Lecturarea cărților de parenting poate aduce beneficii multiple în viața părinților, ajutându-i să înțeleagă și să abordeze mai eficient provocările și responsabilitățile creșterii și educării copiilor. Dacă ne uităm la care sunt câștigurile concrete, unele observații psihologice ne arată că sunt chiar multe.
Câteva motive pentru care este recomandat să citești cărți de parenting
Desigur că aceste beneficii nu vizează doar părinții copiilor de grădiniță sau ai școlarilor mici, dar, adesea, în rândul acestora este cea mai mare deschide și preocupare. Iată așadar, ce ai de câștigat dacă citești literatură de parentaj:
O mai bună cunoaștere și mai profundă înțelegere: Cărțile de parenting oferă informații bazate pe cercetări și experiențe practice, ajutându-te să înțelegi mai bine dezvoltarea, nevoile și comportamentul copiilor în diferite etape de vârstă. Adesea, mintea umană are nevoie de informație concretă, iar atunci când vine vorba despre nevoile de dezvoltare ale copiilor, aceasta se află în cărțile de parenting. De asemenea, citind autori cu abordări diferite, poți surprinde mai multe aspecte esențiale din psihologia copilului.
ABONARE NEWSLETTER
Articole care te vor inspira, te vor emoționa și, totodată, te vor susține în menținerea sănătății tale relaționale și a stării de bine — livrate săptămânal în inboxul tău.
Pentru început, ai putea alege Inteligența parentală, semnată de Daniel Siegel și Tina Payne Bryson, sau Dăruiește iubirea care vindecă, de Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt.
-
40 %Bestseller
-
35 %
Dăruiește iubirea care vindecă
Prețul inițial a fost: 74,00 lei.47,85 leiPrețul curent este: 47,85 lei.
Îmbunătățirea comunicării, prin înțelegerea emoțiilor: Cărțile de parenting pot oferi strategii pentru comunicarea eficientă cu copiii. Înțelegerea modului în care copiii gândesc și simt poate ajuta părinții să stabilească legături mai puternice și să evite conflictele inutile. Din multe puncte de vedere, acordajul emoțional este regula numărul unu în parenting.
Când vine vorba despre emoțiile copiilor, cartea semnată de dr. John Gottman, Parenting: cum să creștem copii inteligenți emoționali, este o lectură recomandată în cele mai multe state ale lumii. O altă alegere bună este Între părinte și copil, de regretatul Haim Ginott.
-
24 %
Dezvoltarea abilităților parentale prin prezența conștientă: Cărțile pot furniza tehnici și sfaturi pentru dezvoltarea abilităților parentale, ajutându-te să fii un părinte mai încrezător și mai capabil în a face față diferitelor situații. Iar abilitatea cea mai importantă este starea de prezență conștientă. Atunci când ești prezent nu doar fizic, ci cu toată ființa ta, îi poți oferi copilului mai multă iubire și poți lua deciziile cele mai înțelepte. Autoreflecția și dezvoltarea personală se numără și ele printre responsabilitățile tale parentale. Lectura cărților de parenting te va provoca să meditezi asupra propriilor tale comportamente, traume și experiențe de viață.
La acest capitol îți propunem două cărți de referință, Copilul invizibil, un bestseller național semnat de Gáspár György, și Harta parentingului modern, de aclamata dr. Tsabary.
-
28 %Cu autograf
Copilul invizibil (ediție aniversară)
Prețul inițial a fost: 75,00 lei.54,35 leiPrețul curent este: 54,35 lei.
Gestionarea stresului și anxietății: Ești părinte, cu siguranță ai parte de o doză mai mică sau mai mare de stres. Ce ne arată știința este că fiind bine informați și pregătiți, părinții pot simți mai puțin stres și anxietate în fața provocărilor specifice creșterii copiilor. Prin urmare, fă loc propriilor emoții și dă-ți voie să afli mai multe despre psihologia emoțiilor.
Recomandările noastre de lectură sunt Confesiunile unei mame imperfecte, de Harriet Lerner, o autoritate în domeniul psihologiei familiei, și Mai bun decât părinții tăi, un ghid de bune practici semnat de autoarea Americii Janet Woitiz.
-
40 %Bestseller
-
40 %
Confesiunile unei mame imperfecte
Prețul inițial a fost: 43,00 lei.25,80 leiPrețul curent este: 25,80 lei.
Flexibilitate, adaptabilitate și atenție la relații: Lectura cărților de parenting este o investiție de timp și resurse pentru a-ți spori înțelegerea asupra modului în care funcționează relația ta cu copilul și pentru a dezvolta o relație mai sănătoasă și mai apropiată. Cu siguranță că nu există părinți perfecți, dar copiii nici nu au nevoie de asta. Potrivit științei relațiilor, copiii au nevoie de părinți suficient de buni și care să fie cât mai abili la capitolul flexibilitate.
Recomandările noastre sunt Știința atașamentului, de Bethany Saltman (numită și cea mai bună carte de parenting științific), și Mindfulness pentru părinți, de Jon și Mila Kabat-Zinn.
-
33 %
Concluzii și o surpriză
Ideea este că volumele de parenting pot reprezenta un ghid util pentru a naviga prin provocările și bucuriile educației copiilor și pot contribui la dezvoltarea ta ca părinte. Este important să selectezi cărți credibile, bazate pe cercetări solide și experiențe relevante, pentru a te asigura că primești informații utile și practice. Iar pentru a fi alături de tine și familia ta, te anunțăm că în perioada 1-8 septembrie, multe dintre cărțile și cursurile noastre online sunt la reducere în cadrul campaniei #BackToSchool.