Skip to content

Thomas Hertog este unul dintre cei mai recunoscuți cosmologi din lume și unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Stephen Hawking în ultimii ani de viață ai acestuia. Hertog și-a obținut doctoratul în fizică la Katholieke Universiteit Leuven în 1999. Apoi s-a alăturat Departamentului de Matematică Aplicată și Fizică Teoretică (DAMTP) de la Universitatea din Cambridge, unde a lucrat ca cercetător postdoctoral sub îndrumarea lui Stephen Hawking.

În timpul șederii sale la DAMTP, Hertog a adus contribuții semnificative în studiul universului timpuriu, a inflației cosmice și natura cuantică a găurilor negre. Cercetările sale s-au concentrat pe înțelegerea principiilor fundamentale care guvernează universul în momentul nașterii sale și misterelor fizicii găurilor negre.

Una dintre cele mai notabile colaborări cu Stephen Hawking a fost lucrarea lor comună despre “propunerea fără margini”. Această propunere sugerează o posibilă soluție la problema singularității inițiale în univers și propune o descriere cuantică a nașterii universului fără un punct de pornire singular. Cercetările lor au adus lumină asupra cosmologiei cuantice a universului timpuriu și au avut un puternic impact în domeniul fizicii teoretice.

℗PUBLICITATEPe lângă colaborarea cu Stephen Hawking, Thomas Hertog a adus contribuții semnificative la diferite aspecte ale cosmologiei, teoriei coardelor și gravitației cuantice. A scris numeroase articole de cercetare și a fost recunoscut pentru contribuțiile sale în domeniu cu premii și onoruri prestigioase.

Începând cu ultima actualizare a cunoștințelor mele în septembrie 2021, Thomas Hertog deține poziția de Profesor de Fizică Teoretică la Institutul de Fizică Teoretică al KU Leuven din Belgia. Munca sa continuă să inspire și să avanseze înțelegerea celor mai profunde mistere ale universului.

Locuiește împreună cu soția sa și cei patri copii la Bousval, Belgia.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0