skip to Main Content
Se încarcă Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cursuri gratuite pentru familiile cu prematuri din București

03.03.2016 ora 17:00 19:30

Asociația Unu și Unu organizează cursuri gratuite destinate familiilor din București cu copii prematuri care au fost externați și au până la 2 ani. Astfel, între 3 martie și 9 iunie părinții care au prematuri se pot înscrie pe websitul Asociației Unu și Unu la una din temele interesante susținute de experți, în limita locurilor disponibile. Proiectul este posibil datorită sprijinului oferit de ING.

„De-a lungul proiectelor desfășurate de noi, dar și din experiența personală, am identificat numeroase nevoi în rândul părinților cu prematuri printre care și cea legată de suport, informare, monitorizare corectă a bebelușilor care au necesitat spitalizare prelungită. Este alegerea Asociației Unu și Unu de a suține într-un mod sănătos și cu efecte pe termen lung familiile cu prematuri. De altfel este și primul proiect de acest gen din România și ne dorim să găsim susținerea necesară pentru a-l continua și după faza de pilot“ spune Diana Gămulescu, Vicepreședinta Asociația Unu și Unu.

Cursurile abordează tematici legate de menținerea cuplului sănătos într-o familie cu prematur susținute de psihologul și psihoterapeutul Gáspár György, etape de dezvoltare psiho-motorie ale prematurului prezentate de specialiștii KinetoBebe, dezvoltarea armonioasă a copilului prematur prin tehnici de joc oferite de Otilia Mantelers care este parenting by connection instructor, trainer de playful parenting și specialist în joaca terapeutică cu copii de la 0 la 10 ani, sau tehnici de prim ajutor susținute de Prof. Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la IOMC. De asemenea, somnul prematurului și alimentația vor fi abordate de către Mona Ciurezu – consultant pentru pentru somnul copiilor de la 0 la 4 ani și de Eugenia Dobrescu – Nutriționist și fondator Diversificare.ro. Totodată, părinții interesați pot descoperi terapii alternative de recuperere prezentate de Adela Antoniu, președinta Asociației de caritate Marta Maria.

Tot în această perioadă se vor organiza gratuit grupuri de suport psihologic, ce vor avea loc săptămânal în fiecare miercuri între orele 11.00-13.00, coordonate de psihologul Nina Sofian. Primul grup va avea loc pe 2 martie.

Cursurile se desfășoară la adresa: Str. D.I. Mendeleev nr. 37, sector 1, București, 4SocialCaffe.

Despre Asociația Unu și Unu

Este prima și singura asociație de părinți care apără drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri și bebeluși spitalizați și ale familiei acestora, oferind suport pe perioada spitalizării și după externare. Asociația Unu și Unu este membră a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizație care adună reprezentanți din peste 50 de țări.

Misiunea Unu și Unu este de a îmbunătăți sănătatea bebelușilor prin proiecte de prevenție, informare și educare a societății civile privind bebelușii abandonați, nașterea înainte de termen, oferirea de suport prematurilor și bebelușilor spitalizați, precum și derularea de proiecte privind urmărirea, monitorizarea copiilor după externare până la vârsta de 7 ani. Viziunea Asociației Unu și Unu este să devină vocea prematurilor și a bebelușilor spitalizați din România.

Contact:

Diana Gamulescu
Vicepreședinte Asociația Unu și Unu
Tel: 0737.933.511

Locația evenimentului:

4+ Social Caffee

str. D.I. Mendeleev, nr 37
București, sector 1 România
Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0