fbpx
skip to Main Content

Toader Păun este jurnalist, om de radio, iubitor de animale, optimist incurabil și pasionat de tot ce înseamnă online. 

Crede cu tărie că, indiferent de felul în care viața ne pune la încercare, „Totul va fi bine“ și speră, în continuare, ca oamenii să fie „de milioane“. Și-ar dori să vadă mai multe zâmbete pe fețele semenilor și să existe mai multă bunătate în jurul nostru. Despre toate acestea, dar și despre multe alte curiozități vă invităm să parcurgeți interviul de mai jos.

Cu care dintre regulile sanitare îți este cel mai greu să te „împrietenești“? 

M-am împrietenit cu toate, dar îmi lipsesc cel mai mult îmbrățișările. Prefer să mă abțin acum, cât mai mult, pentru a putea avea cât mai multe îmbrățișări după ce depășim această perioadă cu bine.

Care este prima reacție pe care o ai atunci când cineva te critică în online?

La început am pus la suflet și am căutat să găsesc o explicație de ce ar fi cineva rău cu mine, mai ales dacă nu ne cunoaștem și nu am apucat să-i greșesc în vreun fel. Apoi, am căutat explicații de ce sunt acuzat de intenții care nu există sau se fac presupuneri atât de multe. Apoi m-am învățat să trec mai ușor peste răutăți, să caut să învăț ceva din observații atunci când este ceva de învățat și mai ales să le mulțumesc celor care își fac timp să critice constructiv. Pentru cei care răspândesc răutăți pur și simplu, am căutat să dezamorsez tensiunea prin răspunsuri politicoase. Am văzut că asta enervează și mai mult câteodată. În cazul în care „discuțiile“ mă vizează doar pe mine, trec peste; când îi vizează pe ceilalți, inițial ascund comentariul și izolez un hater în bula lui de ură și dacă persistă, ajung la o eliminare totală din conversație, acolo unde se poate.

Cu cine ai discutat, în adolescență, despre sexualitate?

Poate e greu de crezut, dar cu mama am avut niște discuții, însă nu suficiente. Cu tatăl meu, din păcate, nu am găsit curajul să vorbesc deschis decât în urmă cu câțiva ani. Însă cred că ar fi ajutat mai mult să lămuresc cu el dilemele din adolescență, decât să am discuțiile între adulți de acum. 

Ce te deranjează cel mai mult la tine?

Cred prea mult în bunătatea celorlalți și în nevoia de a face bine. Asta mă face câteodată să dau totul unor persoane care nu ar merita.

Cât de des te privești în oglindă și ce-ți spui în acele clipe?

În fiecare dimineață, când mă spăl pe dinți [râde]. Apoi, înainte să ies din casă caut să îmi spun că totul va fi bine! Și încerc să cred cu toată ființa mea asta.

Care sunt defectele de care ai vrea să te debarasezi?

Lipsa de răbdare pe care se întâmplă să o am câteodată fix cu oamenii la care țin cel mai mult. Nu fac sport regulat. Când sunt foarte supărat, tind să mă închid în mine. Analiza prea aprofundată în unele situații care se pot tranșa și simplu.

Peste ce nu poți trece, sub nicio formă, în cuplu?

Lipsa de dialog. Lipsa sincerității. În rest, orice ar fi, se poate rezolva dacă există voință din ambele părți să se întâmple asta. 

Care este relația ta cu greutatea corporală?

℗PUBLICITATE


Am slăbit fără să fac nimic special, din cauza stresului cred, în perioada Stării de Urgență. Apoi, fix cu același regim alimentar am început să iau în greutate vreo 3-4 kilograme de care încerc acum să scap făcând ceva mai multă mișcare. 

Ai primit vreo propunere indecentă de la vreo ascultătoare?

Am avut parte de câteva întâmplări mai ciudate. Acum câțiva ani, am fost așteptat direct la propria nuntă, la intrarea în radio. O ascultătoare venită din altă localitate era convinsă că, deși nu ne cunoscusem până atunci, urma să ne spunem „DA“ pe loc. 

Ce părere ai despre aplicațiile de dating în contextul pandemiei Covid-19?

Sunt bune pentru a găsi oameni cu care să existe subiecte comune, pasiuni comune și poate ceva mai mult. Nu sunt adeptul unor întâlniri de-o noapte, așa că nu pot să mă pronunț privind rolul unor aplicații pentru acest scop, într-un context mai delicat. Altfel, dacă ajungi să discuți deschis cu celălalt și să-ți dorești o întâlnire fizică, sunt sigur că fiecare își poate evalua riscurile. 

Ești adeptul online sau offline dating?

Prefer întâlnirile față în față.

Care este plăcerea ta (ne)vinovată?

Nu mă pot abține în fața dulciurilor.

Ce film te-a răvășit în ultima vreme?

Un serial a reușit să facă asta – 13 Reasons Why. M-a făcut să-mi pun multe întrebări și să mă gândesc la cum deciziile mele mai puțin inspirate i-au putut răni pe alții. 

Când te-ai simțit cel mai vulnerabil?

Atunci când am stat cu gândul că aș fi putut să transmit altora virusul care ne bântuie acum, după un contact cu o persoană infectată. Am trăit primele atacuri de panică și am realizat că nu putem controla unele lucruri, oricât de ușor pare, oricât de precauți și cumpătați am căuta să fim.

Care este lecția care ți-a rămas cel mai bine întipărită în minte în urma interviurilor pe care le-ai făcut de-a lungul timpului?

Am descoperit că oamenii valoroși lasă pe alții să-i laude, se rușinează atunci când sunt rugați să facă asta și (mai ales) că privesc orice nereușită ca pe șansa unei lecții. Nu se cred superiori și conștientizează că se poate învăța câte ceva util de la fiecare om pe care îl întâlnești.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută