fbpx
skip to Main Content

Andreea Marin nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cu o capacitate incomensurabilă de muncă și magnetism, ne-a captivat atenția, de-a lungul anilor, prin emisiunile de televiziune și radio pe care le-a realizat, dar și prin campaniile umanitare la care a pus umărul și prin Fundația „Prețuiește viața“, al cărei președinte fondator este. 

Este autoarea și coordonatoarea cărții Prețuiește viața, al cărui profit este donat mamelor suferinde de cancer, precum și inventator al body-ului extensibil pentru copii (prin linia de îmbrăcăminte pentru bebeluși, realizată în colaborare cu designerul Irina Schrotter, intitulată simplu Violet by Andreea Marin), produs premiat cu medalia de aur la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva.

Și deși viața a pus-o la multe încercări, niciodată nu s-a abătut și a pășit cu încredere spre noi oportunități, fără să o oprească, vreo clipă, gândul că ar putea fi din nou rănită. Presa nu a fost mereu de partea sa, căutând continuu amănunte mai degrabă din viața personală și mai puțin din ceea ce realiza sau din felul în care influența societatea. 

De curând, Andreea Marin a revenit pe micile ecrane ca producător și moderator a emisiunii Nu există nu se poate, care se difuzează în fiecare zi, de luni până joi, la ora 18.00 cu reluare la ora 23.00, la TVR 2. Doamnelor și domnilor, ne face o deosebită onoare să v-o prezentăm, în rândurile ce urmează, pe nimeni alta decât Andreea Marin.

Ce emoții v-au încercat odată cu revenirea în studiourile TVR?

Întâlnirea cu colegii de odinioară m-a emoționat nespus; când a fost gata decorul și am pășit pentru prima dată în noul studio, mă așteptau acolo, iar pe mine m-a cuprins un sentiment extraordinar – mă simțeam… acasă! Apoi, și colegii din noua echipă m-au impresionat prin dăruirea lor: unul și unul, ca profesioniști, și-au pus umărul și priceperea la treabă și au avut toată voința ca lucrurile să devină ceea ce visam. Iar rezultatul e acum pe micile ecrane și sunt tare bucuroasă să văd zi de zi mii de mesaje din toate colțurile țării și ale lumii, căci suntem urmăriți și pe TVR Internațional.  

Prin ce diferă Andreea care prezintă astăzi #NuExistăNuSePoate, față de Andreea care prezenta Surprize, Surprize?

Astăzi am de partea mea maturitatea profesională, dar nici dulceața și naivitatea începuturilor nu e rea deloc. Totuși, sunt același om, cu aceleași principii sănătoase de viață, cu aceeași forță de a răsturna munții la nevoie, cu bucuria de a face această meserie pe care o iubesc.    

Ce definiție i-ați da iubirii?

Eu sunt plămădită din dragoste. Acesta este aluatul din care sunt făcută. E izvorul a tot ce transmit mai departe. De aici vine emoția care se cuibărește in inimile privitorilor. Ce e făcut cu iubire, e… altceva. 

Ce vă face să zâmbiți atunci când vă întâlniți cu provocările inerente ale vieții?

O glumă bună. Un giumbușluc al fetei mele. O față curioasă a pisicuței mele. Seninul, când privesc cerul luminos zâmbesc mereu. 

Se întâmplă să fiți tristă? Sau sunteți mereu veselă, după cum vă știm de la TV?

Bineînțeles, sunt om, am și greutăți, și tristeți, chiar dacă aleg să nu le pun pe umerii celor din jur. Mă lupt cu ceea ce nu merge, nu consider că există drum de întoarcere și cred în mottoul meu: nu există nu se poate!

Care a fost cel mai recent moment în care, chiar dacă v-a fost greu, v-ați încurajat spunându-vă „Se poate“?

Curios, chiar demersul de a construi emisiunea de azi, care a fost făcută în timp record, în paralel cu renovarea complexă a două clădiri, cu munca alertă pe care o fac, oricum, mereu… am avut un moment de descurajare. Dar mi-am amintit apoi că nu am voie să spun că nu pot. Pentru că știu că e doar vorba despre determinare, imaginație, voință. Și le am! 

Cum vă mențineți optimismul și speranța că totul va fi bine?

Nu văd alte variante. Sunt o fire constructivă pur și simplu, văd întotdeauna calea către lumină, asta caută ochii mei. 

Care este acea carte despre care considerați că fiecare dintre noi ar fi sănătos să o citească?

O carte pe care am scris-o chiar eu este o astfel de lectură care poate inspira și ajuta în mod real. Se numește Prețuiește viața! 

Atunci când vă cuprinde neîncrederea, care sunt oamenii alături de care vă simțiți în siguranță?

Familia, negreșit, și câțiva prieteni buni și vechi, îi număr pe degetele de la o mână. 

Care este cea mai mare provocare pentru dumneavoastră ca mamă?

℗PUBLICITATESă fiu în pas cu evoluția copilului meu. Tinerii de azi au un alt ritm; ca părinți, nu e ușor să fim în pas cu ei. 

Dar cea mai frumoasă experiență avută alături de Ana Violeta, de când cu pandemia de COVID-19?

Unitatea noastră, momentele în care mă ajută, când îmi gătește ea, pentru ca eu am prea multă treabă și nu reușesc să mănânc…

Cum se simte adolescența în familia dumneavoastră?

Cred că îi e bine și că se simte în echilibru; e binevenită, îmbrățișată, iubită. Încercam să împăcăm diferența dintre generații și, de cele mai multe ori, ne iese [râde]. 

Mai avem puțin până la sărbătorile de iarnă; cum vă păstrați atitudinea pozitivă, știind că, cel mai probabil, acestea vor fi diferite de anii trecuți?

Pentru noi, nu vor fi diferite, pentru că mereu le petrecem acasă, e tradiție în familia noastră.  Ne place să ne strângem împreună, să împodobim casa și bradul, să decorăm, să împărțim cadouri, să simțim unitatea și iubirea. 

Ce am avea noi, românii, de învățat din experiența acestei epidemii?

Depinde ce vrea fiecare să înțeleagă. Eu am înțeles cât de vulnerabili suntem, cât de ușor ni se poate schimba destinul dintr-o cauză invizibilă și necunoscută, încă, pe deplin, că trebuie să fim flexibili, adaptabili, că planeta noastră a suferit mai mult decât bănuiam și a început să respire tocmai datorită restricțiilor pentru oameni, am înțeles că Dumnezeu ne e mai aproape la greu și că ne putem baza pe mâna Lui, aflată pe umărul nostru, dacă suntem deschiși să-L vedem. 

Instagram sau Facebook – în care dintre aceste spații virtuale preferați să petreceți timp?

Prefer să trăiesc mai mult în real, decât în virtual, dar le folosesc cu succes pe amândouă ca unelte de comunicare și de lucru în munca mea. 

Cine sau ce vă inspiră în crearea de noi proiecte?

Inima mea. Ea vibrează mai tare în anumite cazuri și atunci o ascult, o urmez și creez pentru ea. 

Filmul preferat, pe care vă place să-l revedeți, este… ?

Nu sunt puține filmele care mă atrag, dar dacă e să aleg, rapid, ceva, asta e… The Crown, de exemplu. Filmele de artă de pe TVR 2, de asemenea, sunt minunate. Sau Las Fierbinți, dacă simt nevoia să râd cu poftă. 

Care este acea surpriză care v-a făcut cu adevărat să lăcrimați?

În una dintre emisiunile Nu există nu se poate!, în mod total neașteptat pentru mine, am început să plâng de-a binelea, o veți vedea în curând. Ce ciudată e mintea noastră, în conexiune cu sufletul! O simplă vorbă a declanșat o amintire și… asta a fost tot! Și sunt un om cu o mare stăpânire de sine, în mod normal. 

Cea mai importantă lecție de viață pe care ați învățat-o este…

Nădejdea în noi înșine. Caută acolo, adânc. De sus, te sprijină Dumnezeu. Din interiorul tău, te sprijină forța nebănuită ascunsă în tine. 

Un mesaj pentru oamenii care nu cred că visurile lor ar putea deveni realitate…    

Să privească emisiunea Nu există nu se poate, oricând pot, de luni până joi la ora 18 sau în reluare de la ora 23. E o comoară de inspirație și motivație! 

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
×Close search
Caută