fbpx
skip to Main Content

Percepția este o reflectare subiectivă plus o imaginare conformă cu aceasta în conștiința omului a faptelor, obiectelor și fenomenelor din realitatea obiectivă care acționează direct asupra organelor de simț. În context organele de simț sunt categorisite ca analizatori. Comparativ cu senzația, percepția constituie un nivel superior de prelucrare și integrare a informației despre lumea externă și despre propriul nostru „eu“. Superioritatea percepției constă în realizarea unei imagini sintetice, unitare, în care obiectele și fenomenele care acționează direct asupra organelor analizatoare sunt reflectate ca totalități integrale, în individualitatea lor specifică.

Perceptivitatea, sau capacitatea de a înțelege că percepția este același lucru cu realitatea.

Este secretul din spatele oamenilor care dau impresia că au o gândire revoluționară, optimistă și îndreptată spre viitor (și în același timp realistă).

℗PUBLICITATE


O explicație mai simplă de atât este dată de celebrul citat din Henry Ford, atât de puțin folosit totuși de oameni: Dacă tu crezi că poți sau că nu poți, în ambele cazuri ai dreptate.“

Testează-ți creierul până la limită cu acest test! Privește foarte atent…

*Rezultatul testului efectuat este strict pentru divertisment și nu constituie niciun diagnostic sau constatare de specialitate. Răspunsul nu se bazează pe nicio dovadă validată științific.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută