Skip to content

Traian Berbeceanu poreclit „Comisarul Cattani“ este un fost polițist român ieșit la pensie (comisar-șef în rezervă).

A fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia. A fost „Polițistul anului“ în 2007 și 2013 la categoria „Combaterea Criminalității Organizate“ și „Polițistul anului 2013“.

℗PUBLICITATEDupă ce a fost acuzat că a sprijinit o grupare infracțională specializată în evaziune fiscală cu produse petroliere și care a generat un prejudiciu de 3,5 milioane de lei (Berbeceanu a fost acuzat de favorizarea infractorului) a fost trimis în judecată. A fost achitat, în primă instanță, pe 30 iunie 2016 și în martie 2018 a început judecata în apel. În august 2019 încă nu este dată o decizie definitivă. În timpul cât Berbeceanu a fost investigat și judecat, acuzatorii lui erau, la rândul lor, investigați de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru, printre altele, abuz în serviciu. Investigația împotriva lui Ioan Mureșan – procuror, Nicolaie Cean – procuror și Alin Muntean – polițist în echipa lui Berbeceanu a pornit de la probele furnizate de Berbeceanu, înregistrări ambientale și înscrisuri, care dovedeau că acuzațiile care i-au fost aduse de către procurorii DIICOT au la bază probe strânse prin influențarea denunțătorilor, manipulări, amenințări și „mituiri“ ale acestora. Cei trei implicați în acest caz (Ioan Mureșan, procurorul-șef al DIICOT, procurorul Nicolaie Cean, fost la DIICOT, acum angajat la Parchetul Tribunalului Alba, și Alin Muntean, ofițer de poliție judiciară la BCCO Alba) au fost condamnați în primă instanță la 7 ani, 2 ani si respectiv 4 ani, toate pedepsele cu executare. Urmează și în cazul lor apelul.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0