Skip to content

Suntem convinși că ai aflat deja despre cea mai recentă carte publicată la Editura Pagina de Psihologie din colecția #ParentingConștient.

℗PUBLICITATEParenting pentru succes, de dr. Madeline Levine, ne invită la conversație sinceră și onestă despre ce este și ce nu este succesul, despre ce să facem și ce să nu facem ca părinți dacă vrem să ne ghidăm copilul pe calea stării de bine și a succesului autentic. Pentru a-ți stârni curiozitatea și a-ți face poftă pentru lectură, am selectat pentru tine zece citate care sigur te vor pune pe gânduri.

  • Copilăria este prețioasă. Nu e despre pregătirea pentru liceu, facultate sau profesie, ci este o perioadă scurtă și de neînlocuit, în care toți copiii au dreptul la privilegiul de-a fi doar copii.
  • Atunci când succesul nu se simte autentic, „sindromul impostorului“, pe care îl simțim cu toții din când în când, devine o stare permanentă pentru copiii noștri. 
  • Din moment ce stima de sine vine din adevărata competență, prezența constantă a părintelui nu face decât să perpetueze dependența, să distrugă rezistența și, drept rezultat, să scadă stima de sine.
  • Din nefericire, stingem atât potențialul, cât și flacăra din atât de mulți dintre copiii noștri atunci când insistăm că e valoroasă doar o gamă restrânsă de aptitudini și interese.
  • Semnul distinctiv al celor mai talentați studenți este capacitatea de a persevera într-un mod creativ și plin de entuziasm în fața problemelor dificile.
  • Dorința noastră de a lua atitudine față de lucrurile care contează pentru noi ne ajută copiii să-și dezvolte o „poveste“ despre cine sunt ei.
  • Copiii privați de somn sunt mai puțin capabili să-și stăpânească emoțiile și sunt mai predispuși la depresie.
  • Tindem să încurajăm autonomia, dar ingeniozitatea este și mai bună.
  • Una dintre cele mai importante sarcini pe care le avem ca părinți este aceea de a ne ajuta copiii să construiască și să-și întărească o gama largă de strategii de autocontrol.
  • Testele IQ convenționale prezic doar aproximativ 10% din motivele pentru care copilul tău va avea succes la școală și la locul de muncă.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0