Skip to content

Doi psihologi din Cluj-Napoca, Gabriela Pop și Samuel Bud, au inițiat „MentAid – Primul ajutor în sănătate mintală“. Aceasta e o platformă online creată cu scopul de a învăța comunitatea cum să-i susțină pe cei din jur, când aceștia se confruntă cu tulburări emoționale. Depresia, anxietatea, fobia socială, tulburările de comportament alimentar sunt probleme emoționale tot mai răspândite. Când un prieten, un membru de familie sau un coleg are o astfel de rană emoțională, ce putem face? Cum să-l ajutăm? MentAid are misiunea de a ne învăța acest lucru. Platforma oferă module cu informații și exerciții interactive cu feedback imediat, aplicate specific pe diferite tipuri de tulburări emoționale. 

Poate că ai încercat deja să-i oferi sprijin cuiva drag, însă te-ai simțit neputincios sau neștiutor. Acum poți vorbi cu specialiștii MentAid exact despre astfel de lucruri.

℗PUBLICITATEÎn prezent, este în desfășurare campania „Te ascult“. Prin aceasta, oamenii au prilejul de a cere ajutor, dacă nu știu cum să le ofere altora sprijin emoțional. Poate, observăm că cineva are o suferință emoțională, dar nu știm cum să-l abordăm. Sau poate că o persoană dragă ne cere s-o ajutăm, dar nu știm cum să-i fim alături cât mai eficient și sănătos. Putem să le povestim specialiștilor MentAid despre dificultățile pe care le-am întâmpinat, în încercarea de a-i susține pe cei dragi. Este suficient să trimitem un mail pe adresa [email protected]. Ulterior, echipa de psihologi va răspunde – oferind recomandări particularizate, bazate pe experiența practică și literatura de specialitate. Tot în cadrul campaniei „Te ascult“, pe pagina de Facebook a MentAid se postează periodic mesaje prin care le putem transmite celor dragi că suntem alături de ei, gata să-i ascultăm. Să-i spunem partenerei care are o zi dificilă la serviciu „Te ascult când ți-e greu“ poate face o mare diferență. Să-i spunem copilului nostru supărat „Te ascult și nu plec“ înseamnă mult pentru el. Să-i spunem prietenului când se stresează „Te ascult și te înțeleg“ îi arată că nu este singur. 

Campania „Te ascult“ poate fi urmărită la adresa mentaid.ro și în pagina de Facebook a inițiativei MentAid.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0