Skip to content
Te rugăm log in pentru a accesa cursurile achiziționate.

Mindfulness: exerciții de curaj, compasiune, conectare

Acesta este cel de-al doilea curs online susținut de psihologul Gáspár György, exclusiv pe platforma Pagina de Psihologie. În stilul caracteristic, Gáspár ne prezintă într-un limbaj accesibil și ușor de înțeles modul în care ne putem îmbunătăți calitatea vieții aplicând principiile mindfulness (ale stării de prezență conștientă).

Cursul online este structurat în patru lecții de bază, care vor încărcate săptămânal pe platforma de training Pagina de Psihologie, după cum urmează:

  1. Practica mindfulness – scurtă introducere teoretică și prezentarea generală a stării de prezență conștientă.
  2. Curajul de a ne întâlni cu propriile trăiri – descrierea schemelor emoționale; prezentarea sistemelor de reglare emoțională de la nivelul creierului uman; cultivarea inteligenței emoționale.
  3. Compasiunea față de sine și față de semeni – descrierea compasiunii ca trăsătură definitorie pentru ființa umană; pilonii de bază ai autocompasiunii; critica vs. acceptarea de sine.
  4. Conectarea și inteligența relațională – reconsiderarea „dependenței“ față de oameni; practica inteligenței relaționale; dialogul conștient aplicat în conversațiile dificile.

Cursul online este destinat:

  • Tuturor celor care doresc să-și îmbunătățească calitatea vieții.
  • Adolescenților și adulților interesați de strategii de autocunoaștere și dezvoltare personală.
  • Cuplurilor care intenționează să-și cultive inteligența relațională.
  • Liderilor care au ca obiectiv o mai bună interacțiune cu membrii organizațiilor pe care le conduc.
  • Cadrelor didactice și medicilor pentru identificarea unor strategii eficiente de gestionare a stresului și anxietății și de evitare a burnoutului profesional.
  • Psihologilor și psihoterapeuților interesați de dobândirea unei expertize în aplicarea stării de prezență conștientă în viața personală.

Condiții preliminare necesare pentru parcurgerea cursului: cartea Mindfulness urban.

Mesaj din partea lui Gáspár

Vă salut cu mare drag, bine ați venit la mine acasă! Am filmat acest curs în timp ce eram în izolare, din cauza stării naționale de urgență, astfel că vă invit să începem călătoria explorării stării de prezență conștientă aflându-ne fiecare în casele noastre. În momentele grele sau atunci când, fizic, nu ne putem întâlni, cursurile online sunt una dintre cele mai intime modalități de a ne conecta și a continua să învățăm împreună.

Așa cum probabil știți, acesta este cel de-al doilea curs online pe care-l susțin, primul fiind Copilul invizibil, pe care l-am filmat în cabinetul meu de psihoterapie. Iar acum suntem cu toții acasă la mine – respectând regulile de distanțare fizică și fiind conectați, așa cum probabil că nu am mai fost niciodată.

Și pentru că viața uneori poate fi extrem de dificilă și de complicată, schimbătoare și plină de incertitudine, cred că a venit momentul să învățăm să trăim în așa fel încât să nu fugim de provocări, ci să avem îndrăzneala de a le face față. De aceea, în cadrul acestui curs online vom vorbi despre mindfulness sau starea de prezență conștientă și vom practica niște exerciții de cultivare a curajului, compasiunii și conectării – probabil cele mai prețioase deprinderi de care avem nevoie atunci când ne este greu.

Cursul este ca o aventură care ne va duce spre teritorii neexplorate și vei întâlni o serie de experiențe neașteptate care vor contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții noastre.

Vom învăța „puțină teorie“ și vom face împreună nenumărate exerciții practice – pe care te încurajez să le adaptezi la o formă care să fie cât mai potrivită pentru tine.

S-ar putea să iasă la suprafață punctele tale de creștere, să te întâlnești cu amintiri dificile și să trăiești emoții grele – toate acestea ne arată că ești pe drumul cel bun, pe drumul vindecării. Deci, nu-ți fie teamă de momentele complicate.

Noi vom avansa cu o viteză destul de mare, dar tu ai libertatea de a reveni asupra fiecărei lecții, ca să reiei exerciții și să reasculți teoria. Te încurajez să ai o agendă terapeutică în care să-ți notezi ideile principale, amintirile, momentele de insight, visele și chiar exercițiile practice pe care le vom face.

Este important să-ți permiți să ai o experiență de învățare adevărată – ceea ce presupune ca pe alocuri să fie greu și complicat, dar de asemenea ușor și amuzant. Pentru a putea învăța, avem nevoie să ne simțim în siguranță, să ne scoatem la iveală curiozitatea și creativitatea, să dăm de greu pentru a avea sentimentul satisfacției și să ne gândim la cum putem aplica teoria în propria viață. Dacă se întâmplă să te blochezi la vreunul dintre exerciții, te încurajez să treci mai departe și să revii asupra lui când vei fi pregătit.

Ești pregătit? Nu te gândi prea mult, din experiența personală știu că cel mai bun moment pentru a face o schimbare sau a începe ceva este fix momentul prezent, nu mâine, nu ieri, ci fix acum!

Gáspár

Detalii tehnice

Playerul nu redă video-ul la calitate bună?

La încărcarea paginii, playerul încarcă video-ul la rezoluția potrivită vitezei și conexiunii tale de internet. Apasă butonul HD al playerului și selectează-ți rezoluția dorită. Cu cât este mai mare, cu atât calitatea video va fi mai bună, dar va mări timpul de încărcare al conținutului.

Cât durează acest curs?

Cursul conține 4 lecții. Fiecare lecție a fost concepută să fie parcursă timp de o săptămână. Durata totală recomandată este de 4 săptămâni. Nu există niciun fel de restricție pentru a parcurge lecțiile în ritmul ales de dvs.

Pe ce durată pot accesa conținutul acestui curs?

Cursul poate fi parcurs ori de câte ori doriți, iar accesul dvs. la conținutul lui este pe durată nelimitată.

Am o problemă cu vizualizarea conținutului sau a lecțiilor.

Dacă întâmpini dificultăți tehnice, te rugăm să ne scrii un email la [email protected] cu cât mai multe detalii despre problemele apărute și îți vom răspunde în cel mai scurt timp.

De unde pot comanda cartea Mindfulness urban?

Cartea se poate comanda în limita stocului disponibil de aici. De asemenea, din shop-ul Paginii de Psihologie poți achiziționa orice alte produse dorești, sau cărțile recomandate de Gáspár ca bibliografie recomandată pentru acest curs.

Lecția 1 – Practica Mindfulness Lecția 2 – Curajul de a fi vulnerabil Lecția 3 – Compasiunea față de sine Lecția 4 – Conectarea și inteligența relațională
Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0