fbpx
skip to Main Content
Un Nou Centru Al Asociației AITA și-a Deschis Porțile Pentru Copiii Cu Autism

Autismul înregistrează o creștere alarmantă în toate mediile, în toată lumea, estimându-se că în anul 2014 exista 1 copil cu tulburare de spectru autist la 66 de copii. Autismul apare mai des la băieți decât la fete (proporția fiind de 4 la 1), fiind cea mai severă dintre tulburările de dezvoltare ale copiilor.

Autismul este recuperabil, însă presupune ca persoana cu această tulburare să facă terapie în fiecare zi un număr de ore, care se recomandă în urma unei evaluări psihologice și comportamentale. Copilul cu autism are un contact vizual deficitar, nu știe cum să se angajeze în relații cu ceilalți copii ori adulți, nu vorbește de loc sau vorbește greu, neinteligibil, ori folosește limbajul fără funcție de comunicare.

Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA) este o organizație neguvernamentală înființata în decembrie 2008, care are ca obiectiv de activitate întâmpinarea nevoilor de dezvoltare ale copilului cu vârsta cuprinsă între 18 luni și 6-7 ani diagnosticat cu tulburare de spectru autist sau cu alte tulburări de dezvoltare. Datorită profesionalismului de care dau dovadă membrii echipei AITA (psihologi, terapeuți ABA, logopezi, kinetoterapeuți, voluntari) și pentru că aceștia aleg și aplică cele mai adecvate metode de terapie cum ar fi Analiza Comportamentală (Applied Behavior Analisys), VB (Verbal Behavior), logopedie, socializare – copiii au rezultate valoroase în fiecare ședință.

Având în vedere numărul mare de copii care au nevoie de programe individualizate, AITA a deschis la finalul anulului 2016 porțile unui al doilea Centru pentru terapie în zona de Nord a capitalei, unde 20 de copii vor beneficia de programe individualizate intensive, desfășurate zilnic de luni până vineri (în 2 programe, jumătate dimineața și jumătate după-amiază).

Datorită implicării sponsorilor noștri, Centrul din Voluntari Ilfov este deja funcțional, are porțile deschise și își așteaptă deja copiii la terapie. Am mobilat, dotat și utilat 5 săli de terapie individuală și de grup, sala de consiliere pentru părinți, sala de așteptare, bucătăria și recepția. Copiii au deja jucării, jocuri, cărți și materiale educaționale specifice, urmând ca în perioada următoare să finalizăm dotarea sălilor de terapie.

℗PUBLICITATE


Tot cu sprijinul sponsorilor vom amenaja în viitorul foarte apropiat celelalte săli de terapie (sala de kinetoterapie, sala senzorială, sala de training).

Programele de terapie și recuperare se adresează copiilor preșcolari, începând chiar cu vârsta de 18 luni și până la vârsta de 6-7 ani. Programul de terapie început timpuriu crește semnificativ șansele copiilor la o viață independentă, timpul fiind cel mai mare dușman al unui copil cu autism. În această locație, părinții copiilor cu autism pot veni la ședințe de consultanță gratuite, oferite prin programul nostru național de consultanță adresat familiilor care au un copil cu autism și au nevoie de informații pentru a-și sprijini mai bine copiii. De asemenea, așteptăm părinții la grupurile de suport pe care le vom desfășura și anul acesta gratuit în Centrele noastre.

Noua locație este pe strada Dragoș Vodă, nr. 2, Voluntari, Ilfov. Ne puteți găsi și pe autism-aita.ro sau la telefon 0753055852.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută
Reducere 30% la toate cărțile pentru copii!
#1Iunie
x