Zece magazine de parfumuri, unice în lume – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

Ținând cont de faptul că simțul olfactiv joacă un rol important în reiterarea emoțiilor și amintirilor trăite în anumite momente, achiziția unui parfum dintr-un oraș străin, în care am petrecut clipe de neuitat, poate fi un mod inteligent de a resimți acele trăiri pozitive.

Fie că te afli în căutarea unei noi esențe de adăugat la colecția de parfumuri sau în căutarea unui cadou, îți voi prezenta în continuare zece magazine de parfumuri, unele cu selecții foarte variate, altele cu o arhitectură impecabilă, decorate într-un stil inovativ, ce te vor face să te simți ca un copil într-un magazin plin de jucării. 

Aedes de Venustas – New York

Fiind descrisă ca o cutie de parfum căptușită cu catifea, parfumeria excelează la capitolul decor, dându-ți senzația că te afli într-un salon victorian. De la opulentele aranjamente florale, pene sau obiecte din cristal, buticul este un adevărat cabinet de curiozități sau un templu al frumuseții, după cum îl traduce fondatorul Robert Gerstner.

16A Orchard St, New York, NY 10002, Statele Unite ale Americii

Place Vendôme Haute Parfumerie – Wevelgem, Belgia

Fondat în 1991 de către David Depuydt, în Wevelgem, un orășel din Belgia, buticul este o destinație garantată pentru iubitorii de parfumuri, în special pentru fanii Guerlain și Chanel. În tonuri de auriu, negru sau alb, cu candelabre și oglinzi, parfumeria este o oază a luxului și opulenței. Totodată, cunoștințele și serviciile oferite de David și Steven Verstraete sunt la un nivel pe măsură.

Menenstraat 2, 8560 Wevelgem, Belgia

Guerlain – Paris

Fondată în anul 1828 de către Pierre-François Pascal Guerlain, casa Guerlain este una dintre cele mai vechi case de parfumerie. Situat pe celebra stradă Champs-Élysées, magazinul se află în această locație încă din anul 1914, fiind un simbol al luxului parizian.

68 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris, Franța

Santa Maria Novella – Florența

Cu o activitate începută în secolul al XIII-lea, Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella este una dintre cele mai vechi farmacii din lume, fiind întâlnită și astăzi în Biserica San Niccolò Oltrarno, locație în care se află încă din 1866. Farmacia utiliza plante medicinale cultivate în grădinile monahale pentru a produce medicamente, balsamuri și pomade pentru infirmeria călugărilor. Deși arată mai mult ca un muzeu decât ca un magazin, aici poți găsi o linie variată de colonii sau produse de îngrijire pentru față și corp.

Via della Scala, 16, 50123 Firenze FI, Italia

Serge Lutens Palais Royal – Paris

O adresă pariziană legendară, în care atmosfera elegantă și tăcută te invită în sanctuarul în care se află parfumurile prețioase. În 1992, Serge Lutens și-a deschis primul magazin în Palais Royal. Printr-un amestec perfect de stil directoire și imaginația nelimitată a creatorului, acest spațiu conceput ca o ceainărie i-a fascinat pe iubitorii de parfumuri, devenind un punct-cheie pentru cunoscători.

142 Gal de Valois, 75001 Paris, Franța

℗PUBLICITATEFrederic Malle – New York

Parfumeriile casei Editions De Parfums Frédéric Malle au fiecare propria lor personalitate, combinând confortul și stilul casei lui Frédéric Malle, atmosfera artistică a unei galerii de artă și designul clinic al unui laborator de parfumuri. Amplasat în una dintre cele mai apreciate clădiri art deco din Upper East Side și proiectat de Patrick Naggar, buticul este o interpretare contemporană a unui apartament parizian din anii 1930, decorat cu un set de mobilier proiectat de Jules Leleu în anii 1930 pentru familia Malle.

898 Madison Ave #4145, New York, NY 10021, SUA

Jovoy – Paris

Pasionații de parfumuri vin aici pentru a absorbi o altă lume olfactivă, mai puțin cunoscută, mai artizanală. Peste 130 de branduri și 1.700 de referințe din întreaga lume se găsesc în acest cufăr parizian, decorat magnific în roșu și negru. Fii sigur că vei găsi ceva pe placul tău!

4 Rue de Castiglione, 75001 Paris, Franța

Nose – Paris

Cu o selecție de peste 50 branduri, de la cele mai populare branduri de nișă și până la unele branduri rare de parfumerie artistică, Nose poate fi o destinație sigură dacă dorești să descoperi parfumuri noi sau să le achiziționezi pe cele deja cunoscute.

20 Rue Bachaumont, 75002 Paris, Franța

Madison – Budapesta

Parfumeria își are locația în fostul sediu al faimoasei farmacii Opera Patika, amplasată la doar câțiva pași de opera din Budapesta. Când îi vei trece pragul, cu siguranță vei fi fascinat de mobilierul impresionant, de zecile de dulăpioare și de scara interioară, toate cu o vechime de peste 130 ani.

Budapest, Andrássy út 26, Ungaria

Le Labo – Hong Kong

Mândrindu-se cu crearea de mirosuri unice care evocă amintiri, Le Labo reface notele clasice în parfumuri complet originale. Cu un design industrial ce duc spre ideea de laborator, magazinele Le Labo excelează întotdeauna la capitolul design. Bigarade 18 este parfumul exclusiv pentru magazinul din Honk Kong, ce dorește să surprindă mirosul pe care cofondatorul Le Labo, Eddie Roschi, l-a simțit în timp ce era cazat într-un hotel din Hong Kong, unde a călătorit cu familia sa, în anii 80.

International Finance Centre, 1號 Harbour View St, Central, Hong Kong

Perfume Curator

Perfume Curator - Pasionat de orice este legat de parfum și simțul mirosului. Oferă opinii personale despre o arie largă de parfumuri și informații despre arta olfactivă, istoria, industria și procesul creativ din spatele parfumurilor.

Caută