Skip to content

Tom Butler-Bowdon (n. 1967) este un autor de non-ficțiune ce locuiește în Oxford, Anglia.

Butler-Bowdon s-a născut în Adelaide. A absolvit Universitatea din Sydney (BA Hons, Government and History) și London School of Economics (MSc Politics of the World Economy).

Este cel mai cunoscut pentru seria de cărți 50 Classics, colecție ce oferă comentarii și note asupra scrierilor cheie în dezvoltarea personală, psihologie, filozofie și economie. Seria este publicată în limba engleză de Nicholas Brealey Publishing și a fost tradusă în 23 de limbi.

℗PUBLICITATEReferindu-se la lucrările sale anterioare despre literatura de dezvoltare personală, Butler-Bowdon a fost descris de USA Today drept „un adevărat cărturar al acestui tip de literatură“. Cei 50 de clasici ai săi de self-help au câștigat Premiul Benjamin Franklin (SUA) în 2004 pentru categoria Psihologie / Dezvoltare personală.

Într-un interviu din 2016, Butler-Bowdon a descris gândirea din spatele celor 50 de cărți ale sale clasice:

„Simt că treaba mea este să obțin informațiile adesea transformatoare din cărți și să le aduc unui public mai mare. Majoritatea oamenilor au doar timpul să citească câteva cărți pe an, dar doar o singură perspectivă importantă le-ar putea pune pe calea către ceva minunat. Ceea ce mă determină este ideea că la un moment dat în viitor, o persoană obișnuită va avea mult mai multe cunoștințe decât ceea ce este acceptabil acum. Posesia de cunoștințe pe cont propriu nu se traduce automat în succes, ci oferă mai multe referințe împotriva cărora să verificați informații noi. De exemplu, este ușor să vă lăsați influențați de o idee sau de o mișcare nouă pe rețelele de socializare sau de la televizor, dar dacă aveți o bază în istorie sau economie, veți putea spune: «Această idee a apărut înainte și nu a funcționat. Ceea ce s-a demonstrat că funcționează este x, y sau z».“

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0