Skip to content

Da, despre relația dintre români și cărți s-ar putea spune foarte multe lucruri. Dar fiindcă nu ne plac etichetele și am obosit să vorbim doar despre ceea ce nu funcționează sau este greșit în țara noastră, ne-am propus să vă prezentăm Top 7 „Cele mai vândute cărți din Pagina de Psihologie“.

Așa cum deja probabil știți, noi promovăm sănătatea relațională sub toate formele ei. De aceea, pe site-ul nostru găsiți o selecție personalizată de cărți: de parenting, de cultivare a relației de cuplu, de conectare cu sine, dar și cărți pentru copii și audiobook-uri.

Așadar, în librăria Paginii de Psihologie, am reunit în categoria #CeeaCeCitimContează o serie de cărți – recomandate cititorilor, după o atentă reflecție, de personalități din mass-media, de lideri de opinie ai societății românești, de renumiți consultanți naționali în educație, de cei mai cunoscuți bloggeri români din zona de cuplu și parenting și, bineînțeles, de către colegii noștri psihologi, pe baza experienței lor din cabinetele de psihoterapie.

1. Revoluția iubirii: O altfel de poveste despre atașament și relații

Este cea mai căutată carte din seria #CeeaCeCitimContează. Acesta este cel de-al doilea volum semnat de psihoterapeutul Gáspár György și, probabil, una dintre cele mai complexe cărți despre cum putem cultiva atașamentul sigur în relația de cuplu.

Așa cum spun și cititorii care scriu pe adresa de e-mail a Paginii de Psihologie, „indiferent de generația în care am crescut, fiecare dintre noi se regăsește, într-un moment sau altul, printre rândurile cărții“. Este posibil de asemenea, să realizați și voi că această carte vă „dă peste cap sistemul de valori“ – așezându-l în ordinea naturală a lucrurilor.

Printre cei ce recomandă această carte se numără dr. Aurora Liiceanu, Andreea Esca, Ioana Chicet-Macoveiciuc și revista Psychologies.

2. Inteligența parentală: Disciplină dincolo de drame și haos emoțional

Se află pe locul 2 în topul vânzărilor Paginii de Psihologie. Cartea e scrisă de cunoscuții experți în parenting, dr. Daniel Siegel și Tina Payne Bryson.

Iată, dragii noștri cititori, celebrul Daniel Siegel ne arată cum se poate face disciplina fără agresiune – atunci când părintele își dezvoltă inteligența educațională (de care nu toți părinții au avut parte în copilăria lor).

Considerată a fi revoluționară pentru știința parentingului, cartea este recomandată de Gáspár György și Otilia Mantelers.

3. Împreună la bine și la greu: Zece adevăruri salvatoare pentru relația de cuplu

Este cea mai vândută carte scrisă de promotorii Teoriei Imago, soții Harville Hendix și Helen LaKelly Hunt.

Bogată în informații ușor de reținut, amuzantă și pragmatică, această carte e menită să readucă siguranța în cuplu – dovedind că, dacă dispui de tehnicile potrivite, poți face ca „la greu“ să devină „la bine“… pe termen lung.

Cei care o recomandă sunt Alice Năstase Buciuta, Izabela Pănescu, Cristina Trepcea și Gáspár György.

℗PUBLICITATE4. Copilul invizibil

A fost prima carte publicată de colegul nostru Gáspár György, fiind scrisă deopotrivă pentru părinții de azi și pentru cei de mâine.

E surprinzător să afli că, înlăuntrul tău, încă mai stă pitit micuțul care erai altădată. „De ce se află el acolo?“ „Și ce vrea de la tine, adultul matur care ești azi?“ Răspunsul la asemenea întrebări îl veți găsi în paginile cărții. Volumul se bucură de un real succes în rândurile publicului larg, fiind adesea cumpărat și de către cei care nu sunt părinți, dar și-au conștientizat rănile din copilărie și, prin urmare, simt nevoia imperioasă de a le vindeca.

Cartea este recomandată de dr. Daniel Siegel, dr. Frank Dattilio, dr. Aurora Tătar Szentagotai, Otilia Mantelers și jurnalista Paula Herlo.

5. Viața în doi, când suntem trei: Cei mai importanți șase pași pentru a cultiva fericirea în cuplu, după ce apar copiii

Este scrisă de doi dintre cei mai populari experți în studiul relațiilor de cuplu din întreaga lume, Julie și John Gottman.

După 40 de ani de cercetare a relațiilor de cuplu și după ce au lucrat în laboratorul lor cu mii de cupluri, soții Gottman pun la dispoziția cititorilor un set de strategii – nu pentru supraviețuire, ci pentru fericire.

Foarte bine structurată și având o traducere excelentă, cartea este recomandată de Andreea Esca, Oana Moraru, Paula Herlo & Cristian Leonte, Dana Nălbaru & Dragoș Bucur și Gáspár György.

6. Confesiunile unei mame imperfecte: Cum îți transformă copiii viața

Prima carte apărută și în limba română a renumitei Harriet Lerner, expert internațional în psihologia feminină și relațiile de cuplu.

Încă de la apariție, cartea a reușit să revoluționeze perspectiva cititorilor români asupra rolului de mamă, fiindcă aduce în sfera normalității toată diversitatea emoțională resimțită de mame – indiferent de vârsta pe care o au copiii lor. „Cartea asta m-a scăpat de o sumă de vinovății închipuite!“, ne-a mărturisit o cititoare a Paginii de Psihologie.

Scrisă cu mult umor și bogată în dezvăluiri personale, cartea beneficiază la ediția în limba română și de o prefață semnată de Andreea Esca. E recomandată de dr. Brené Brown, Cătălina Oprea și Gáspár György.

7. Inteligența erotică: Reconcilierea vieții erotice cu viața de familie

Este cartea-fenomen scrisă de Esther Perel, numărându-se printre cele mai citite cărți la nivel internațional.

Autoarea, care în 2016 a susținut o conferință în România, îi invită pe cititori la un dialog uman curajos despre un dat al fiecăruia dintre noi: sexualitatea umană.

Acesta a fost topul vânzărilor din iarna care tocmai s-a încheiat. Echipa de la Pagina de Psihologie le dorește tututor cititorilor o primăvară frumoasă, cu soare mult în suflet și cu o dragoste împăcată pentru toți cei apropiați.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0