Skip to content

Thích Nhất Hạnh (11 octombrie 1926 – 22 ianuarie 2022) a fost călugăr budist, maestru spiritual, scriitor, pacifist și activist al mișcării pentru drepturile civile din Vietnam. Educat în spiritul tradiției budiste Mahayana, Maestrul Zen Thích Nhất Hạnh a fost totodată și un pionier al implementării practicilor de mindfulness în Vest.

În 1982 a fondat Plum Village, un centru de meditație și comunitate monastică din sud-vestul Franței care a devenit un centru important de învățare și practică a budismului. Fiind gazda a numeroase retrageri, centrul a devenit o casă pentru mii de oameni din întreagă lume care au dorit să învețe și să practice arta de a trăi conștient.

℗PUBLICITATEÎn 1967 Martin Luther King, Jr. l-a nominalizat pe Thích Nhất Hạnh la Premiul Nobel pentru Pace, descriindu-l drept „un apostol al păcii și al nonviolenței“. Thích Nhất Hạnh a scris peste 100 de cărți care au fost traduse în peste 40 de limbi. Printre cele mai cunoscute se numără The Miracle of Mindfulness, Peace Is Every Step și The Heart of the Buddha’s Teaching (Esența învățăturilor lui Buddha).

Thích Nhất Hạnh a revenit în Vietnamul natal în 2018, după aproape 40 de ani în exil în Franța. La vârsta de 95 de ani, Thích Nhất Hạnh „a murit în pace“ la templul Tu Hieu din orașul Hue, locul unde și-a început călătoria spirituală și centru al budismului vietnamez.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0