fbpx
skip to Main Content
Un Pas în Față – P!nk. Modul în Care Ne Raportăm La Propria Imperfecțiune și Unicitate Este O Dovadă De Sănătate Mintală

Alicia Beth Moore sau P!nk este una dintre cele mai apreciate și longevive cântărețe americane, câștigătoare a două premii Grammy, devenită populară prin albumul său de debut, „Can’t take me home“.

Recunoscută pentru glasul său puternic, dar și pentru stilul vestimentar total neconvențional, artista a ajuns rapid să-și facă loc pe scena marilor voci.

Transparența față de fanii ei a fost mereu evidentă, iar relația pe care o are cu soțul său a fost transpusă în melodiile sale. Un exemplu ar fi piesa „So what“, apărută în 2006, când mariajul cu motociclistul profesionist Carey Hart era zdruncinat de o eventuală ruptură, acesta fiind și parte din videoclip, însă, divorțul nu a fost confirmat. Mai mult, P!nk își informează constant fanii prin intermediul social media cu tot ce i se întâmplă în viața de familie (despărțiri, împăcări, inclusiv sarcinile anunțate pe Twitter).

Recent, în cadrul show-ului „Today“, prezentat de Carson Daly, P!nk a recunoscut că ea și soțul său au apelat la terapia de cuplu, de aproape 17 ani, lucru fără de care nu ar fi avut know how-ul să-și creioneze povestea pe care o trăiesc, în continuare.

P!nk a subliniat că este foarte important să se discute despre sănătatea mentală așa cum vorbim despre igiena orală, de exemplu. Este necesară, face parte din rutină și menține haosul la un nivel cât mai scăzut. Artista susține că atât ea, cât și partenerul său provin din familii disfuncționale și nu ar fi știut cum să gestioneze toate situațiile prin care au trecut, de vreme ce nu există o carte cu do’s and don’ts. Așa că au ales terapie și a funcționat. Aceasta pledează pentru monogamie, chiar dacă monogamia înseamnă multă muncă, dar și răsplată.

Declarația vedetei vine după ce în 2017, în cadrul MTV VMA, aceasta a ținut un discurs despre felul în care și-a educat fiica să se iubească pe sine, în contextul în care fetița se considera „cea mai urâtă fată“. Interesant a fost și felul în care i-a pregătit lui Willow prezentarea în Power Point, prezentare formată din fotografii ale unor vedete care din punct de vedere fizic nu epatau (Annie Lennox, Prince, David Bowie, Janis Joplin, Freddy Mercury), însă talentul lor era uriaș, iar acest aspect a primat în decursul carierei lor. Cântăreața pledează pentru ca toți artiștii să se prezinte exact așa cum sunt, cu adevărat. Un mesaj pe care adesea îl auzim și de la specialiștii în sănătate mintală. Psihologii zilelor nostre încearcă să ne transmită cât mai clar posibil că dincolo de calitatea relațiilor cu cei dragi nouă, modul în care ne raportăm la propria imperfecțiune și unicitate este o dovadă de sănătate mintală.

℗PUBLICITATE


Trăim, însă, mai mult în online (unde lucrurile par o iluzie colectivă autoindusă), decât în offline (unde ne „dezbrăcăm“ de toate filtrele), iar mesajul lui P!nk este extrem de important (mai ales în rândul tinerilor ce se luptă cu diverse probleme) și, cu siguranță, sinceritatea și autenticitatea sunt mult mai apreciate de către fani. Iar pentru stabilitatea emoțională a adolescenților din zilele noastre, care încearcă să imite cât mai mult modele la care au acces pe rețelele de socializare sau via You Tube, este esențial să audă astfel de mesaje pentru a-și contura un set de valori psihologice cât mai sănătoase.

Pentru mai multe informații despre sănătatea relațională și despre cum ne putem cultiva iubirea, în ciuda experiențelor dificile din casa în care am copilărie, vă recomandăm colecția de cărți pentru cuplu din shop-ul online al Paginii de Psihologie. Aici găsim publicațiile celor mai cunoscuți autori în domeniul psihologiei iubirii: Harville Hendrix, John Gottman, Janet Woititz, Gáspár György, Harriet Lerner și mulți alții.

Iar dacă simțiți că aveți nevoie de un ghid sau un mentor psihologic, de o persoană care să vă călăuzească în procesul cunoașterii de sine și al creșterii personale, accesați lista de psihoterapeuți relaționali acreditați și recunoscuți de Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută