fbpx
skip to Main Content

Se apropie 1 Iunie (Ziua internațională a copilului), așa că nici că puteam găsi o ocazie mai bună pentru o retrospectivă a celor mai simpatice filme pentru cei mici. Bine, nu doar pentru cei mici, pentru că și noi, adulții, suntem tot un fel de copii. Copii un pic mai mari, desigur.

Acestea fiind spuse, indiferent de cum îți vei petrece această zi, noi ți-am pregătit încă de pe-acum o selecție de titluri numai bune pentru un maraton de filme pentru toată familia. Avem comedii, animații, povești emoționante și adevărate lecții de viață. 

Enola Holmes

Dacă aventura și misterul sunt elementele care îi plac copilului tău, atunci când vine vorba despre filme, Enola Holmes este titlul pe care trebuie să îl vedeți împreună (pentru că da, suntem convinși că și pe tine te va cuceri această poveste). În dimineața zilei în care împlinește 16 ani, tânăra Enola (Millie Bobby Brown) descoperă că mama ei (Helena Bonham Carter) a dispărut subit, lăsând în urmă o mulțime de cadouri, dar nicio explicație pentru plecarea bruscă. În consecință, Enola ajunge în grija fraților ei, Sherlock (Henry Cavill) și Mycroft (Sam Claflin), amândoi hotărâți să o trimită la un pension sofisticat pentru tinere domnișoare din înalta societate. O rebelă convinsă, Enola fuge la Londra pentru a-și căuta mama și se trezește prinsă într-o conspirație care o transformă într-o adevărată detectivă. Disponibil pe Netflix.

Wonder

O poveste emoționantă despre bunătate și curajul de a fi diferit, Wonder îl are în prim-plan pe micuțul Auggie Pullman (Jacob Tremblay), care s-a născut cu un chip diferit de cel al celorlalți copii și care se ascunde adesea în spatele unei căști de astronaut. Ani la rând, familia sa iubitoare a fost singurul mediu pe care el l-a cunoscut, însă acum, Auggie trebuie să meargă la școală și să dea cu ochii de realitate. O realitate complicată, pentru care nu se simte deloc pregătit, dar pe care, treptat, reușește să o schimbe cu bunătatea și inteligența de care dă dovadă zi de zi. Disponibil pe Netflix.

Seria Harry Potter 

Nu puteam discuta despre un top al filmelor pentru copii fără să luăm în calcul una dintre cele mai populare și iubite francize din toate timpurile! Povestea tânărului vrăjitor Harry Potter (Daniel Radcliffe), care ajunge la școala de magie și vrăjitorie Hogwarts și devine principalul erou al luptei împotriva forțelor întunecate reprezentate de Voldemort (Ralph Fiennes), este și astăzi o sursă de inspirație pentru copiii de pretutindeni! Disponibilă pe HBO Max.

Charlie și fabrica de ciocolată 

În regia lui Tim Burton, maestrul poveștilor atipice și pline de imaginație, Charlie și fabrica de ciocolată explorează aventura lui Charlie (Freddie Highmore), un băiețel foarte isteț, care provine dintr-o familie fără posibilități materiale. Acesta este selectat, alături de alți copii, să viziteze fabrica de ciocolată condusă de extravagantul Willy Wonka (Johnny Depp), personajul care îi transformă viața pentru totdeauna. Disponibil pe Netflix & HBO Max.

Dolittle 

Ce titlu mai bun pentru maratonul de 1 iunie decât Dolittle, aventura excentricului medic veterinar care trăiește și vorbește cu animalele? Interpretat de Robert Downey Jr., Dr. Dolittle pornește de această dată într-o călătorie periculoasă către o insulă misterioasă, unde trebuie să găsească rapid un leac pentru Regina Victoria (Jessie Buckley). În ajutorul lui sar, ca de obicei, animăluțele de care se ocupă zi de zi, prietenii săi cu blană și cu pene. Disponibil pe Netflix.

Familia Addams (1991) 

Sunt mai multe ecranizări ale poveștii familiei Addams, inclusiv două animații din 2019, respectiv 2021, însă nouă ne-a plăcut foarte mult varianta din 1991, cu Anjelica Huston și Raul Julia în rolurile principale. Macabra și, în același timp, simpatica familie Addams întâlnește acum un străin bizar, care susține că ar fi unchi îndepărtat. Să fie aceasta o frumoasă regăsire sau un plan malefic, pus la cale de niște escroci? Disponibil pe Netflix.

℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE℗PUBLICITATE℗PUBLICITATEHotel Transilvania 1&2

Dracula (vocea lui Adam Sandler) are de această dată o viață atipică: este extravagantul proprietar al Hotelului Transilvania, un resort de lux pentru monștri și creaturi de pretutindeni. În timp ce pregătește petrecerea aniversară a fiicei lui, Mavis (vocea Selenei Gomez), Dracula se confruntă cu o situație nemaiîntâlnită: un muritor ajunge pentru prima dată în hotelul său și se îndrăgostește de Mavis. Disponibile pe Netflix & HBO Max.

Hugo 

Un minunat film de aventură în regia lui Martin Scorsese, pelicula ne poartă în Parisul anului 1931, unde un orfan pe nume Hugo (Asa Butterfield) încearcă să înțeleagă ramificațiile unui mister ce îl implică pe tatăl său. Disponibil pe HBO Max.

Seria Shrek 

O poveste deja clasică, Shrek explorează aventura unui căpcăun morocănos, care își părăsește mlaștina pentru a porni în căutarea unei frumoase prințese, Fiona (vocea lui Cameron Diaz), care ar trebui să devină soția Lordului Farquaad (vocea lui John Lithgow). Misiunea lui se dovedește a fi una simplă, până în punctul în care o cunoaște pe Fiona și îi descoperă secretul. Disponibilă pe Netflix & HBO Max.

Nanny McPhee 

Un alt clasic în rândul filmelor pentru copii, pelicula o are în prim-plan pe Nanny McPhee (Emma Thompson), o guvernantă misterioasă, cu puteri extraordinare, care ajunge în casa domnului Brown (Colin Firth). Aici, ea primește misiunea de a-i îmblânzi pe cei șapte copii ai săi, obraznici și rebeli, care au reușit deja să pună pe fugă 17 bone. Disponibil pe HBO Max.

Seria Madagascar 

O animație perfectă pentru iubitorii de animale, Madagascar ne prezintă o gașcă de „prieteni“ blănoși de la o grădină zoologică din New York. După ce vasul pe care se aflau se răstoarnă, aceștia ajung în jungla din Madagascar și sunt nevoiți să se adapteze la viața în sălbăticie, o lume complet necunoscută pentru ei. Disponibilă pe Netflix.

Foto: outnow.ch


Bianca Sterie - Lifestyle editor de peste șapte ani, dependentă de filme, festivaluri și călătorii, întotdeauna pregătită cu un titlu nou de recomandat. Scrie constant și pentru moviecore.ro.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0