Veronica Trandafir – Ce nu vreau să știe lumea despre mine – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

Este cea mai nouă voce a matinalului de la Virgin Radio, este tânără, ambițioasă, muncitoare și curajoasă. Îi plac provocările, dar se teme de necunoscut însă, cu toate acestea, își depășește limitele ori de câte ori are ocazia. A schimbat macazul profesional, iar din omul de culise care a fost timp de nouă ani, a realizat că lumina reflectoarelor este cea mai potrivită pentru ea. Despre viață, spiritualitate, limite și prietenii, dar și despre multe altele am discutat sincer cu Veronica Trandafir, în interviul #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine de pe paginadepsihologie.ro.

Ești videograf, specialist in comunicare, dar și DJ. Care dintre aceste roluri este mai solicitant sau în care te simți bine în prezent?

Toate sunt atât de diferite, dar au un lucru în comun: trezesc emoții. Prin intermediul camerei exprim trăiri care se păstrează vii în timp, în ceea ce scriu prezint povești, iar radioul îmi oferă o voce care poate aduce o stare de bine. Mă simt extraordinar când lucrez; deci, făcând totul cu pasiune, nu mă simt solicitată.

Ce-ți place cel mai mult la noua ta postură de gazdă a matinalului de la Virgin Radio România?

Că îmi depășesc niște limite pe care mi le-am pus, fiind mereu omul din spate. Sunt fericită că pot face asta alături de cel mai bun prieten, iar reacțiile oamenilor care ne ascultă sunt extraordinare. 

Care este emoția cu care te împaci cel mai greu?

Frica de necunoscut. Din ea se nasc și sentimentele de neîncredere.

Crezi în prietenia sinceră dintre persoanele de sex opus?

Da! Eu am avut mereu prieteni bărbați. Depinde foarte mult de cele două persoane, maturitatea pe care o au și perioada în care se întâlnesc. 

Ce sfat le dai celor ce se luptă cu probleme emoționale?

Să lucreze foarte mult ca ei să fie bine, înainte de orice altă conexiune cu alt om. Ne concentrăm prea mult să fim pe placul celorlalți, uitând de noi… de aici se nasc problemele. Vorbește cu tine sincer, apelează la oameni specializați dacă este cazul, dar nu uita că toata puterea de a transforma ceva… este în mintea ta!

Ai apelat, de-a lungul timpului, la psihoterapie?

Nu. Dar am câțiva oameni în cercul meu mic de prieteni care sunt un fel de „doctori de suflet“. M-a ajutat doar să fiu ascultată, iar în timp ce vorbeam, îmi dădeam singură răspunsuri. 

Spiritualitatea înseamnă pentru tine…

Un echilibru între corp, minte, suflet și spirit.

Cum ai descrie relația pe care o ai cu părinții tăi?

Mama este îngerul pe care am norocul să îl am pe pământ. Eu nu am învățat „negocierea“ și „luarea de decizii“ la scoală, le-am învățat de la tata, care a fost foarte strict cu mine. Deși nu vorbim des la telefon și mă învinovățesc pentru asta, lor le datorez totul. Ei mă aduc cu picioarele pe pământ.

℗PUBLICITATECine este plasa ta de siguranță?

Soțul meu, care crede în mine mai mult decât cred eu.

Cum ai grijă de tine după o zi complicată și provocatoare?

Am admirat mereu femeile care știu să își facă timp pentru ele. Eu încă învăț să fac asta. Dar, momentan, ritualul e simplu: un pahar de vin alb sau rozé, o carte sau un film bun. 

Care este scuza pe care o folosești în exces?

„De mâine…“

Cum arată dependența ta de social media?

Avem o relație de tip „du-te-vino“. Ori dau scroll timp de ore bune, ori nu sunt atentă la telefon. Ar trebui să încep să postez mai des, dar încă nu mă pot obișnui. 

Care este dezamăgirea cea mai mare pe care ai trăit-o până în prezent?

Am fost dezamăgită de anumite persoane, de prieteni care s-au dovedit a fi „de conjunctură“, de acțiunile unora cu care am lucrat. Iubesc oamenii și aleg să văd mereu doar binele în ei, iar când își arată o parte urâtă, mă dezamăgesc.

Cum gestionezi hate-ul din mediul online?

Încă lucrez la asta. Este cea mai mare temere a mea. Sincer, nu înțeleg cum trebuie să fii ca om ca să îi spui cuiva ceva negativ. De fiecare dată când aud sau citesc un comentariu negativ, mi se face milă. Lucrez ca să nu mă doară, dar, probabil… asta vine în timp.

Care este cel mai frumos compliment primit de la partenerul tău de viață?

El mă vede așa cum nu cred că o să mă pot vedea eu vreodată. Mă ajută să fac fiecare pas cu încredere, în fiecare zi, iar ăsta este cel mai frumos compliment.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută