Skip to content

Sunt povești care ne inspiră, care ne revoltă sau ne schimbă percepția despre viață, despre unele situații sau unii oameni. Sunt aventurile necunoscute sau dramele neștiute din spatele strălucirii de pe covorul roșu sau de pe marile scene, emoțiile din spatele siguranței, tristețea din spatele zâmbetului. Documentarul le surprinde pe toate. Și ne arată o altă față a lumii pe care credem că o cunoaștem. 

Tocmai din acest motiv, în cele ce urmează v-am pregătit o selecție de povești care, într-un fel sau altul, ies din tiparele clasice, documentare dedicate unor celebrități care ne-au atras atenția de-a lungul timpului și care, prin arta sau acțiunile lor, au reușit să se remarce în toată lumea. 

Navalnîi  

Un documentar musai de văzut, în special în contextul invaziei ruse din Ucraina, Navalnîi explorează povestea și munca avocatului Alexei Navalnîi, principalul adversar al președintelui Vladimir Putin. În august 2020, Navalnîi, liderul opoziției din Rusia, a supraviețuit unei tentative de asasinat prin otrăvire cu o substanță letală. Pe parcursul recuperării sale, acesta investighează incidentul, face descoperiri șocante despre acțiunile lui Putin și decide să se întoarcă acasă, chiar dacă este conștient de riscurile la care se va expune. Disponibil pe HBO Max.

The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes 

Moartea tragică a legendarei vedete de la Hollywood, Marilyn Monroe, a alimentat teorii conspiraționiste și zvonuri timp de zeci de ani, toate acestea umbrindu-i talentul și felul în care a fost percepută. Punând cap la cap ultimele săptămâni, zile și ore din viața artistei, cu ajutorul unor interviuri nedifuzate, cu cei care au cunoscut-o cel mai bine, documentarul prezintă detalii despre viața ei luxoasă și complicată, oferind o nouă perspectivă asupra nopții nefaste în care a murit. Disponibil pe Netflix.

The Beatles: Get Back 

Regizat de Peter Jackson, documentarul, structurat în trei episoade, ne poartă în universul fascinant construit de The Beatles și ne teleportează în timp, în 1969, pe vremea când trupa se pregătea pentru primul concert live, după mai bine de doi ani. Având un deadline aproape imposibil pentru 14 cântece noi, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr încearcă să facă față provocării care le pune prietenia la grea încercare. Documentarul include și ultima reprezentație live a trupei The Beatles ca grup, concertul de neuitat, de pe acoperișul de pe Savile Row din Londra, precum și alte cântece și compoziții clasice incluse pe ultimele două albume ale trupei, Abbey Road și Let It Be. Disponibil pe Disney+.

Halftime 

Indiferent dacă ești sau nu un fan al lui Jennifer Lopez, acest documentar este o incursiune extrem de interesantă în viața glamorous a uneia dintre cele mai iubite și apreciate artiste internaționale. Filmul prezintă un portret detaliat al lui Jennifer Lopez, care analizează acum impactul pe care l-a avut statutul de celebritate aflată mereu în lumina reflectoarelor asupra vieții sale personale, în timp ce face planuri pentru a doua jumătate a carierei sale. Disponibil pe Netflix.

℗PUBLICITATE



Robin Williams: Come Inside My Mind 

https://www.youtube.com/watch?v=MTXM7ER4DJc&ab_channel=JoBloMovieTrailers

Oh, captain! My captain! Robin Williams a fost unul dintre cei mai iubiți și talentați actori și comedieni, un om care ne-a oferit atât de multă bucurie și care va trăi mereu grație personajelor pe care le-a interpretat, de la Peter Pan la Mrs. Doubtfire. Documentarul explorează viața și cariera lui, povestea extraordinară din spatele omului care, în spatele unui zâmbet larg, a ascuns atât de multă suferință. Disponibil pe HBO Max.

Tina 

Conturând o imagine de ansamblu asupra vieții și carierei Tinei Turner, documentarul analizează ascensiunea sa fulminantă, obstacolele de care s-a lovit în drumul ei către celebritate, dar și modul în care s-a transformat într-un fenomen global în anii ’80. Disponibil pe HBO Max.

Gaga: Five Foot Two 

În acest documentar care o are în prim-plan pe Lady Gaga, una dintre cele mai mari artiste pop din toate timpurile, regizorul Chris Moukarbel ne oferă acces în culisele vieții acesteia. Filmul o surprinde pe Gaga în timp ce petrece timp cu prietenii și familia și pregătește lansarea albumului său, Joanne, din 2016. Documentarul prezintă luptele ei personale, momentele de vulnerabilitate, dar și procesul de creație din spatele artei sale, o sursă de inspirație pentru noi toți. Disponibil pe Netflix.

Spielberg 

https://www.youtube.com/watch?v=xPDtHzx-q6M&ab_channel=JoBloMovieTrailers

Hook, Jurassic Park, Schindler’s List și Saving Private Ryan sunt doar câteva dintre filmele regizate de Steven Spielberg, titluri de referință în cinematografie. Documentarul explorează cariera remarcabilă a unuia dintre cei mai cunoscuți cineaști din întreaga lume, dar și modul în care acesta și-a lăsat amprenta asupra industriei. Disponibil pe HBO Max.

Jane Fonda in Five Acts 

Un documentar nominalizat la Premiile Emmy, filmul urmărește viața, cariera și activismul lui Jane Fonda, actriță și antreprenor în lumea fitness-ului, o femeie care a stârnit numeroase controverse, dar care a și reușit să inspire generații. Regizat de Susan Lacy, documentarul are la bază 21 de ore de interviuri cu Jane Fonda, care povestește sincer despre viața și greșelile sale. Disponibil pe HBO Max.

Becoming 

Un documentar must-seeBecoming oferă o perspectivă intimă asupra vieții fostei prime-doamne a Americii, Michelle Obama, într-o perioadă de profundă schimbare, nu numai pentru ea personal, ci și pentru țara pe care atât ea, cât și soțul ei au servit-o de la Casa Albă, vreme de opt ani decisivi. Filmul este o incursiune în culisele vieții ei, care poartă publicul în spatele scenelor din turneul desfășurat în 34 de orașe și scoate în evidență puterea comunității de a crea punți, și conexiunile care se formează atunci când cineva își împărtășește povestea deschis și onest. Disponibil pe Netflix.

Bianca Sterie - Lifestyle editor de peste șapte ani, dependentă de filme, festivaluri și călătorii, întotdeauna pregătită cu un titlu nou de recomandat. Scrie constant și pentru moviecore.ro.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0