Skip to content

Ideea de bază în ACT (Terapia Acceptării şi a Angajamentului) este că suferinţa psihologică, de obicei, este cauzată de interfaţa dintre limbajul uman şi conţinutul cognitiv, cât şi de controlul asupra comportamentului uman.

Inflexibilitatea psihologică apare şi este susţinută prin evitarea experienţelor, distorsiunile cognitive, fixarea într-un sine conceptualizat, pierderea contactului cu momentul prezent şi eşecul de a lua măsurile necesarea implicării în comportamente care corespund valorilor noastre de viaţă.

℗PUBLICITATESusţinută printr-un amplu program de cercetare şi bagaj teoretic – Teoria Cadrului Relaţional – în filosofia ACT se consideră că tentativa de schimbare la nivel cognitiv şi emoţional, ca mijloc de recuperare, poate fi contra-productivă, mult mai eficientă fiind o strategie care implică acceptarea, ancorarea în momentul prezent, difuziunea cognitivă, identificarea valorilor de viaţă şi angajamentul pentru acţiune.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0