Skip to content

Leadership-ul și lectura sunt două aspecte importante în dezvoltarea personală și profesională a unei persoane. Leadership-ul se referă la abilitatea de a ghida, influența și motiva oamenii pentru a atinge un obiectiv comun. În timp ce lectura oferă acces la informații, idei și perspective noi, contribuind astfel la dezvoltarea continuă a unei persoane. Un lider poate fi oricine, indiferent de poziția sa într-o organizație sau în viață.

Calități ale unui lider eficient:

 • Viziune: Un lider are o viziune clară asupra obiectivelor și direcției pe care le urmează.
 • Comunicare eficientă: Abilitatea de a comunica idei și instrucțiuni în mod clar și inspirator.
 • Empatie: Capacitatea de a înțelege și de a se pune în locul celorlalți.
 • Luarea deciziilor: Abilitatea de a lua decizii în mod rapid și eficient, având în vedere binele colectiv.
 • Motivație: Capacitatea de a motiva echipa și de a încuraja performanțele individuale și colective.

Importanța lecturii:

 • Cunoaștere și învățare continuă: Lectura oferă acces la informații, idei și perspective noi, contribuind astfel la dezvoltarea continuă a unei persoane.
 • Îmbogățirea vocabularului: Cititul diversifică vocabularul și îmbunătățește abilitățile de comunicare.
 • Reducerea stresului: Cititul poate fi o formă de relaxare și evadare din stresul zilnic.

Recomandări pentru o lectură eficientă:

 • Diversitatea materialelor: Cititul diferitelor genuri (ficțiune, non-ficțiune, ficțiune științifică, istorie etc.) oferă perspective variate.
 • Setarea unor obiective de lectură: Stabilirea unor țeluri concrete în ceea ce privește numărul de cărți sau timpul alocat lecturii.
 • Reflectarea și discuția: Discutarea și reflecția asupra ceea ce ai citit pot îmbunătăți înțelegerea și reținerea informațiilor.

Cărți pe care merită să le citească fiecare lider

Combinația dintre dezvoltarea abilităților de leadership și obiceiul de a citi în mod constant poate contribui semnificativ la succesul personal și profesional al unei persoane. Leadership-ul înseamnă nu doar a conduce, ci și a inspira și a avea o viziune clară, iar lectura este o sursă inepuizabilă de cunoștințe și inspirație. Iată recomandarea noastră de lectură pentru orice lider.

Îndrăznește să conduci – cartea scrisă de cercetătoarea și autoarea Brené Brown ne ajută să vedem dincolo de tiparele automate care ne pot conduce viața și ne reamintește cât de mult contează să prețuim emoțiile umane și vulnerabilitatea. În perspectiva autoarei, liderii curajoși sunt cei care-și păstrează umanitatea și renunță la armuri. Cum poți face asta? Află din bestsellerul semnat de dr. Brown.

℗PUBLICITATEArta conectării umane – semnată de Priya Parker și numită cea mai bună cartea a anului 2018, această lectură te ajută să înțelegi cât de important este să-ți cunoști intențiile și să transformi orice interacțiune socială într-un context de neuitat. Autoarea are multă experiență în ceea ce privește organizațiile globale și surprinde în paginile cărții sale nu doar teorii de impact, dar și multe recomandări practice care-ți pot schimba viziunea asupra a ceea ce numești ședințe, întruniri sau mese festive.

Regândește  Adam Grant te încurajează să fii deschis la minte și să îndrăznești să descoperi forța lucrurilor pe care nu le cunoști. Autorul, care este și unul dintre cei mai aclamați psihologi organizaționali din lume, îți explică cu multe dovezi științifice și exemple practice cât de important este să nu te încrezi 100% în ceea ce știi și cât de important este să-ți pui sub semnul întrebării certitudinile.

Mintea volumul semnat de psihiatrul și psihoterapeutul Daniel Siegel se numără printre cele mai vândute cărți din toate timpurile la Editura Pagina de Psihologie. Dacă ai în plan să descoperi ce este mintea și cum poate fi exploatat potențialul acesteia, cartea dr. Siegel este lectura de care ai nevoie. Profundă și exhaustivă, cartea se bazează atât pe experiența clinică a autorului, cât și pe revelatoarele descoperiri din neuroștiințe și fizică cuantică.

Beneficii ale lecturii în contextul leadership-ului

Nu putem încheia acest articol fără să punctăm cele mai importante trei beneficii ale lecturii:

 • Dezvoltarea gândirii critice: Lectura stimulează gândirea analitică și evaluarea rațională a informațiilor, calități esențiale în leadership.
 • Îmbunătățirea abilităților de comunicare: Lectura extinsă îmbunătățește vocabularul și capacitatea de a exprima idei în mod clar și coerent.
 • Îmbogățirea perspectivei: Lectura diversificată poate oferi liderilor o perspectivă mai largă asupra problemelor și soluțiilor.

Citește și:

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0