Skip to content

Certificare internațională în psihoterapia IMAGO

Evenimentul se adresează celor dornici să își ducă traseul profesional și carieră la nivelul următor, precum și să se specializeze într-o terapie relațională unică, cu o metodologie și o abordare unice.

Dezvoltată de Dr. Harville Hendrix, PhD și Dr. Helen LaKelly Hunt, PhD, terapia relațională imago este practicată în prezent de peste 2500 de terapeuți acreditați din 59 de țări.

Prin teorie, prelegeri, demonstrații și învățare experiențială, acest program oferă instrumentele și sprijinul necesare integrării acestei abordări unice în terapia relațională, în practică și în lucrul cu pacienții oricărui psihoterapeut.

Programul de formare în terapia relațională este organizat în parteneriat cu Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie, în colaborare cu Institutul Relațional Imago Internațional.

Condiții pentru certificarea internațională

Programul de formare este dedicat în special psihologilor și terapeuților, persoanelor cu studii din domeniul psihologiei sau studii conexe care își doresc să profeseze ca terapeuți sau consilieri de cuplu. Înscrierea nu este supusă unor condiții limitative, însă certificarea internațională aferentă programului de formare are anumite condiții. Cu toate acestea prioritate la înscriere au persoanele cu studii în domeniul psihologiei sau experiență în consiliere și care vor putea practica legal la finalul programului de formare. În limita locurilor disponibile participarea este însă deschisă oricui, însă nu și certificarea internațională.

Pentru a parcurge și finaliza formarea în terapia relațională Imago, participanții trebuie să îndeplinească următoarele condiții necesare certificării internaționale. Aceste condiții trebuie îndeplinite pe parcursul sau după finalizarea celor 3 module de formare (nu înaintea înscrierii). Înscrierea se poate face indiferent de bifarea acestor condiții, însă recomandăm îndeplinirea lor pe parcursul formării și supervizării pentru a putea profesa ca terapeut de cuplu.

 1. Să participe la programul de formare de bază în Terapia Imago (12 zile de formare împărțite în 3 module).
 2. Să aibă studii avansate de psihologie (masterat sau doctorat în psihologie) sau să fie deja acreditați la nivel național într-o altă formă de psihoterapie.
 3. Să aparțină profesional unei asociații de psihoterapie sau unui alt organism profesional (ex. Colegiul Psihologilor) astfel încât să poată profesa legal, din punct de vedere al condițiilor naționale.
 4. Să participe la o ediție a workshop-ului pentru cupluri Primește iubirea pe care ți-o dorești!, însoțiți de partenerul lor de viață. La acest eveniment nu se poate participa individual.
 5. Să fie asistent la o altă ediție a workshopului susținut de un terapeut imago acreditat ca prezentator de workshop.
 6. Să parcurgă perioada de supervizare după finalizarea celor 3 module (12 zile de formare).

Studenții se pot înscrie și parcurge etapele certificării internaționale în terapia Imago, finalizând cele trei module aferente acestei formări, însă certificarea internațională o pot primi doar după finalizarea oficială a studiilor universitare și în limita locurilor disponibile pentru grupul de formare.

Persoanele care nu sunt terapeuți sau nu au absolvit studii din domeniul psihologiei sau studii conexe care să le permită profesarea în condiții legale a activității de consiliere dar sunt interesate de terapia IMAGO ne pot contacta pe [email protected] pentru a fi informați cu privire la programele viitoare dedicate non-specialiștilor.

Pe plan național programul de formare este acreditat la Colegiul Psihologilor din România ca un program de formare continuă pentru care psihologii cu drept de liberă practică vor putea primi credite de formare continuă la finalizarea celor 3 module de formare.

Structura programului de formare

Programul de formare asigurat de Rebecca Sears necesită parcurgerea a două etape:

 1. Prima parte este un program de formare de 12 zile, împărțite în trei sesiuni, a câte patru zile fiecare. Modulele vor avea loc la o distanță de câteva luni unul de celălalt, pentru a le permite cursanților să practice modelul Imago în terapie și să își documenteze cazurile.
 2. Cea de-a doua parte presupune un program de supervizare clinică, derulat pe perioada a șase luni, care se va finaliza printr-o evaluare.

Echipa de formatori

Rebecca Sears
• Este unui dintre formatorii seniori ai Institutului Relațional Imago Internațional și reprezentantă a Centrului Imago din Washington;
• Profesează în domeniul psihoterapiei de peste 30 de ani;
• Participă activ la formarea de alți psihoterapeuți și realizează materiale de formare clinică avansată;
• Este psihoterapeut Imago din anul 1996 și membru activ al institutului din 2003;
• În anii 2009 și 2012 a fost votată în top 5 terapeuți de cuplu de către Washington Magazine;
• Rebecca a dus programul de formare clinică Imago în Rusia și din același an (2001) a devenit unul dintre formatorii internaționali ai comunității Imago.

Gáspár Győrgy
• Este președintele Academiei Imago România și al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie;
• Este formator și supervizor acreditat de Colegiul Psihologilor din România susținând formări profesionale de peste 10 ani;
• Profesează în domeniul psihoterapiei de peste 15 de ani;
• Este terapeut avansat Imago și supervizor Imago;
• A cofondat Pagina de Psihologie, platforma cu cea mai puternică voce în domeniul sănătății emoționale și relaționale în România
• Autor a mai multor cărți dedicate publicului larg.

Adela Moldovan
• Este vice-președintele Academiei Imago România, doctor în psihologie;
• Este formator și supervizor acreditat de Colegiul Psihologilor din România susținând formări profesionale de peste 10 ani;
• Profesează în domeniul psihoterapiei de peste 15 de ani;
• Este terapeut avansat Imago și supervizor Imago;
• A cofondat PsyLife Clinic, platforma care oferă servicii integrate în domeniul sănătății emoționale și relaționale;
• Autor și coautor a mai multor cărți și articole științifice dedicate speciliștilor din domeniul psihologiei.

Raluca Anton
• Este director executiv al Academiei Imago România, doctor în psihologie;
• Este formator și supervizor acreditat de Colegiul Psihologilor din România susținând formări profesionale de peste 10 ani;
• Profesează în domeniul psihoterapiei de peste 15 de ani;
• Este terapeut avansat Imago și supervizor Imago;
• A cofondat PsyLife Clinic, platforma care oferă servicii integrate în domeniul sănătății emoționale și relaționale;
• Autor și coautor a mai multor cărți și articole științifice dedicate specialiștilor din domeniul psihologiei, dar și publicului larg.

Datele fiecărui modul

Modul 1 se va desfășura între 16 și 19 martie 2023.
Modulul 2 se va desfășura între 11 și 14 mai 2023.
Modulul 3 se va desfășura între 7 și 10 septembrie 2023.

Locație

Cluj – Napoca (locația exactă urmând a fi anunțată)

Agenda Modului 1
Zilnic între 9 și 18 (cu pauze de cafea oferite de organizatori si prânzul care va fi luat pe cont propriu de fiecare participant). Un program mai detaliat este disponibil înaintea fiecărui modul.

Ce veți afla în cadrul acestui eveniment?

 • care sunt stadiile de dezvoltare ale copilăriei și momentele care marchează traumatic această etapă de dezvoltare, precum și consecințele acestora la nivel adaptativ în relațiile noastre primare;
 • ce este IMAGO și ce rol joacă în alegerea partenerilor și în stadiile ulterioare ale relațiilor adulte;
 • cum abordăm, în calitate de terapeuți, dinamică conflictuală în cuplu și cum facilităm dialogul în cazul cuplurilor volatile;
 • veți descoperi, prin intermediul demonstrațiilor, cum asistăm cuplurile ce se confruntă cu conflict și frustrare, cum gestionăm și parcurgem furia (adultă sau cu reminiscențe din copilărie);
 • veți descoperi cei trei pași ai dialogului IMAGO și cum poate acesta transformă dinamică unui cuplu în terapie, favorizând conectarea și vindecarea în relație;
 • cum asistăm cuplurile aflate în terapie să găsească validarea și empatia, pentru a găsi resurse profunde de conectare și intimitate;
 • veți descoperi cum puteți ajuta cuplul să găsească vindecare în relația adultă, într-un proces ce accesează vulnerabilitățile fiecărei părți ale cuplului;
 • cum încurajați cuplul să continue muncă de vindecare a relației, mult timp după ce terapia propriu-zisă s-a încheiat.

Preț: 690 de dolari/modul (se achită în lei la cursul BNR din ziua emiterii facturii)
Va fi asigurată traducerea la eveniment, iar participanții vor primi caiete de lucru și suport de curs în limba română.

Înscriere și detalii

Pentru înscriere vă rugăm să trimiteți un e-mail către adresa [email protected] cu intenția de a vă înscrie și cu datele pe care doriți să fie emisă factura.

Pentru detalii suplimentare și nelămuriri legate de programul de formare vă rugăm să ne scrieți la adresa: [email protected]

După înscriere, veți primi un e-mail de confirmare a rezervării locului, însă înscrierea este considerată fermă doar după achitarea taxei de participare.

Detalii

Format

3 module

Cost

690$/modul

Dată începere grup nou

16 martie 2023

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0