fbpx
skip to Main Content

În ultimul an, mai mult ca niciodată, platformele de video streaming au fost un adevărat refugiu pentru noi, oferindu-ne doza de escapism de care aveam nevoie, mai ales în momentele în care totul părea de neînțeles. 

Prin urmare, începând din această lună, pe Pagina de Psihologie vă așteaptă și o mulțime de recomandări și selecții de filme și seriale care pot provoca dependență, cu scenarii inedite și personaje de care veți fi fascinați. Iar dacă vă plac poveștile pline de mister și suspans, ați ajuns în locul potrivit, pentru că primul nostru top include o serie de seriale thriller foarte interesante, care chiar vă vor ține cu sufletul la gură în fiecare moment!

Twin Peaks

Deschidem lista serialelor thriller cu Twin Peaks, unul dintre cele mai populare și apreciate titluri din această categorie, un adevărat fenomen al anilor ʼ90, care poartă semnătura maestrului David Lynch. Povestea începe cu investigația unui caz misterios de crimă, uciderea unei adolescente, Laura Palmer (Sheryl Lee), al cărei cadavru este găsit accidental pe malul unui râu. Cel care se ocupă de anchetă este agentul FBI Dale Cooper, care, odată ce ajunge în bizarul orășel Twin Peaks, începe să scoată la lumină laturile întunecate ale unor personaje cu totul și cu totul surprinzătoare. 

Sherlock

Benedict Cumberbatch și Martin Freeman fac o echipă extraordinară în rolul genialului Sherlock Holmes și cel al doctorului Watson, prietenul și partenerul celebrului detectiv, într-o adaptare modernă a poveștilor create de Sir Arthur Conan Doyle. Chiar dacă, la prima vedere, cei doi nu au nimic în comun, chimia lor începe să funcționeze la turație maximă în momentele în care trebuie să rezolve împreună cele mai complicate și misterioase cazuri de crimă, dispariții și alte infracțiuni, dar și să se salveze din situații ce par a fi fără scăpare. Serialul este disponibil pe Netflix. 

The Wire

Considerat de mai multe publicații de specialitate (Indiewire, Rolling Stone) unul dintre cele mai bune seriale realizate vreodată, The Wire este o incursiune în universul criminalității din orașul Baltimore, o poveste spusă prin ochii polițiștilor, ai traficanților de droguri și ai politicienilor… mai mult sau mai puțin onești. Serialul este disponibil pe HBO GO. 

True Detective

True Detective este, fără doar și poate, unul dintre cele mai bune și intense titluri thriller din ultimii ani, genul de serial care te ține cu ochii lipiți de ecran până în ultima clipă. Împărțit în trei sezoane de sine stătătoare, fiecare documentând un caz neobișnuit, fascinant și copleșitor în egală măsură, True Detective urmărește demersurile extraordinare ale unor detectivi în căutarea adevărului. Serialul este disponibil pe HBO GO. 

Breaking Bad

Unul dintre cele mai intense și dinamice seriale din această selecție, un titlu apreciat de public și de critici în egală măsură, Breaking Bad urmărește povestea lui Walter White (Bryan Cranston), un profesor de chimie care duce un trai modest. În momentul în care află că are cancer și că nu mai are mult de trăit, acesta ia o decizie radicală: își folosește cunoștințele în materie de chimie pentru a face droguri, astfel încât să asigure un viitor decent pentru familia lui. Serialul este disponibil pe Netflix. 

Fargo

Inspirat de filmul omonim al fraților Joel și Ethan Coen, Fargo ne aduce o serie de cazuri sumbre, crime misterioase care au loc într-un orășel din Minnesota. În prim-plan este Lorne Malvo (Billy Bob Thornton), un infractor care tulbură apele în viețile tuturor oamenilor din jurul său, printre care se numără și Lester Nygaard (Martin Freeman), un agent de vânzări. Serialul este disponibil pe HBO GO.

Dark

Una dintre cele mai populare producții Netflix din ultimii ani, Dark este un thriller cu un twist supranatural. Acțiunea începe cu dispariția ciudată a unui băiețel, un caz care îngrozește locuitorii din Windsen, un orășel german cu un trecut întunecat și tragic. 

The Night Of

Pentru Naz (Riz Ahmed), un student din New York, planul de a petrece o noapte de distracție alături de prietenii săi este deturnat brusc de o tânără fascinantă, Andrea Cornish (Sofia Black), care îl invită la ea acasă. A doua zi, când se trezește, Naz nu își mai amintește nimic din ce s-a întâmplat în ultimele ore, dar găsește cadavrul plin de sânge al fetei. La scurtă vreme, acesta este prins de poliție și acuzat de crimă. O crimă pe care, spune el, nu a comis-o. The Night Of este disponibil pe HBO GO.

Big Little Lies

Având la bază romanul omonim scris de Liane Moriarty, un bestseller internațional, Big Little Lies promite emoție, suspans și răsturnări de situație pe care nici nu le intuiești. Totul începe cu o moarte suspectă și o serie de declarații ale unor martori care știu exact ce să spună, potrivind povestea până în cele mai mici detalii. Un complot atent gândit sau o pură coincidență? Crimă sau un simplu accident? Nicole Kidman, Reese Witherspoon și Shailene Woodley îți dau toate răspunsurile pe care le cauți în Big Little Lies, disponibil pe HBO GO. 

The Undoing

O miniserie inspirată de romanul You Should Have Known al lui Jean Hanff Korelitz, cu Nicole Kidman și Hugh Grant în rolurile principale, The Undoing te va ține cu ochii lipiți de ecran pe parcursul celor șase episoade. Acțiunea are loc în New York, unde Grace și Jonathan Fraser (Kidman și Grant) duc o viață perfectă alături de fiul lor. Cel puțin, la prima vedere. Însă o crimă violentă, petrecută pe neașteptate, le dă existența peste cap complet și declanșează un șir de revelații absolut îngrozitoare. Serialul este disponibil pe HBO GO.

Bloodline

Atunci când Danny Rayburn (Ben Mendelsohn), oaia neagră a familiei, se întoarce acasă și amenință să expună secrete sumbre din trecut, conflictele vechi sunt pe cale să izbucnească din nou, iar sentimentele tuturor sunt puse la grea încercare. Serialul este disponibil pe Netflix.

℗PUBLICITATEBlack Mirror

Instincte, emoții duse la extrem și inovații care schimbă regulile jocului în societate: Black Mirror este o colecție de povești S.F. care pornesc de la premise șocante și, în același timp, absolut fascinante și care te fac să regândești rolul tehnologiei și impactul ei asupra omenirii. Serialul e disponibil pe Netflix. 

Sharp Objects

Având la bază romanul omonim al lui Gilian Flynn, serialul o are în prim-plan pe Camilla Preaker (Amy Adams), o jurnalistă singuratică și anxioasă, care este trimisă în orașul său natal, Wind Gap, pentru a face un reportaj despre dispariția misterioasă a două fetițe. Odată ajunsă aici, aceasta rememorează multe întâmplări, comportamente și traume din copilăria sa tumultoasă, printre care se numără și relația dificilă cu mama ei, o legătură toxică din toate punctele de vedere. Serialul este disponibil pe HBO GO. 

Stranger Things

Un alt hit Netflix, Stranger Things ne propune o excursie în Hawkins, un orășel a cărui liniște este perturbată de dispariția în condiții misterioase a unui băiețel, Will Byers (Noah Schnapp). Mama lui, șeriful orașului și cei mai buni prieteni ai săi pornesc rapid în căutarea sa, însă, pe măsură ce investigația lor avansează, tot mai multe lucruri stranii încep să aibă loc în jur. 

The Sinner

Un thriller psihologic format din trei sezoane de sine stătătoare, The Sinner explorează poveștile unor oameni care comit crime fără să fie conștienți de ele și care, cu ajutorul unui polițist foarte iscusit, încearcă să identifice sursa pornirilor violente pe care le au. Serialul este disponibil pe Netflix. 

Killing Eve

După Grey’s Anatomy, Sandra Oh a revenit pe micile ecrane în rolul lui Eve, un ofițer de securitate cu un job de birou plictisitor, care visează la adrenalina din spatele muncii de spion. Jodie Comer (Doctor Foster) este Villanelle, o asasină temută, care le scapă tuturor printre degete. Când lui Eve i se cere să o găsească pe Villanelle înainte să comită o nouă crimă, cele două femei încep un joc de-a șoarecele și pisica, cu urmări neașteptate. Serialul este disponibil pe HBO GO. 

How to Get Away With Murder

Viola Davis este protagonista din How to Get Away With Murder, Annalise Keating, o celebră avocată și profesoară universitară, care îi implică pe studenții săi în cazurile sale tot mai încurcate și… periculoase. Serialul este disponibil pe Netflix. 

Luther

Dacă te numeri printre milioanele de oameni care îl adoră pe Idris Elba, Luther este următorul titlu pe care trebuie să-l descoperi. În prim-plan se află John Luther (Elba), un detectiv din Londra cu o minte genială, care este măcinat cu fiecare zi ce trece de cazurile violente pe care le anchetează și de gândurile întunecate ce îi trec prin cap. Serialul e disponibil pe HBO GO.

Oz

Un experiment. O închisoare federală de maximă securitate. Și un grup de deținuți din clase sociale și rasiale diferite, care învață să se adapteze și să supraviețuiască în fiecare zi. Oz este disponibil pe HBO GO.

Mr. Robot

Serialul care i-a adus popularitatea lui Rami Malek urmărește poveste intensă a lui Elliot Alderson, un tânăr inginer specializat în securitate cibernetică, un hacker extrem de iscusit, care încearcă, alături de misteriosul său recrutor, Mr. Robot (Christian Slater) și de alți aliați, să distrugă o corporație globală. Serialul este disponibil pe HBO GO și Amazon Prime. 

Prison Break

Încheiem selecția cu un hit care, la vremea lansării lui, a fost un adevărat fenomen global. Serialul explorează povestea tânărului Michael Scofield (Wentworth Miller), un arhitect cu o minte sclipitoare, care înscenează o infracțiune și se lasă prins de poliție, doar pentru a intra în închisoarea în care se află fratele său, condamnat la moarte, și pentru a pune la cale cel mai ingenios plan de evadare. Serialul este disponibil pe Netflix.

© Credit foto: Netflix, HBO, outnow.ch

Bianca Sterie

Bianca Sterie - Lifestyle editor de peste șapte an, dependentă de filme, festivaluri și călătorii, întotdeauna pregătită cu un titlu nou de recomandat. Scrie constant și pentru moviecore.ro

Back To Top
×Close search
Caută