începerea spectacolului, pentru a se bucura apoi atât de bucate alese, cât și de performanța actorilor de pe scenă. Avem, în plus, pachetul Dinner & a Show, prin care oferim o cină în valoare de 119 lei + reducere la biletele de teatru. Aceste pachete sunt, în general, achiziționate pentru a fi dăruite cadou, dar și ca recompense pentru angajați.

Sunteți și președinta Asociației Culturale Teatrul Independent Elisabeta. Care sunt misiunea și obiectivele acestei asociații?

Prin tot ceea ce facem ne-am asumat misiunea de a transmite valorile în care credem și de a contribui la starea de bine a oamenilor care ne trec pragul. Căutăm să derulăm proiecte educaționale și culturale care să îmbogățească viața bucureștenilor și să le ofere alternative plăcute de petrecere a timpului liber. Teatrul Elisabeta își dorește să creeze o comunitate de spectatori fideli, o comunitate care să sporească de la an la an, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Obiectivele noastre vizează producția de spectacole de înaltă calitate, promovarea tinerilor artiști (actori, regizori, scenografi etc.), dar și educația prin teatru (din 2017, derulăm proiectul Academia de Teatru Elisabeta pentru copii și adulți).

La final, mai avem o singură întrebare. Care este piesa dvs. preferată de teatru și despre care puteți spune cu mâna pe inimă că ar fi bine să nu o ratăm?

Nu am o piesă preferată – este ca și cum m-ați întreba pe care dintre copiii mei îl iubesc mai mult!

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0