Skip to content

W. Thomas Boyce este medic pediatru și profesor emerit al Catedrei de Pediatrie și Psihiatrie a Universității din California, San Francisco. Anterior a deținut gradul de profesor asociat la Facultatea de Sănătate Publică a Universității din California, Berkeley, și de șef al Catedrei de Dezvoltare a Copilului la Universitatea British Columbia, Vancouver.

Este unul dintre coordonatorii programului „Child and Brain Development” al Institutului Canadian pentru Cercetări Avansate și al rețelei de cercetare JPB Foundation Research Network for Toxic Stress. De asemenea, face parte din comisia Children, Youth and Families a National Academies of Science, iar în 2011 a fost ales membru al Academiei Naționale de Medicină.

℗PUBLICITATECercetările sale medicale se ocupă de diferențele individuale de sensibilitate biologică a copiilor în contexte sociale precum familia, școala și comunitatea. Activitatea sa, cuprinsă în peste 200 de articole științifice, demonstrează că subcategoria copiilor-orhidee are o susceptibilitate biologică excepțională la condițiile sociale și prezintă riscuri mai mari de îmbolnăvire și de tulburări de dezvoltare într-un mediu în care predomină adversitatea și stresul. Privite în ansamblu, descoperirile sale sugerează că sprijinul acordat copiilor în mediul lor timpuriu are efecte semnificative asupra sănătății și bunăstării acestora.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0