fbpx
skip to Main Content
Test: Care Dintre Cele 5 Componente Ale Inteligenței Emoționale Este Cea Dominantă La Tine?

Toată lumea știe ce înseamnă să fii inteligent. În câteva cuvinte, este capacitatea de a face conexiuni între informațiile înmagazinate în memorie, de a le ordona eficient. Aceasta are de a face cu rațiunea, cu mintea clară și cu notele mari de la școală.

Dar asta nu îți garantează succesul în viață.

Să ai success poate să însemne să faci un munte de bani. Sau să ai o familie fericită. Sau să fi o mare vedetă. Să scrii cărți pe care să le citească toată lumea. Să faci o călătorie în jurul lumii. Să pui bazele unei organizații umanitare. Fiecare om are propria lui definiție a succesului.

Inteligența Emoțională este formată din 4 elemente:

1. Înțelegerea mai bună a propriilor emoții

2. Gestionarea eficientă a propriilor emoții și creșterea semnificativă a calității vieții

℗PUBLICITATE


3. Înțelegerea mai bună a celor din jur și o conviețuire cu un grad de confort ridicat

4. Crearea de relații mai bune la toate nivelele cu cei din jur și creșterea productivității și a imaginii personale

Conform cercetărilor statistice, competența emoțională este de două ori mai importantă decât abilitățile tehnice sau intelectuale. Dezvoltarea inteligenței emoționale reprezintă înțelegerea și gestionarea emoțiilor pentru a crea relații armonioase cu cei din jur.

Încrederea în sine, autoreglarea, motivația intrinsecă, empatia, aptitudinile sociale sunt componentele principale ale inteligenței emoționale. Începe testul și află care dintre ele este cea dominantă.

*Rezultatul testului efectuat este strict pentru divertisment și nu constituie niciun diagnostic sau constatare de specialitate. Răspunsul nu se bazează pe nicio dovadă validată științific.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Close search
Coș
Back To Top
×Close search
Caută