Skip to content

Parenting MasterClass (Online)

Parenting MasterClass este un program de formare destinat persoanelor interesate să devină traineri în știința numită parenting și care doresc să promoveze pe scară largă sănătatea psihologică și emoțională a diadei părinte-copil.

Programul educațional Parenting MasterClass a debutat în 2018, în București, cu prezența în sala de curs. Proiectul s-a dezvoltat în anii care au urmat, iar din primăvara anului 2022 ne-am propus să inițiem și o grupă cu participarea exclusiv online, ca urmare a cererii tot mai numeroase de înscriere în program a persoanelor din țară sau din afara țării.

Din perspectivă psihologică, schimbarea cu cel mai mare impact din ultimii ani, la nivel internațional, are de-a face cu o tot mai semnificativă deschidere către ceea ce înseamnă parenting. Niciodată, în istoria omenirii, nu au mai existat atât de multe studii, cărți de specialitate și conferințe sau evenimente care să evidențieze importanța conexiunii părinte-copil. Ceea ce reprezintă deopotrivă un semn extrem de bun, dar și necesitatea de a face o selecție riguroasă a modelelor de parenting care se pretează cu adevărat la cultura noastră.

Astfel, Pagina de Psihologie și Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie, în cadrul campaniei naționale #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia, lansează primul Parenting MasterClass. Acesta este un program de formare destinat persoanelor interesate să devină traineri în știința numită parenting și care doresc să promoveze pe scară largă sănătatea psihologică și emoțională a diadei părinte-copil, în baza unor modele de parentaj care se bucură de un impact semnificativ și în România. Aceste modele au fost testate în ultimii ani în majoritatea cabinetelor de psihologie și psihoterapie recomandate de platforma paginadepsihologie.ro.

Programul de formare se adresează atât specialiștilor în sănătate mintală care doresc să-și îmbogățească practica terapeutică curentă, cât și persoanelor (de orice profesie) care doresc să se specializeze în dezvoltarea și organizarea grupurilor de parenting sau a sesiunilor individuale de consiliere în parenting.

Întregul program de formare este construit pe paradigma dovezilor validate științific, modelele de parenting prezentate fiind bazate pe cele mai recente cercetări de specialitate.

Programul de formare este structurat în 15 module de formare, concentrate pe tehnologiile psihologice de cultivare a inteligenței parentale:

  • Modul 1 – Introducere în psihologia copilului (etapele și nevoile de dezvoltare ale copilului si adolescentului);
  • Modul 2 – Introducere în psihologia copilului (nevoile de bază din dezvoltarea copilului mic; prevenție si intervenție primară);
  • Modul 3 – Modelul „Mindsight“, dezvoltat de dr. Daniel Siegel;
  • Modul 4 – Modelul „Imago în relația părinte-copil“, dezvoltat de Harville Hendrix;
  • Modul 5 – Modelul „Mindfulness aplicat în parenting“, dezvoltat de Jon Kabat-Zinn;
  • Modul 6 – Modelul „Disciplina pozitivă“ (dezvoltat de Joan Durrant);
  • Modul 7 – Modelul „Coaching emoțional aplicat în parenting“ (dezvoltat de John Gottman) și armonizarea relației părinte-copil la dinamica vieții de cuplu;
  • Modul 8 – Educația sexuală a copiilor și adolescenților;
  • Modul 9 – Diferența dintre dezvoltarea tipică și atipică, în cazul copiilor și adolescenților cu tulburări de sănătate mintală;
  • Modul 10 – Parenting în era digitală;
  • Modul 11 – Lucrul cu familiile in situații de separare sau divorț. Gestionarea procesului de pierdere a cuiva drag;
  • Modul 12 – Psihologia adolescentului și strategiile de promovare a relației părinte-adolescent, pentru a evita riscul față de adicții și dependențe;
  • Modul 13 – Screening și identificare precoce a adolescenților cu risc major față de tulburările grave de sănătate mintală;
  • Modul 14 – Relația părinte-copil în cazul familiilor în care există membrii LGBT;
  • Modul 15 – Strategii aplicate de lucru pe relațiile semnificative: părinte-copil, frați, prieteni;

Programul se încheie cu o evaluarea care va consta într-un examen scris de tip grilă și o scurtă prezentare orală. Ulterior, absolvenții programului de Parenting MasterClass vor putea urma sesiuni de supervizare de grup și individuală din partea echipei de formatori cu scopul de a fi ghidați în sesiunile de consiliere parentală, pentru a-și construi designul propriului program de parenting, inclusiv pentru posibilitatea de a participa la proiectele de parenting inițiate de platforma paginadepsihologie.ro.

Modulele teoretice și aplicațiile practice sunt susținute de renumiți experți în psihologie, parenting și comunicare socială și social media: Gáspár György, Diana Stănculeanu, Oana Niculae, Cristina Petrescu Ghenea, Oana Calnegru, Nora Neghină și Cornelia Paraipan.

Modulele se vor ține lunar (1 modul programat pentru fiecare lună, excepție fiind luna august a anului). Aceste module se desfășoară online, pe platforma Zoom. Modulele sunt programate pentru zilele de: vineri (ora 12:00–18:30), sâmbăta (ora 10:00–16:30).

Absolvenții programului de formare, vor primi un certificat de consilier în parenting emis de Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie, devenind, de asemenea, experți în domeniu recomandați de platforma paginadepsihologie.ro.

Coordonator al programului Parenting MasterClass este psiholog-psihoterapeut Oana Calnegru, expert național în sănătate relațională și responsabil de proiecte în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie. Date de contact: email oana.calnegru @paginadepsihologie.ro.

Prețul fiecărui modul este de 750 de lei. Pentru plata integrală în avans a programului de formare se acordă o reducere de 10%.

Admiterea în programul de formare se face în baza unui dosar și a unui interviu. Dosarul de admitere trebuie să cuprindă: CV, scrisoare de intenție, scrisoare de recomandare (din partea unui cunoscut), fotocopii după diplomele de studii, copie act de identitate, taxa de interviu și administrare dosar și formularul de înscriere completat. Toate documentele se vor depune în format electronic, pe adresa: simona.hatieganu @paginadepsihologie.ro. În urma trimiterii dosarului, candidații vor primi un e-mail de confirmare a primirii dosarului electronic, urmând ca ulterior să li se comunice data, ora și locul unde se va desfășura interviul.

Așteptăm cu interes aplicațiile voastre și suntem nerăbdători să ne vedem la modulele de formare!
Oana Calnegru și echipa A.M.P.P.

Detalii

Durata

15 luni

Format

15 module, participare exclusiv online

Cost

750 lei/modul

Taxă interviu

200 lei

Credite CPR

120 de credite

Termen limită depunere dosar

15 octombrie 2024

Dată începere grup nou

noiembrie 2024

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0