Skip to content

Colindele de Crăciun reprezintă o tradiție muzicală îndrăgită în întreaga lume și fac parte din atmosfera festivă a sărbătorilor de iarnă. Acestea au un farmec aparte datorită versurilor pline de sensibilitate, bucurie și a melodiilor specifice sezonului de sărbătoare. În fiecare casă există diferite preferințe în ceea ce privește colindele, unii le agreează pe cele clasice, în timp ce alții le ascultă cu drag pe cele în limba engleză.

Câteva dintre cele mai frumoase colinde de Crăciun, apreciate pentru mesajul lor emoționant și calitatea muzicală sunt…

  • O, ce veste minunată! – Acest colind tradițional românesc transmite vestea minunată a nașterii lui Isus și este adesea interpretat într-un mod solemn și emoționant. Noi am ales varianta interpretată de îndrăgita Andra.
  • Silent Night (Noapte de vis) – Această melodie a fost compusă în Austria, în 1818, și a devenit una dintre cele mai iubite colinde de Crăciun. Versurile și melodia simplă transmit o atmosferă de liniște și magie. Fapt oglindit atât de frumos și în interpretarea lui Kelly Clarkson.
  • Hark! The Herald Angels Sing (Ascultați! Îngerii cântă) – Această colindă clasică, cu versuri scrise de Charles Wesley și muzică de Felix Mendelssohn, este plină de solemnitate și bucurie, subliniind importanța nașterii pruncului Isus. Una dintre versiunile noastre preferate ale acestui colind este în interpretarea Celtic Women.
  • Oh Holy Night (Sfântă noapte) – Această colindă are un mesaj puternic și este cunoscută pentru versurile sale profunde. Melodia a fost compusă în 1847 și a fost interpretată de numeroși artiști de-a lungul timpului. Una dintre cele mai îndrăgite variante este în interpretarea celor de la Celtic Women.
  • Carol of the Bells (Colindul clopoțeilor) – O melodie vibrantă și energică, cunoscută pentru sunetul său distinct de clopoței. Este adesea folosită în aranjamente corale și instrumentale. Deoarece colindul este de origine ucraineană, am ales o variantă interpretată de Eillen.
  • Deck the Halls (Împodobește bradul) – Un colind vesel și plin de entuziasm, care celebrează spiritul festiv al sărbătorilor de iarnă și tradiția de a decora casele. Vă invităm să ascultați colindul interpretat de Nat King Cole.
  • Joy to the World (Bucurie în lume) – Inspirată din Psalmul 98, această colindă exprimă bucuria universală a venirii lui Isus pe pământ. Versiunea noastră de suflet este cea interpretată de Andrea Bocelli.
  • The First Noel (Primul Crăciun) – O colindă care spune povestea nașterii lui Isus și aduce un sentiment de pace și adorație. Vă propunem colindul în varianta interpretată de Josh Groban și Faith Hill.

Colindul care a depășit toate recordurile de audiență în ultimii ani

All I Want for Christmas Is You este un cunoscut cântec de Crăciun interpretat de faimoasa Mariah Carey. A fost lansat în 1994 și a devenit rapid unul dintre cele mai populare și îndrăgite colinde de Crăciun din întreaga lume.

℗PUBLICITATEMariah Carey a compus All I Want for Christmas Is You împreună cu Walter Afanasieff, iar piesa a fost inclusă pe albumul ei de Crăciun intitulat Merry Christmas, lansat în același an. Piesa a fost creată într-un interval de doar 15 minute, iar Mariah Carey și Afanasieff au avut intenția de a crea o piesă care să evocă atmosfera tradițională a colindelor clasice de Crăciun.

Colindul legendar vorbește despre dorința de a petrece sărbătorile alături de cineva drag și subliniază faptul că ceea ce contează cu adevărat în această perioadă festivă nu sunt cadourile materiale, ci prezența celor dragi. Este o melodie veselă și optimistă, cu un sound care amintește de colindele clasice, dar care are și un stil contemporan care a contribuit la succesul său durabil.

All I Want for Christmas Is You a devenit un hit imediat și s-a menținut în topurile muzicale de Crăciun de-a lungul anilor. Fiecare sezon de Crăciun aduce cu sine reluări și reinterpretări ale acestei melodii, ceea ce demonstrează că rămâne una dintre cele mai iubite colinde moderne de Crăciun.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0