Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Copilăria mică. Grădinița și școala. Adolescența – Între poezie și provocare

23.04.2023 ora 15:30 20:00

12 experți în domeniul psihologiei și educației, plus doi adolescenți dispuși să ne povestească cum e viața pentru ei, vor fi alături de noi pe 23 aprilie la Hotel Caro, Sala Grand Ballroom, începând cu ora 15:30.

Accesul la eveniment este simbolic: 50 de lei, preț în care este inclusă o carte de parenting sau o carte pentru copii de la editurile DPH sau Univers, la alegere. Biletele se găsesc accesând .

Am gândit un eveniment util pentru mame și tați, bunici, dar și pentru educatori și profesori sau alți profesioniști din domeniul educației.

Agenda conferinței

Panel 1 – Copilăria mică: ● Viața emoțională a copiilor mici ● Viața emoțională a părinților ● Atașament, Nevoi, Limite, Etape de dezvoltare ● Educația intimă

Speakeri: ● Diana Vasile (psiholog, președinte Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei) ● Sandra O’Connor (psiholog clinician, doctor în psihologie comportamentală) ● Mira Loghin (specialist în educație timpurie).

Panel 2 – Școala și grădinița: ● Educația pozitivă în școală și la grădiniță ● De ce au nevoie copiii în colectivitate ● Reziliență, încredere în sine ● Competitivitate, note, teme ● Măsuri anti-bullying ● Comunicare cu familia

Speakeri
● Andreea Neagu (psiholog copii) ● Lila Vasilescu (facilitator educație emoțională, etică și socială) ● Magda Cojocea (învățătoare Step by Step și Waldorf, consultant educațional) ● Mihaela Carada (educatoare).

Panel 3 Adolescența: ● Copiii noștri mari în lumea social media ● Depresie, anxietate, Auto-vătămare ● Identitate de gen, Sexualitate, Consum de substanțe.

Speakeri: ● Diana Stănculeanu (psiholog și psihoterapeut) ● Otilia Mantelers (psiholog) ● Oana Moșoiu (profesoară, expert în comunicare, trainer pentru profesori) ● Alina Dumitriu (lucrătoare socială).

Invitați speciali: adolescenți din două licee din București.

Despre speakeri

Diana Vasile este doctor în psihologie, președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București.

Diana Stănculeanu este psihoterapeut și expert național în sănătate mintală. Colaborează cu mai multe ONG-uri naționale pe strategii de promovare și intervenție în psihologia și psihoterapia familiei. Este formator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Otilia Mantelers este psiholog specializat în terapia traumei. Este una dintre promotoarele științei parentingului în România, fiind recunoscută pentru modul în care susține importanța jocului în creșterea copiilor.

Mira Loghin este consultant în educație timpurie, focus coach & terapeut în metoda lui Gabor Maté, trainer certificat în comunicare nonviolentă. Mira este autoarea cărții Grădinița pentru totdeauna, singurul ghid care oferă informații, structură, studii de caz și practici în acomodarea la grădiniță.

Lila Vasilescu este facilitator de programe de educație socială, emoțională și etică, trainer acreditat SEE Learning, profesor acreditat de mindfulness și Dean of School Verita International School.

Mihaela Carada este profesor pentru învățământul primar și preșcolar într-o grădiniță de stat din București, absolventă a Universității din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Consilier de Dezvoltare Personală. 

Andreea Neagu este psiholog de copii și familii. Este specialist în sănătate mintală supraspecializat în evaluarea psihologică și psihoterapia copiilor, adolescenților, familiei, dar și a adulților.

Oana Moșoiu este lector universitar, dr. în Științele Educației, formator de cadre didactice, creator de programe de formare pentru tineri și adulți.

Sandra O’Connor este psiholog clinician și doctor în medicină comportamentală și psihologia sănătății. Sandra are specializare în terapia de grup sub îndrumarea lui Clark E. Moustakas și Irvin D. Yalom. Lucrează cu adulți și adolescenți.

Magda Cojocea este consultant educațional, autoare de carte, trainer și învățătoare cu drept de predare în două alternative educaționale – Waldorf și Step by Step.

Alina Dumitriu este lucrătoare socială cu formare în analiză tranzacțională, este activistă pe drepturile omului cu accent pe sănătate, a lucrat pe ambulanța socială ARAS, care oferă servicii consumatorilor de droguri injectabile.

Program

15:15-15:45 Sosire invitați
15:45-16:45 Panel 1: Copilăria mică
16:45-17:00 Pauză
17:00-18:00 Panel 2: Școala și grădinița
18:00-18:15 Pauză 15 min
18:15-19:45 Panel 3: Adolescența
19:45-20:00 Încheiere, socializare, poze

Parteneri: Marimer și Floral’aise

Organizatori

Mozaic Media

Locație

Hotel Caro Parc

Str. Barbu Văcărescu 164
București, sector 2 020285 România

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0