fbpx
skip to Main Content

W. Thomas Boyce este medic pediatru și profesor emerit al Catedrei de Pediatrie și Psihiatrie a Universității din California, San Francisco. Anterior a deținut gradul de profesor asociat la Facultatea de Sănătate Publică a Universității din California, Berkeley, și de șef al Catedrei de Dezvoltare a Copilului la Universitatea British Columbia, Vancouver.

Este unul dintre coordonatorii programului „Child and Brain Development” al Institutului Canadian pentru Cercetări Avansate și al rețelei de cercetare JPB Foundation Research Network for Toxic Stress. De asemenea, face parte din comisia Children, Youth and Families a National Academies of Science, iar în 2011 a fost ales membru al Academiei Naționale de Medicină.

Cercetările sale medicale se ocupă de diferențele individuale de sensibilitate biologică a copiilor în contexte sociale precum familia, școala și comunitatea. Activitatea sa, cuprinsă în peste 200 de articole științifice, demonstrează că subcategoria copiilor-orhidee are o susceptibilitate biologică excepțională la condițiile sociale și prezintă riscuri mai mari de îmbolnăvire și de tulburări de dezvoltare într-un mediu în care predomină adversitatea și stresul. Privite în ansamblu, descoperirile sale sugerează că sprijinul acordat copiilor în mediul lor timpuriu are efecte semnificative asupra sănătății și bunăstării acestora.

℗PUBLICITATE


De același autor:

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută