skip to Main Content

După un 2020 plin de provocări pentru industria cinematografică, o pandemie care a dus la amânarea mai multor premiere de film sau chiar la mutarea lor pe platformele de streaming, anul acesta am putut, în sfârșit, să ne bucurăm de vizitele la cinema. Să vedem pelicule mult așteptate. Să experimentăm măcar o mică parte din viața pe care o știam înainte. 

Pentru cei care iubesc filmele, viitorul sună… optimist, mai ales că 2022 va fi un an dominat de titluri interesante, un an al blockbusterelor și al poveștilor pline de inspirație. Atât pe micile, cât mai ales pe marile ecrane. Iar în rândurile ce urmează facem și noi o selecție a celor mai hot noutăți cinematografice.

P.S.: încă nu au fost confirmate toate datele de lansare, așa că sunt șanse mari să tot apară modificări. 

Morbius

Începutul de an ni-l readuce pe Jared Leto pe marile ecrane, într-unul dintre cele mai provocatoare roluri ale sale de până acum: doctor Michael Morbius, un biochimist care încearcă să găsească un leac pentru boala rară de care suferă. În urma unui experiment care nu decurge așa cum ar fi trebuit, acesta se infectează cu o formă de vampirism, dobândind abilități noi, care stau să îi scape de sub control. Filmul va fi lansat în România în ianuarie 2022. 

Munich: The Edge of War

Bazat pe bestsellerul internațional al lui Robert Harris, filmul își desfășoară acțiunea în toamna lui 1938, când Europa e în prag de război. Adolf Hitler se pregătește să invadeze Cehoslovacia, iar guvernul lui Neville Chamberlain încearcă disperat să găsească o soluție pașnică. Presiunile cresc, iar Hugh Legat, un funcționar britanic, și Paul von Hartmann, un diplomat german, se întâlnesc la München, la Conferința de urgență. Odată negocierile începute, cei doi prieteni se trezesc în mijlocul unui cerc vicios de subterfugii politice și pericole cât se poate de reale. Filmul va fi disponibil în ianuarie 2022 pe Netflix. 

Uncharted

Un film care promite mult suspans și adrenalină, Uncharted este inspirat de jocul video cu același nume și îl are în prim-plan pe Nathan Drake (Tom Holland), un tânăr căutător de comori, care pornește în aventura vieții lui către locul unde se află celebrul El Dorado. Premiera Uncharted a fost anunțată pentru februarie 2022. 

The Batman

Cel mai iubit și, în același timp, cel mai complex personaj din universul DC Comics va avea parte în 2022 de un nou film, de această dată cu Robert Pattinson în rolul principal. În regia lui Matt Reeves, The Batman explorează confruntarea dintre Bruce Wayne / Batman (Pattinson) și un criminal în serie care tulbură apele în Gotham City, un infractor cunoscut ca The Riddler (Paul Dano). Premiera filmului în România este programată pentru martie 2022.

℗PUBLICITATEFantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Universul magic creat de J.K. Rowling cu ani în urmă continuă acum cu Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, dar și cu o schimbare de distribuție, având în vedere că Mads Mikkelsen l-a înlocuit pe Johnny Depp în rolul maleficului vrăjitor Gellert Grindelwald. Eddie Redmayne, Jude Law și Ezra Miller revin și ei în noul film și se pregătesc pentru un nou conflict cu forțele întunecate. Premiera filmului în România va avea loc în aprilie 2022.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Urmează un an aglomerat pentru Marvel, care va lansa mai multe producții mult așteptate de fani, iar Doctor Strange in the Multiverse of Madness este doar una dintre ele. Benedict Cumberbatch va fi din nou în pielea lui Doctor Stephen Strange, vrăjitorul care, de această dată, își continuă cercetarea privind Piatra Timpului. Premiera filmului a fost anunțată pentru mai 2022. 

Thor: Love and Thunder 

Actorul Chris Hemsworth și regizorul Taika Waititi au făcut o treabă foarte bună în Thor: Ragnarok, unul dintre cele mai apreciate (atât de critici, cât și de fani) filme Marvel de până acum, așa că de-abia așteptăm să vedem ce ne-au pregătit în Love and Thunder, cel de-al patrulea titlu din saga Thor. Filmul va avea premiera în România în iulie 2022. 

Black Panther: Wakanda Forever

Moartea bruscă a lui Chadwick Boseman, actorul care i-a dat viață lui Black Panther și care a cucerit inimile a milioane de fani din lumea întreagă, a schimbat complet cursul acestei francize. De altfel, regizorul Ryan Coogler a declarat că realizarea acestui film fără Chadwick este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le-a făcut în toată viața sa. Sequelul continuă să exploreze lumea Wakandei, cultura complexă și provocările acestui popor. Black Panther: Wakanda Forever va avea premiera în România în noiembrie 2022, conform celor mai recente confirmări. 

Avatar 2

Despre noul Avatar al lui James Cameron se vorbește deja de câțiva ani buni și iată că în 2022 vom avea parte de el. Acțiunea are loc la câțiva ani de la confruntarea dintre pământeni și locuitorii de pe Pandora, unde viața decurge acum liniștit. Jake Sully (Sam Worthington) este fericit în noul lui corp albastru, însă, în scurtă vreme, existența lui și a tuturor celor de pe Pandora este amenințată de o civilizație necunoscută, dar extrem de periculoasă. Filmul va ajunge în cinematografele din România în decembrie 2022.

Aquaman and the Lost Kingdom

Finalul de an ne aduce și un nou film din seria Aquaman, adică o nouă doză de adrenalină cu Jason Momoa. Amber Heard, Nicole Kidman și Patrick Wilson sunt și ei confirmați în sequel-ul a cărui premieră a fost anunțată pentru decembrie 2022. 

Foto: outnow.ch

Bianca Sterie - Lifestyle editor de peste șapte ani, dependentă de filme, festivaluri și călătorii, întotdeauna pregătită cu un titlu nou de recomandat. Scrie constant și pentru moviecore.ro.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0