skip to Main Content

Elegantă și rafinată, discretă și optimistă. Așa aș defini-o pe protagonista interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine de astăzi. Își ghidează acțiunile după propriile reguli și crede, cu desăvârșire, în puterea dragostei. Despre realitate, viitor, bucurii și provocări am discutat în interviul de mai jos cu jurnalista Digi24, Teodora Tompea.

Cum arată vacanța visurilor tale?

Cât mai departe de casă, într-un loc însorit și liniștit. Unde să pot citi pe plajă, în timp ce ascult valurile mării sau ale oceanului. Dar, nu spun „nu“ nici la câteva zile de vizitat un oraș sau un loc nou.

Care este cea mai plăcută amintire vie, din copilărie sau adolescență, pe care o păstrezi în memorie?

Tot ce are legătură cu bunicii sau vacanțele petrecute la bunici. Cele mai haioase amintiri le am de la Târgu Mureș, acolo unde petreceam vacanța mare cu verii mei și unde îmi permiteam să fiu băiețoasă. Și la Iași, orașul meu natal, am petrecut momente minunate. Poate că amintirea, încărcată cu o nostalgie aparte, este cum mă jucam în micul apartament al bunicilor de la Iași. Alergam prin toată casa și apoi ne băteam toți trei cu perne. Bunica sau Bica, așa cum îi spun, făcea „floricele“ și mă făcea să râd în timp ce punea uleiul la încins, că doar așa ies bune. Iar bunicul îmi pregătea, tăia și curăța merele înainte de culcare. La finalul zilei, înainte de culcare, era rugăciunea pe care mă învățau să o spun corect. Cred că am un munte de amintiri minunate de acest fel.

La pupitrul știrilor sau la „Scenă Deschisă“, ori „Focus Europa“, unde simți că ai trăit cele mai frumoase emoții?

La știri, clar. Mai ales în ultimii 2 ani și jumătate, timp în care au tot fost evenimente care au implicat emoții puternice. Dar și pentru că știrile stau la baza activității mele profesionale, iar adrenalina te face să trăiești intens o informație. De multe ori decantez lucrurile după ce închei jurnalele. Îmi place, însă, să numesc și emisiunile pe care le realizez ca fiind locurile în care eu mă dezvolt. La „Planeta ești tu“ învăț, alături de echipă și telespectatori, cum să avem o lume mai curată, în timp ce la „Focus Europa“ văd și analizez, prin prisma reportajelor Deutsche Welle, cum este realitatea în care trăim. Și când îmi vine rândul la „Scenă Deschisă“, pentru că este o emisiune realizată de mai mulți colegi jurnaliști, descopăr poveștile oamenilor pe care, de multe ori, îi văd doar la televizor.

Au existat momente în care ai simțit că există o competiție între tine și colegii din breaslă?

Nu. Pentru că, în cazul meu, competiția cea mai mare o am cu mine.

Care este cartea care te-a provocat cel mai tare, dar ai depus orice efort pentru a o citi până la ultima pagină?

Cel mai dificil a fost să citesc cartea lui Gabor MatéCând corpul spune nu. Am început să o citesc de două ori și simțeam foarte accentuat fiecare descriere a stresului și a reacției corpului. Mă răscolea cartea la fiecare pagină. Într-un final, mi-am propus să fiu rece și să o duc până la capăt, să o tratez ca pe un curs greu, dar util. Și așa a fost, pentru că am învățat extrem de multe lucruri din ea.

Care este formatul TV din care visezi să faci parte?

Fac parte deja dintr-un format pe care l-am avut în minte de mulți ani, cel de la „Planeta ești tu“. Visez, însă, ca emisiunea să capete și mai mult contur prin acțiuni și interacțiuni directe cu oamenii. Sau prezența și implicarea mai activă cu emisiunea în rândul comunităților din țară. Dar sunt convinsă că se va concretiza, la momentul potrivit.

Care este principala diferență între Teodora care apare la TV și Teodora din postările de pe Instagram?

La TV sunt mult mai sobră, mai ales la știri. Încerc să rămân, indiferent de cât de tare mă impresionează o știre, imparțială și detașată de subiect. Pe Instagram, dar cred că mai mult în viața reală, oamenii îmi spun des că sunt mult mai relaxată, veselă și amuzantă.

Ultimul serial care te-a captivat și ți-a furat o parte din timp?

℗PUBLICITATEMereu este câte un serial care îmi fură timpul sau pentru care aș vrea să am timp. În acest moment urmăresc „Fauda“.

Care sunt cele mai importante trei valori după care-ți ghidezi viața și comportamentele?

Muncă, eleganță și respect.

Dacă ai putea să porți o conversație cu unul dintre cei mai renumiți psihologi sau psihoterapeuți ai tuturor timpurilor, ce l-ai întreba?

L-aș ruga să îmi confirme ceea ce cred puternic. Faptul că dragostea ne poate salva.

Ai urmat cursuri și specializări postuniversitare. Cum ai luat aceste decizii și ce planuri ai, pe viitor, în acest sens?

Și în prezent, chiar, mă gândesc să mă specializez în domeniul sustenabilității. Mi-a plăcut mereu să învăț și să muncesc în a mă forma pe mine. Probabil că voi face asta mereu. Plus că sunt un om curios, care vrea să se dezvolte constant, iar asta nu o poți face decât prin învățare continuă.

Ce părere ai despre psihoterapia de cuplu?

Extrem de utilă. Nu am încercat, dar nu aș spune nu la nevoie.

Care este ultimul gest romantic pe care l-ai făcut pentru jumătatea ta de cuplu?

Mereu este cel pe care îl voi face. Dar tocmai asta e frumusețea romantismului, intimitatea.

Care este ritualul tău de reechilibrare, atunci când lucrurile nu merg conform planului proiectat?

Încă lucrez la asta. Să vorbesc cu familia mea, să mă sfătuiesc cu cei dragi, să văd ce am făcut bine și unde am greșit. Iar ce învăț constant este să fiu rezilientă, nu doar rezistentă.

Ce mesaj ți-ai transmis ultima oară când te-ai privit în oglindă?

Să fiu mai blândă cu mine și mai ales cu copilul meu interior.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0