Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

A doua conferință ACT România

20.05.2022 ora 10:00 22.05.2022 ora 18:00

Anul acesta, Asociația Română pentru Terapia Acceptării și Angajamentului (ARTAA) găzduiește cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale ACT. De data aceasta, vom așeza lumina reflectorului atenției noastre asupra relațiilor, ca unități fundamentale vii ale lumii pe care o construim în interiorul și în exteriorul nostru. 

Evenimentul se va desfășura în format hibrid: online și față în față. Participanții vor avea privilegiul de a participa la workshop-uri susținute online de traineri internaționali prestigioși, precum Kelly Wilson, Matthieu Villatte, Ross White, Miranda Morris, Rikke Kjelgaard, și la o sesiune Q&A oferită de însuși fondatorul ACT – Steven C. Hayes – la finalul prelegerii sale. De asemeni, în București, Timișoara și Cluj-Napoca ne vom putea întâlni și față în față, în cadrul atelierelor organizate de către echipa ACT România. 

Conferința este deschisă tuturor practicienilor interesați. Indiferent de orientarea ta de bază, vei avea posibilitatea să îți îmbogățești repertoriul de intervenții prin cunoștințe teoretice și abilități practice fundamentate pe cercetarea de ultimă oră din domeniul științelor evoluției, și bineînțeles, al psihologiei. Nu în ultimul rând, vei fi întâmpinat și găzduit de o comunitate devotată valorilor sale: respect, cooperare, compasiune, contribuție și conexiuni pline de viață, pentru a enumera câteva dintre cele mai importante. 

Te așteptăm cu bucurie! 

Mai multe informații despre eveniment poți găsi accesând acest link

Despre ACT, pe scurt

Terapia prin Acceptare și Angajament (ACT) este „fiica“ cea mai cunoscută a familiei mai largi de științe comportamentale contextuale (CBS), tradiție cu o dedicație puternică față de standarde înalte de evaluare științifică. CBS urmărește să înțeleagă istoricul și funcția comportamentului uman în contextele concrete și complexe ale vieții de zi cu zi, adică exact acolo unde apare, respectiv să îl influențeze într-un sens practic. 

ACT utilizează strategii de mindfulness și acceptare, strategii de angajament și modificare comportamentală, inclusiv metafore, paradoxuri, exerciții experiențiale, în scopul creșterii flexibilității psihologice. Flexibilitatea psihologică înseamnă capacitatea de a fi pe deplin prezenți în momentul prezent, precum și abilitatea de a persista sau de a ne modifica comportamentul, astfel încât el să ne slujească cel mai bine, în contextul datelor și cerințelor concrete ale unei situații și în acord cu ceea ce e important pentru noi. ACT s-a conturat și a înflorit vertiginos pe parcursul ultimelor patru decenii, timp în care literalmente mii de studii au contribuit la identificarea unui mic set de abilități mentale reprezentând flexibilitatea psihologică. Ele susțin sănătatea și eficiența mentală, comportamentală, relațională, în cele mai diverse domenii, incluzând pe cel al sportului și în alte domenii de înaltă performanță. Ne putem gândi la flexibilitatea psihologică ca la un set compus din următoarele șase priceperi legate între ele: să fim deschiși față de emoțiile noastre, inclusiv cele dificile, să nu credem tot ce gândim (să putem păstra o distanță sănătoasă față de gânduri, fără a ne raporta la conținutul lor ca la niște adevăruri absolute), să fim prezenți cu noi înșine și cu ceilalți dintr-o perspectivă spirituală a ființei noastre, să avem o atenție fluidă, flexibilă și voluntară în prezent, respectiv să folosim toate acestea pentru a construi zi de zi în viețile noastre cât mai mult din ceea ce într- adevăr important pentru noi și ne face să ne simțim împliniți, dezvoltând obiceiuri ce o slujesc cât mai bine. Mai condensat, ne putem gândi la flexibilitatea psihologică și ca la un set compus din trei abilități fundamentale: să fim deschiși la minte și la „inimă“, conștienți și activ implicați. 

Într-un interviu acordat anul trecut podcast-ului săptămânal Inside Mental Health (Psych Central), fondatorul ACT – Steven C. Hayes – afirmă că acest set de priceperi mentale reprezentând flexibilitatea psihologică a fost evidențiat ca fiind un predictor pentru mai multe rezultate, în mai multe domenii ale vieții, decât orice alte abilități mentale cunoscute în științe până la ora actuală. 

…Și încă un cuvânt: ACT s-a dezvoltat ca o abordare ce recunoaște dificultatea de a fi fericiți în contextul condiției umane, dificultate normală și comună ce derivă din caracteristicile naturale și condiționate ale limbajului și gândirii. Modelul flexibilității psihologice este puternic ancorat în rădăcinile sale teoretice și filozofice și își îngrijește fructele aplicându-și în primul rând sieși și comunităților ACT/CBS știința și experiența. Extensia proceselor flexibilității psihologice la grupuri, colectivități și comunități s-a dovedit a fi o cale spre lumea mai bună pe care cei mai mulți ne-o dorim, în care fiecare își poate găsi un loc bun, și pentru care fiecare din noi în parte poate aduce o diferență.

Cui i se adresează?

Studenților, psihologilor clinicieni, psihoterapeuților, medicilor psihiatri și tuturor practicienilor din domeniul sănătății mentale interesați de Știința Contextual Comportamentală și de Terapie Acceptării și Angajamentului. Cunoștințele și experiența anterioară CBS/ACT/RFT nu sunt necesare, ci doar binevenite. Evenimentul este acreditat COPSI.

Formatul conferinței 

Formatul conferinței va fi unul hibrid, incluzând atât evenimente online, susținute pe Zoom, cât și evenimente față în față. Programul din acest an va include o secțiune de lucrări științifice, prelegeri și workshopuri practice, cele din urmă fiind preponderente. Evenimentele vor fi susținute în limba engleză de traineri internaționali acreditați ACT (peer-reviewed trainers) și vor include teme precum: terapia bazată pe proces, sindromul impostorului, intervenții pentru grupuri și organizații, intervenții pentru anxietate și depresie, construirea și îmbunătățirea relației terapeutice și multe altele. 

Workshopurile în persoană vor fi susținute în limba română de traineri locali și se vor desfășura în paralel în trei locații – București, Cluj și Timișoara.

Taxe de participare

Serviciile oferite includ participarea la toate evenimentele conferinței (format online + față în față), primirea unei diplome de participare și a creditelor profesionale, în cuantumul de 1 credit/ora de participare pentru psihologii acreditați de COPSI. De asemenea, participanții vor avea acces la înregistrarea webinariilor până pe 22 iunie.

Reducerea Early Bird este valabilă până la data de 18 aprilie 2022.

Înscrierile se pot face până la data de 6 mai (inclusiv).

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0