fbpx
skip to Main Content

Strange Situation

Autor: Bethany Saltman
Numărul de pagini: 336 (aproximat)
Dimensiuni: 13 x 20 cm, paperback cu clape
Data apariției: 2021

O investigație la scară largă a controversatei și, adesea înțeleasă greșit, științe a teoriei atașamentului, inspirată din experiența autoarei ca părinte și fiică.

Când premiatul editor, scriitor, cercetător și studentă Zen, Bethany Saltman a născut-o pe fiica sa, Azalea, a simțit că există un blocaj în legătură cu experiența ei. A pornit în căutarea motivelor pentru a se înțeleage mai bine pe ea însăși, pe fiica ei și relația lor.

Together: The Healing Power of Human Connection in a Sometimes Lonely World

Autor: Vivek Murthy

În această carte inovatoare, fostul chirurg general al Statelor Unite ale Americii, Vivek Murthy susține că singurătatea este la baza crizei actuale a stării de sănătate mintală și este responsabilă de apariția sinuciderii, de epidemia de opioide, de suprasolicitarea psihologiilor, de excesul în diagnosticarea și patologizarea luptei emoționale și psihologice a omenirii.

In an Unspoken Voice: How the Body Releases Trauma and Restores Goodness

Autor: Peter A. Levine

În acest punct culminant al muncii sale de-o viață, Peter A. Levine se bazează pe experiența sa vastă de clinician, pe cercetări comparative ale creierului, om de știință al stresului și observator curios al lumii naturaliste pentru a explica natura și transformarea traumei în corp, creier și psihic. Într-o voce nerostită se bazează pe ideea că trauma nu este nici boală, nici tulburare, ci mai degrabă o vătămare cauzată de spaimă, neputință și pierderi care pot fi vindecate prin angajarea capacității noastre înnăscute de auto-reglare a stărilor crescute de excitare și emoții intense. Îmbogățită cu un cadru teoretic coerent și exemple de cazuri convingătoare, cartea îmbină elegant cele mai recente descoperiri din biologie, neuroștiințe și psihoterapie orientată spre corp pentru a arăta că atunci când combinăm instinctul animal și rațiunea, putem deveni ființe umane întregi.

Doing Imago Relationship Therapy in the Space-Between: A Clinician's Guide

Prima carte despre terapia Imago de la creatorii săi pentru terapeuți. Dezvoltată de Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt în anii 1980, terapia Imago ajută cuplurile – și pe toți cei care au relații semnificative – să treacă de la conflict la conexiune prin transformarea calității interacțiunilor lor.

Acum, pentru prima dată, principiile și practicile esențiale ale Imago sunt prezentate atât în ​​beneficiul clinicienilor începători, cât și al celor experimentați. Folosind procesele Imago, cuplurile creează un parteneriat conștient în care se simt în siguranță, pe deplin vii și bucuroși, învățând să fie reciproc empatici pentru provocările ce își au sursa în copilărie și să se deschidă reciproc fără judecată. Hendrix și Hunt ajută cuplurile să învețe și să practice Dialogul Imago, trecând de la vină și reactivitate la acceptarea reciprocă, afirmare și empatie, aprofundând astfel conexiunea dintre parteneri.

Alăturând teoria și practica cu eleganță și plină de exemple, exerciții și dialoguri, aceasta este o carte fără pe care terapeutul de cuplu nu își poate permite să nu o aibă.

The Five Invitations: Discovering What Death Can Teach Us About Living Fully

Autor: Frank Ostaseski

Moartea nu ne așteaptă la capătul unui drum lung. Moartea este întotdeauna cu noi, în măduva fiecărui moment care trece. Ea este profesoara secretă care se ascunde la vedere, ajutându-ne să descoperim ce contează cel mai mult.

Viața și moartea sunt un pachet. Ele nu pot fi despărțite și nu putem trăi cu adevărat decât dacă suntem conștienți de moarte. Cele cinci invitații este o meditație entuziasmantă asupra sensului vieții și modul în care menținerea unei conștiințe mereu prezente a morții ne poate apropia de sinele nostru cel mai adevărat. În calitate de renumit profesor de îngrijire plină de compasiune și cofondator al Proiectului Zen Hospice, Frank Ostaseski a stat pe prăpastia morții cu mai mult de o mie de oameni. În Cele cinci invitații, el distilează lecțiile culese pe parcursul carierei sale, oferind un ghid evocator și emoționant care indică o cale radicală spre transformare.

The Soul of Money: Transforming Your Relationship with Money and Life

Autor: Lynne Twist

„O lectură care schimbă viața. Cu căldură, onestitate și povestiri, Lynne răstoarnă tot ceea ce credem că știm despre bani… Este cartea de care avem nevoie acum toți.“ ― Brené Brown

Această carte eliberatoare ne arată că examinarea atitudinilor noastre față de bani – câștigându-i, cheltuindu-i și oferindu-i – oferă o perspectivă surprinzătoare asupra vieții noastre. Prin povești personale și sfaturi practice, Lynne Twist ne cere să descoperim relația noastră cu banii, să înțelegem modul în care îi folosim și, evaluând valorile noastre umane esențiale, să ne aliniem relația cu banii la obiectivele dorite. Procedând astfel, ne putem transforma viața.

The Soul of Money include acum o prefață de Jack Canfield și o nouă introducere de Lynne Twist, în care explorează efectele Marii recesiuni și preocupările de mediu legate de nevoile și obiectivele noastre monetare.

Promise Me, Dad: A Year of Hope, Hardship and Purpose

De la președintele Joe Biden, Promise Me Dad este memoria sa profund emoționantă despre anul care a schimbat pentru totdeauna atât o familie, cât și o țară.

„Biden îmbină o poveste sfâșietoare cu o poveste electorală și cu una de afaceri externe. Și, făcând acest lucru, oferă ceva pentru toată lumea, indiferent ce parte vă atrage.“ — The New York Times Book Review

În noiembrie 2014, treisprezece membri ai familiei Biden s-au adunat la Nantucket pentru Ziua Recunoștinței, o tradiție pe care o sărbătoreau în ultimii patruzeci de ani; era singura constantă în ceea ce devenise o viață agitată, încărcată și programată. Sărbătoarea Zilei Recunoștinței a fost un răgaz atât de necesar, un timp pentru a se conecta, un moment pentru a reflecta la ceea ce a adus anul și la ceea ce ar putea avea viitorul. Dar anul acesta s-a simțit diferit de toți cei anteriori. Fiul cel mare al lui Joe și Jill Biden, Beau, fusese diagnosticat cu o tumoare malignă pe creier cu cincisprezece luni mai devreme, iar supraviețuirea lui era incertă. „Promite-mi, tată“, îi spusese Beau tatălui său. „Dă-mi cuvântul tău că, indiferent ce se va întâmpla, vei fi în regulă“. Joe Biden i-a dat cuvântul.

The Gift of Presence: A Mindfulness Guide for Women

Autor: Caroline Welch

Un ghid practic, ușor de utilizat, pentru femeile care caută concentrare și calm în mijlocul furtunilor vieții.

Copleșite de cerințele familiei, muncii și responsabilităților multiple, multe femei se simt împrăștiate și distrase. În această carte care deschide ochii, cofondatoarea și CEO al Mindsight Institute, Caroline Welch îi duce pe cititori într-o călătorie a atenției pentru a-i ajuta să se destreseze și să cultive pacea interioară. Potrivit lui Welch nu aveți nevoie de nenumărate ore în tăcere pentru a fi mai prezenți în viața voastră – cheia este să exersați mindfulness oriunde vă aflați și oricând puteți.

Darul prezenței îi îndrumă pe cititori în dezvoltarea a patru capacități înnăscute pe care le posedăm cu toții, care ne vor permite să devenim mai rezistenți și mai centrați în viața noastră – chiar și atunci când viața aruncă tot ce are asupra noastră.

Această carte care schimbă viața dezvăluie că deții deja în mâini cheile unei vieți mai armonioase – trebuie pur și simplu să privești în interiorul tău.

The Inner Child Workbook: What to do with your past when it just won't go away

Terapeutul Cathryn Taylor oferă un ghid pas cu pas pentru repararea copilului interior și vindecarea rușinii, furiei și a sentimentelor de abandon. Folosind exerciții scrise și orale, imagini ghidate, jurnalizare, desen, vă puteți schimba experiența din trecut.

Pentru fiecare dintre cele șapte etape ale copilăriei, veți urma șase pași:

• Identificați-vă durerea.
• Cercetați rădăcinile copilăriei.
• Reexperimentați durerea.
• Separați-vă de ea.
• Integrați pierderile fiecărei etape.
• Eliberați durerea și revendicăți bucuria copilului interior.

În cele din urmă, veți culege recompensele înțelepciunii adevăratului vostru sine.

„Această formulă ușor de urmat în șase pași vă ajută să contactați adevărata spiritualitate prin ritual și imagerie, în timp ce vă vindecați copilul interiori. Cartea este strălucitoare și servește ca o punte între psihologic și spiritual.“ — Laurel King, autor

So Tell Me About the Last Time You Had Sex: Laying Bare and Learning to Repair Our Love Lives

Renumitul terapeut sexolog, Ian Kerner, împărtășește metodologia unică și indispensabilă pe care o folosește pentru a ajuta mii de cupluri să se deblocheze și să se sincronizeze sexual.

Dr. Ian Kerner este un Sherlock Holmes din dormitor – un detectiv sexual care ajută indivizii și cuplurile să rezolve misterul suferinței lor sexuale. Arma lui secretă? Analizarea „scriptului sexual“.

Kerner pune o lupă asupra unui eveniment sexual, examinând întreaga secvență de interacțiuni – începutul, mijlocul și sfârșitul – din unghiuri multiple. În acele detalii – ce, unde, când și de ce din ultima dată când ați făcut sex – sunt dezvăluite toate indiciile a ceea ce e greșit, iar misterul despre cum să creați plăcere reciprocă poate fi rezolvat. Când scenariile noastre sexuale funcționează, ne pierdem în plăcere reciprocă.

Cu inteligență și căldură, terapeutul și sexologul recunoscut la nivel internațional le arată cititorilor cum să-și cunoască personalitățile lor erotice și să-și conștientizeze potențialul sexual.

Back To Top
Caută