Skip to content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Săptămâna Sănătății Mintale Materne – ediția a IV-a

11 mai 2024 ora 10:00 14:00

La nivel internațional, mai este luna în care se acordă o mai mare importanță sănătății mintale materne, iar prima săptămână este considerată Săptămâna Conștientizării Sănătății Mintale Materne. În România, prima ediție dedicată sănătății mintale a mamelor a fost organizată în anul 2021. Evenimentul din acest an include o conferință publică cu lectori din diferite domenii ce va avea loc în data de 11 mai, la Timișoara, între orele 10-14, dar și o serie de ateliere practice și online ce vor fi susținute pe durata a două săptămâni (6-19 mai).

În cadrul evenimentului din acest an, Niculina Ghițulescu – fondator „La Pas prin Mămicie“ și inițiatoarea acestui proiect – va avea alături medici, psihoterapeuți, educatori prenatali, doula la naștere și postpartum, facilitatori constelații familiale, scriitori, coachi, instructori și antrenori de fitness, kinetoterapeuți, bloggeri, instructori yoga, artiști intuitivi, consultanți în babywearing, constanți HR,  care vor aborda în prezentările și atelierele lor subiecte de interes din spectrul sănătății mintale a mamei.

Accesul la conferința de la Timișoara intitulată „Mama sufocă femeia“ se face accesând acest link.

Pentru ateliere cu prezență fizică va fi nevoie de confirmare a prezenței, iar întâlnirile online vor putea fi vizualizate pe YouTube și direct pe pagina de Facebook a evenimentului Săptămâna Sănătății Mintale Materne.

Obiective

Săptămâna Sănătății Mintale Materne are ca scop principal să ofere suport și resurse esențiale pentru mamele care se confruntă cu provocări legate de sănătatea lor mintală. Prin intermediul unei game variate de evenimente, workshop-uri și resurse online, dorim să:

  • Evidențiem importanța sănătății mintale a mamei și să dezvoltăm conștientizarea în comunitate.
  • Oferim un spațiu sigur și încurajator pentru mamele care doresc să își împărtășească experiențele și să găsească sprijin reciproc.
  • Furnizăm informații utile, instrumente și strategii practice pentru gestionarea stresului, anxietății și depresiei postpartum.
  • Promovăm îngrijirea personală și auto-compasiunea ca elemente esențiale pentru o sănătate mintală și emoțională optimă.

Echipa proiectului este formată din patru femei

Niculina Ghițulescu – fondatoarea proiectului Săptămâna Sănătății Mintale Materne, Consilier pentru mame, fondatoare „La Pas prin Mămicie“, soție și mama unui băiețel minunat.

Adriana Roman – scriitoare, Ghid pentru evoluție conștientă – mamă, scriitoare, specialist în branding și evolution coach.

Ramona Oancea – trainer, facilitator educațional – pasionată de domeniul dezvoltării resurselor umane și își dorește să împuternicească indivizii să își atingă potențialul personal.

Elena Ghițulescu – moderator radio, fondator „Cititor în pijama“, iubitoare de cărți, muzică și oameni.

Participă și fii parte din schimbare

Invităm toate mamele, viitoarele mame și susținătorii să se alăture demersului nostru pentru a face din sănătatea mintală maternă o prioritate. Indiferent dacă vă confruntați cu dificultăți sau doriți să vă implicați în sprijinirea altor mame, fiecare voce și contribuție contează.

Pentru mai multe informații despre evenimente, program și modalități de participare, vă rugăm să vizitați Pagina de Sănătate Mintală Maternă.

Organizator

La pas prin Mămicie

Vezi website Organizator

Locație

Magnum Place

Str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 21A
Timișoara, Timiș 300264 România

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0