Skip to content

„Te iubesc“ reprezintă, probabil, două dintre cele mai puternice cuvinte din vocabularul unei limbi, alături de „îmi pare rău“, „te rog“ și „mulțumesc“. Acestea din urmă denotă o oarecare atenție în relații și un nivel mai mult sau mai puțin crescut de inteligență relațională.

Cei mai mulți dintre noi au crescut cu o sete de iubire în pruncie, iar aceste efecte, vrem sau nu vrem, se resimt în viața noastră de adult. Unii spun des te iubesc“, poate prea des, în speranța că cineva va oglindi această exprimare a afecțiunii, în timp ce altora li se pare rușinos, inutil sau poate prea banal. Psihicul fiecărui adult din generația copiilor crescuți cu cheia la gât are o modalitate unică de raportare la lipsa de afecțiune din copilărie.

℗PUBLICITATE



În octombrie anul trecut, tot aici, pe paginadepsihologie.ro, am organizat primul panel online despre iubire din România, iar mai mulți experți naționali în psihologie ne-au oferit răspunsurile lor cu privire la cât de necesar este să spunem „te iubesc“ în fiecare zi.

ABONARE NEWSLETTER


Articole care te vor inspira, te vor emoționa și, totodată, te vor susține în menținerea sănătății tale relaționale și a stării de bine — livrate săptămânal în inboxul tău.


Anul acesta, colegul nostru, Gáspár György, și Bogdan Nicolai, realizatori ai emisiunii #LoveIsFun, de pe A list Magazine by Andreea Esca, au reluat acest subiect alături de Ana și Monica Odagiu. Evident că aceștia nu s-au oprit doar la cele două cuvinte, ci au abordat și alte subiecte, precum gelozia sau impactul pe care-l au trăsăturile esențiale ale unui partener.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0
0%