fbpx
skip to Main Content
Virgil Ianțu

Virgil Ianțu (pe numele real Virgil Gătăianțu; n. 20 februarie 1971, Timișoara, România) este un cântăreț și prezentator român. Virgil Ianțu a fost prezentatorul multor emisiuni de pe postul român de televiziune Prima TV precum: Vrei să fii miliardar?, Copiii spun lucruri trăsnite și Te crezi mai deștept?. Membru al Corului Dr Camera Madrigal 1990-1999 solist, Membru al formației The Fifties (principalul solist fiind Ștefan Bănică Jr.), Ianțu furniza backing-vocals. În prezent, Ianțu prezintă la TVR 2 emisiunea Castiga Romania!.

Din 2013 își continuă cariera de cântăreț, cântând inițial piesa lui Nicu Alifantis, Ce bine că ești, prin amabilitatea Universal Music România, sau alte coveruri din Cultura României.

Născut în Timișoara, a absolvit Colegiul Național de Artă „Ion Vidu“, urmând apoi Universitatea Națională de Muzică București, pe care a absolvit-o în 1995. În următorul an a fost admis în Corul Madrigal, mai precis din 1990-1999.

Ianțu își începe cariera cântând în Corul de Cameră Madrigal, în trupa „The 50’s“, 1995-2004, cu care câștigă la Mamaia, în 1998, locul 3, la secțiunea creație, cu cântecul lui Petru Mărgineanu, „Fiecare zi“. Următorii ani au fost un prilej pentru carieră în radio, prezentând emisiuni din 1999-2000, la Stația de Radio București. În 2000, acesta debutează în televiziune când în România este difuzată pentru prima dată emisiunea „Vrei să fii milionar?“, un game show cu 4 vieți, care se succed în funcție de răspunsurile corecte ale participanților, Virgil încercând de multe ori să intimideze concurenții săi, dar în aceeași măsură îi ajută pe cei care jucau corect.

℗PUBLICITATE


După acest succes, au urmat și alte emisiunii în care acesta este amfitrion : Copii spun lucruri trăsnite, [Are You Smarter than a 5th Grader? (U.S. game show) Te crezi mai deștept?], Megastar, sau Big Brother, cu toate emisiuni cu ratinguri foarte ridicate. Ca filantropist, s-a alăturat unor cauze umanitare.

De același autor:

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută